Η ώρα της επιβράβευσης για το τμήμα μπάσκετ της Νίκης

Τον Γ.Σ. Σοφάδων υποδέχεται το Σάββατο στις 19:30 η Νίκη Βόλου, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος play off ανόδου στη Γ’ Εθνική κατηγορία. Οι κυανόλευκοι έχοντας γνωρίσει την ήττα στην πρεμιέρα από τον Γ.Σ. Βόλου δεν έχουν περιθώρια βαθμολογικής απώλειας και θα παλέψουν με νύχια και με δόντια για το ροζ φύλλο αγώνα, που θα τους επιτρέψει να κάνουν όνειρα ανόδου.

Η Διοικούσα Επιτροπή καλαθοσφαίρισης της Νίκης έχοντας παραλάβει «καμένη γη» (διαλυμένες ακαδημίες), κατάφερε, χωρίς τυμπανοκρουσίες και με συστηματική δουλειά, να ξαναστήσει το τμήμα μπάσκετ του Συλλόγου και να βάλει τις βάσεις για να επιστρέψει η ομάδα στις υψηλότερες κατηγορίες. Η άνοδος τη φετινή σεζόν δεν αποτελούσε και δεν αποτελεί αυτοσκοπό, καθώς άπαντες γνωρίζουν πως η συμμετοχή σε εθνικές κατηγορίες χωρίς το κατάλληλο υπόβαθρο, μπορεί να καταστεί καταδικαστική για το μέλλον του τμήματος. Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει πως η ομάδα δεν θα παλέψει μέχρι τελευταίας «ρανίδος του αίματός της» για να κερδίσει όλα τα παιχνίδια και να κατακτήσει αυτό που της αναλογεί. Ούτως η άλλως η χρονιά για το τμήμα κρίνεται άκρως επιτυχημένη και αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλους όσους πάλεψαν, αθόρυβα και ουσιαστικά για να ξαναδώσουν στο κυανόλευκο τμήμα μπάσκετ του Συλλόγου την χαμένη του αίγλη.

Σ’ αυτή την προσπάθεια η Διοικούσα σπάνια ζήτησε τη στήριξη του κόσμου, είτε γιατί αναγνώριζε τις διαφορετικές προτεραιότητες του κόσμου, είτε από περηφάνια. Η περηφάνια και η ταπεινοφροσύνη σ’ αυτό το τμήμα του Συλλόγου περισσεύει και ίσως αυτό να στάθηκε αιτία της μικρότερης προβολής που έτυχαν, σε σχέση με το έργο που παρουσίασαν.

Αξίζει, λοιπόν, το Σάββατο στις 19:30, οι φίλοι της Νίκης και γενικότερα του μπάσκετ να δώσουν το παρών στο Κλειστό Γυμναστήριο της Νέας Ιωνίας και να επιβραβεύσουν με το χειροκρότημά τους, παίκτες, προπονητές και τη διοίκηση αυτής της ομάδας, για την προσπάθεια και το αποτέλεσμα αυτής, κατά τη φετινή αγωνιστική περίοδο. Αυτό το ζεστό χειροκρότημα θα είναι η ηθική ανταμοιβή τους και το ψυχολογικό ντοπάρισμα ώστε να συνεχίσουν το έργο τους και τη νέα χρονιά.

Γιώργος Αποστολακόπουλος

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις