Βοσνιάδης: «Θα παρουσιαστούμε όπως πρέπει στο πρωτάθλημα και θα κλείσουμε και πολλά στόματα»

Ήρεμος και σίγουρος για την ομάδα του, εμφανίστηκε στις δηλώσεις του μετά το τέλος της φιλικής αναμέτρησης με τον Απόλλωνα Σμύρνης, ο Αλέκος Βοσνιάδης. Ο τεχνικός της Νίκης Βόλου εξήγησε τους λόγους για τα σκαμπανεβάσματα της απόδοσης των ποδοσφαιριστών και τόνισε πως η ομάδα θα είναι έτοιμη στην έναρξη του πρωταθλήματος και με την απόδοσή της θα κλείσει και πολλά στόματα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Αλέκου Βοσνιάδη, όπως αποδόθηκαν από το goalpost.gr:

«Ένα φιλικό ανάμεσα σε δυο ομάδες που έχουν κοινές ρίζες. Είμαι πολύ χαρούμενος που έχω περάσει κι απ’ τις δύο ομάδες με επιτυχία. Και από τον Απόλλωνα το 2012-13 παίρνοντας πρωτάθλημα και τέσσερις αγωνιστικές περιόδους συνεχόμενα με κύκλο εκεί. Δυο ομάδες οι οποίες πιστεύω θα παίξουν σίγουρα για τις επάνω θέσεις.

Στο παιχνίδι ξεκίνησε καλύτερα ο αντίπαλος. Εμείς ήμασταν πολύ νευρικοί, δεν ηρεμούσαμε όταν παίρναμε τις μπάλες από την πίεση που εξασκούσαμε είτε στο μεσαίο τρίτο είτε πιο ψηλά. Χάναμε εύκολα την μπάλα. Κλέψαμε αρκετές, αλλά δεν δημιουργήσαμε την πρώτη πάσα ασφαλείας κι από εκεί και μετά να φύγουμε στην μετάβαση που βρίσκαμε ανοιχτό τον αντίπαλο. Ένα 25λεπτο ο αντίπαλος έλεγχε το παιχνίδι. Από εκεί και μετά ισορροπήσαμε λίγο φτάνοντας στο ημίχρονο. Στο πρώτο ημίχρονο δεν είχαμε τελικές. Νομίζω είχαμε μία και δύο παραπάνω είχε ο αντίπαλος.

Στο δεύτερο ημίχρονο βελτιωθήκαμε αισθητά. Ηρεμήσαμε λίγο κι όταν είχαμε την μπάλα δεν βιαζόμασταν. Προσπαθήσαμε να λειτουργήσουμε με κοντά τις γραμμές, να πλαγιοκοπήσουμε, να βάλουμε την μπάλα στην περιοχή. Έγιναν φυσιολογικά πράγματα, δώσαμε χρόνο σε όλα τα παιδιά για να είμαστε πιο έτοιμοι όσο πλησιάζουμε προς το πρωτάθλημα. Το κυριότερο είναι ότι βελτιωνόμαστε. Δεν πρέπει να βγάζουμε νευρικότητα η οποία θα περνάει και μέσα στην ομάδα».

  • Από πού προέρχεται η νευρικότητα;

«Εδώ και έναν μήνα δεν ήμασταν στο “φόρτε” μας και είναι φυσιολογικό αυτό, όμως στο τέλος θα ακουστεί και ως δικαιολογία. Είναι τρεις μήνες προετοιμασία. Όποιος μπορεί να κρατήσει συγκεντρωμένους τους ποδοσφαιριστές, είναι μάγος. Όποιος μου υποδείξει μία ομάδα που αυτή την περίοδο παίζει εξαιρετικό ποδόσφαιρο, να της δώσουμε συγχαρητήρια. Είναι μία ομάδα που δεν ξέρει πότε θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα, αν και τώρα υπάρχει μία ημερομηνία (6 Νοεμβρίου). Είναι πολύ δύσκολο να κρατήσεις φορμαρισμένη μία ομάδα χωρίς επίσημους αγώνες. Ας θυμηθούμε πως ήταν η ομάδα στο τέλος Σεπτεμβρίου και θα καταλάβουμε τις διαφορές.

Εννοείται, όταν δεν έρχονται οι εμφανίσεις και αυτά που θέλουμε να δούμε στον αγωνιστικό χώρο, υπάρχει μία νευρικότητα. Παιχνίδι με παιχνίδι και αποτέλεσμα με αποτέλεσμα, θα αισθανθούμε όλοι καλύτερα και η ομάδα θα ξανακάνει πράγματα που ξέρουμε ότι μπορεί να κάνει. Αυτή τη στιγμή προσπαθούμε να φτιάξουμε τους παραπάνω χρόνους, να φτιάξουμε τις καλύτερες συνεργασίες, να φτιάξουμε την άμυνά μας ώστε να μη δίνει “δώρα” γκολ σε αντιπάλους.

Το βασικό είναι να ξεκινήσει το πρωτάθλημα γιατί αυτό που συμβαίνει εδώ δεν συμβαίνει σε κανένα άλλο μέρος του κόσμου. Εμείς θα παρουσιάσουμε την ομάδα όπως πρέπει στο πρωτάθλημα και θα κλείσουμε και πολλά στόματα γιατί δεν είναι η ώρα να λέμε πράγματα. Αν το πρωτάθλημα ξεκινήσει στις 6 Νοεμβρίου, αυτό ήταν το τελευταίο μας φιλικό, αν πάει μία εβδομάδα πίσω τότε θα κάνουμε ακόμη ένα».

  • Τι άλλαξε στο ημίχρονο και η ομάδα παρουσιάστηκε με σημαντική βελτίωση στο δεύτερο ημίχρονο;

«Αυτό που είπαμε στο ημίχρονο ήταν ότι δεν πρέπει να βιαζόμαστε ενώ έχουμε την κατοχή. Το πρόβλημα στο πρώτο ημίχρονο ήταν ότι παίρναμε λάθος απόφαση όταν παίρναμε την κατοχή. Παίρναμε βιαστικές αποφάσεις λες και έπρεπε να επιτεθούμε σ’ ένα δευτερόλεπτο. Έπρεπε να ασφαλίζουμε την μπάλα και στη συνέχεια να κάνουμε καλύτερες επιλογές. Όταν βρήκαμε την ηρεμία μας στο παιχνίδι και το τρίγωνο της μεσαίας γραμμής άρχισε να λειτουργεί καλύτερα, σύμφωνα με την ποιότητα και την εμπειρία που έχει, άρχισαν να βελτιώνονται πράγματα. Εμείς ξέρουμε που είναι το ταβάνι μας, ξέρουμε που θα φτάσουν τα παιδιά, θα το κάνουμε ήρεμα»

  • Για την επιστροφή στο Πανθεσσαλικό μετά από πολύ καιρό

«Εξαιρετικό γήπεδο, όμως είναι άλλες οι διαστάσεις σε σχέση με τη Νεάπολη και χρειάζεται ο χρόνος της προσαρμογής. Είδαμε κάποιους ποδοσφαιριστές να βγάζουν κούραση στο τέλος. Και η ποιότητα του αγωνιστικού χώρου είναι μεγάλη».

  • Για το ότι έπαιξε πολύ παθητική άμυνα στο πρώτο ημίχρονο

«Είπαμε να οργανώσουμε το αμυντικό μας παιχνίδι στο μεσαίο τρίτο. Όταν επιλέγεις αυτόν τον τρόπο της άμυνας, τότε δίνεις τη δυνατότητα στον αντίπαλο να κυκλοφορήσει την μπάλα. Είναι επιλογή μας αυτή τη στιγμή να αμυνόμαστε στο μεσαίο τρίτο. Όλη τη χρονιά πέρυσι, η Νίκη πίεζε κάθε μπάλα σε όλα τα σημεία του γηπέδου. Κάποια στιγμή θα το δείτε κι αυτό.

Τώρα όμως το σημαντικότερο είναι οι ποδοσφαιριστές να πάρουν τους χρόνους που θέλουμε και σιγά-σιγά να παίρνουμε μέτρα ώστε να πιέζουμε παραπάνω. Εννοείται ότι είμαστε μία ομάδα που θα πρεσάρει από το πρώτο χτύπημα του αντιπάλου. Έχουμε αθλητές παίκτες που θα μπορέσουν να το κάνουν, αυτή την περίοδο όμως είναι επιλογή μας να κάνουμε άμυνα στο μεσαίο τρίτο και να είμαστε καλά οργανωμένοι όταν η μπάλα πηγαίνει λίγο πιο πίσω.

Στα τελευταία παιχνίδια βγάλαμε πρόβλημα στην οργάνωση της άμυνας όταν χάναμε την μπάλα. Αυτό δικαιολογείται γιατί δίναμε χρόνο σε όλους τους παίκτες και οι πολλές αλλαγές σ’ έναν αγώνα χαλούσαν τις ισορροπίες μέσα στο παιχνίδι. Στα θετικά μας είναι ότι πήγαμε καλά αμυντικά, θα βελτιώσουμε και τα επιθετικά μας. Περιμένουμε τους παίκτες μας να επιστρέψουν και από κει και πέρα με τις πολλές επιλογές μας, να κάνουμε αυτό που μπορούμε ως ομάδα. Θα είμαστε σίγουρα καλύτεροι και στο κομμάτι της παραγωγής φάσεων. Είμαι βέβαιος πως θα είμαστε μία ομάδα στο γκρουπ αυτών που θα διεκδικήσουν την κατηγορία»

 

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις