Λύτρωση στο 90’ για τον Ολυμπιακό Βόλου

Την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα πέτυχε ο Ολυμπιακός Βόλου κερδίζοντας 1-0 τον ΓΑΣ Σβορώνου, στο γήπεδο του Στεφανοβικείου. Οι ερυθρόλευκοι λυτρώθηκαν στο τελευταίο λεπτό της κανονικής διάρκειας με τέρμα του Παπαϊωάννου σε κόρνερ του Σκοπελίτη.

Κατοχή χωρίς φάσεις

Το συγκρότημα του Σάκη Θεοδοσιάδη πήρε γρήγορα τα ηνία της αναμέτρησης, όμως παρά την κατοχή δεν μπορούσε να φτάσει με αξιώσεις στα καρέ του Κούζα. Αντιθέτως ο Σβορώνος έδειχνε πολύ επικίνδυνος στις κόντρα επιθέσεις.

Στο 13’ κι ενώ ο Ολυμπιακός Βόλου ήταν στην επίθεση οι φιλοξενούμενοι απείλησαν να ανοίξουν το σκορ. Ο Κυπαρίσσης σέντραρε από τα δεξιά, ο Κυρτέγος αμαρκάριστος έπιασε την κεφαλιά με την μπάλα να φεύγει δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Καβουσάκη. Οι παίκτες του Ολυμπιακού ζήτησαν πέναλτι στο 20’ όταν σε σουτ του Κόλα η μπάλα σταμάτησε σε σώμα αμυντικού.

Πέντε λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι με καλή κυκλοφορία της μπάλας έφτασαν σε θέση βολής, με τον βοηθό να σηκώνει τη σημαία και να ακυρώνει το τέρμα των φιλοξενούμενων.

Στο 38’ ο Ολυμπιακός Βόλου έχασε την πρώτη του καλή ευκαιρία. Ο Κόλα με μακρινή μεταβίβαση πέρασε την μπάλα στην περιοχή, ο Λάμπος με γυριστό σουτ απείλησε με το 1-0, όμως ο Κούζας ήταν σε ετοιμότητα και μπλόκαρε σταθερά.

Κι ενώ οι ερυθρόλευκοι πίεζαν όλο και περισσότερο, το συγκρότημα του Νίκου Θεοδοσιάδη έχασε μεγάλη ευκαιρία να προηγηθεί στο 43’. Ο Κυρτέγος έφυγε στην αντεπίθεση, από θέση τετ α τετ δεν κατάφερε να νικήσει τον Καβουσάκη, στην εξέλιξη της φάσης ο Κυπαρίσσης με κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ.

Τη διαφορά το γκολ του Παπαϊάννου

Με τον Ολυμπιακό Βόλου να ανεβάζει ακόμη περισσότερες στροφές και μεγαλύτερη αποφασιστικότητα να ανοίξει το σκορ, ξεκίνησε το δεύτερο μέρος. Στο 56’ δυνατό σουτ του Κυρίτση από το ύψος της περιοχής, η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Κούζα. Δύο λεπτά αργότερα η μπάλα πέρασε μόλις άουτ σε κεφαλιά του Αναστασίου.

Στο 78’ οι ερυθρόλευκοι έχασαν ακόμη μία καλή ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ, όταν το σουτ του Ψιάνου πέρασε ξυστά από το αριστερό δοκάρι του Κούζα. Ο Κυπαρίσσης λίγο έλειψε να βάλει μπροστά στο σκορ την ομάδα του, όταν στην αντεπίθεση βρέθηκε σε θέση βολής όμως αστόχησε με το πλασέ που επιχείρησε.

Κι ενώ τα λεπτά κυλούσαν προς την ολοκλήρωση του αγώνα χωρίς κάποια ομάδα να μπορεί να παραβιάσει την αντίπαλη εστία, ήρθε η λύτρωση για τους γηπεδούχους στο 90’. Ο Σκοπελίτης εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά, ο προωθημένος Παπαϊωάννου, ψηλότερα απ’ όλους πήρε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας του Σβορώνου. Το γκολ πυροδότησε ξέφρενους πανηγυρισμούς εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου καθώς η πίεση για το θετικό αποτέλεσμα ήταν μεγάλη.

Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός Βόλου (Σάκης Θεοδοσιάδης): Καβουσάκης, Λάμπος (60΄Κατσαγεωργίου), Διαμαντόπουλος, Παπαϊωάννου, Αναστασίου, Σκοπελίτης, Ψιάνος, Κόλα, Κυρίτσης, Μυλωνάς (86′ Καρατσόλης), Ντινιωτάκης (75′ Σταμπουλής)

ΓΑΣ Σβορώνου (Νίκος Θεοδοσιάδης): Κούζας, Καραγκούνης, Δημητρίου, Κωτσιόπουλος, Μυστρίδης (90΄Κραγιόπουλος), Μυρωτής (90΄Σιδηρόπουλος), Τσολακίδης (78΄Κατσαμάγκας), Δημηνάς (78΄Δημητρουλόπουλος), Ναρίνογλου(83΄Βούλγαρης), Κυπαρίσσης, Κυρτέγος

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις