Βοσνιάδης: «Δεν θα αφήσουμε να μας πάρει από κάτω»

Απογοητευμένος από το τελικό αποτέλεσμα αλλά και αποφασισμένος να γυρίσει την κατάσταση, μαζί με τους ποδοσφαιριστές, εμφανίστηκε ο Αλέκος Βοσνιάδης, στη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος της αναμέτρησης του Πανθεσσαλικού, με τη Βέροια.

Αναλυτικά όσα δήλωσε όπως αποδόθηκαν από το goalpost.gr:

«Ένα παιχνίδι στην έδρα μας απέναντι σ’ έναν αντίπαλο ο οποίος ήρθε να αμυνθεί σωστά και να μας βρει στη μετάβαση, ενώ λέγαμε πως δεν κινδυνεύουμε κάναμε κάποια άστοχα σουτ και είχαμε κάποιες λάθος επιλογές στο πρώτο ημίχρονο και έδειχνε το παιχνίδι πως θα πάει στο «x» ένα τραγικό λάθος, δεν μαρκάραμε σωστά και βρεθήκαμε ακριβώς στο ίδιο λεπτό με την προηγούμενη εβδομάδα, να μπαίνουμε στα αποδυτήρια με χαμένο αποτέλεσμα. Σ’ ένα παιχνίδι που έπρεπε να βρούμε τον τρόπο ν’ ανοίξουμε το σκορ και από εκεί και μετά ήρεμα να κάνουμε πράγματα.

Στο δεύτερο ημίχρονο αλλάξαμε τον σχηματισμό, πιέσαμε, ήρθε γρήγορα ένα γκολ, χάθηκαν κάποιες φάσεις σερί κι ενώ παλεύαμε το παιχνίδι μέχρι την τελευταία στιγμή, ήρθε άλλο ένα τραγικό λάθος που παραλίγο να μας πάρει και τον πόντο από τα χέρια.

Δυστυχώς η εικόνα μας αυτή την περίοδο δεν είναι στο επίπεδο που θα θέλαμε. Χωρίς να θέλουμε να μεταφέρουμε ευθύνες, ο προπονητής αναλαμβάνει τα πάντα στα δύσκολα. Δεν θα μεταφέρουμε ευθύνες στους ποδοσφαιριστές, δεν θα ήταν δίκαιο. Πρέπει όμως να βρούμε τον τρόπο και να επανέρθουμε γρήγορα σε καλή κατάσταση κι όταν μας δίνεται η δυνατότητα να παίρνουμε αποτελέσματα να τα παίρνουμε. Είμαστε μια ομάδα η οποία χωρίς λόγο έχει αγχωθεί και παρόλο που έχουμε πολύ έμπειρους ποδοσφαιριστές κάποιες στιγμές μέσα στο παιχνίδι είναι σαν να χανόμαστε. Ανεξήγητο αυτό, είναι το τελευταίο που περιμέναμε από την ομάδα μας, είναι όμως πρόβλημα που πρέπει να λυθεί. Σ’ αυτή τη δύσκολη φάση ή θα κατεβάσεις το κεφάλι και θα «τελειώσεις» ή θα κοιτάξεις να ηρεμήσεις να πάρεις αποτελέσματα.

Το ξεκίνημα δυστυχώς δεν έγινε με τον τρόπο που φανταζόμασταν αλλά σίγουρα δεν θα κατεβάσουμε το κεφάλι, δεν θα αφήσουμε να μας πάρει από κάτω. Θα βρούμε τις καλύτερες λύσεις, το σημαντικό είναι να επανέρθουν γρήγορα οι παίκτες που θέλουμε να βρίσκονται σε υψηλότερη απόδοση. Είναι σημαντικοί παίκτες για εμάς. Όλοι μαζί θα προσπαθήσουμε να βρούμε τα αποτελέσματα και σιγά σιγά και τις καλές εμφανίσεις. Ξέρω ότι είναι πολύ σημαντικό στο ξεκίνημα να μην γίνονται λάθη, αλλά θα το παλέψουμε. Συγχαρητήρια στη Βέροια για την προσπάθειά της και στον συνάδερφο.

Μας μένει η ένταση του 2ου ημιχρόνου, η ένταση που έβγαλαν τα παιδιά ώστε να γυρίσουν το αποτέλεσμα. Πολύ δουλειά και να δούμε πώς θα ξαναγυρίσουμε στα καλά αποτελέσματα και εμφανίσεις».

-Πώς επηρέασε την ομάδα η αλλαγή σχηματισμού;

«Είμαι ένας προπονητής που δεν θέλει να ψάχνει δικαιολογίες. Κι επειδή έγιναν διάφορα πράγματα την προηγούμενη εβδομάδα, δεν θέλω ποτέ να μείνω σε δικαιολογίες. Σίγουρα χάσαμε έναν ποδοσφαιριστή (σ.σ. Αναστασίου) που ανέβαινε και συμμετείχε στις συνεργασίες, αυτά όμως συμβαίνουν στα παιχνίδια. Τραυματισμοί, αλλαγές, όμως δεν μας επηρέασε αυτό. Μας επηρεάσανε άλλα πράγματα. Ενώ είχαμε κατοχή μπάλας, δεν ήμασταν αποφασιστικοί. Απαγορεύεται να σουτάρεις τέσσερις φορές από την περιοχή και η μπάλα να πηγαίνει πάνω από την εστία. Κάναμε φάσεις μέχρι το τέλος και δεν μπορέσαμε να σημαδέψουμε. Αυτά οφείλονται στη νευρικότητα που δείχνουμε γιατί δεν ξεκινήσαμε όπως έπρεπε.

Πολλές φορές το πάθος και η υπερβολική θέληση, σε οδηγούν σε λάθος επιλογές. Το τυφλό πάθος μπορεί να σου δημιουργήσει προβλήματα. Τα είπαμε όλη την εβδομάδα. Στο ημίχρονο είπαμε να εκβιάσουμε καταστάσεις, να πιέσουμε και να τρέξουμε πολύ. Ήρθαν οι αλλαγές που μας βοήθησαν άμεσα, όμως δεν ήμασταν ψύχραιμοι για να κάνουμε τη φάση και να πάρουμε το αποτέλεσμα που θα μας έδινε ηρεμία για τη συνέχεια.

Συνεχίζουμε να είμαστε σε δύσκολη κατάσταση, ψάχνουμε τα αποτελέσματα, πρέπει να βρούμε το δρόμο μας.

Δύο μεταβάσεις του αντιπάλου στο πρώτο ημίχρονο μας δημιούργησαν πρόβλημα. Τόσες πάσες εμείς γύρω από την περιοχή, τόση πίεση, δεν μπορέσαμε να βρούμε τις ευκαιρίες για να πετύχουμε το γκολ και να κερδίσουμε το παιχνίδι. Συνεχίζουμε».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις