Με σόου του 16χρονου Τζίμα ο ΠΑΟΚ Β’ νίκησε την Καρδίτσα

 

Πέρσι ήταν ένας άλλος νεαρός αστέρας που σημάδεψε το αντίστοιχο παιχνίδι με τους Θεσσαλούς, ο Γιώργος Κούτσιας. Φέτος ήταν η σειρά του Στέφανου Τζίμα να αποδειχθεί βαρόμετρο καθώς πέρασε αλλαγή στο 66′ αντί του Πανίδη και μέσα σε 8 λεπτά (70′ και 74′) έκρινε την αναμέτρηση με τα τέρματά του υποχρεώνοντας τους Θεσσαλούς στην πρώτη τους ήττα στο πρωτάθλημα.

 

Ο ΠΑΟΚ Β’ αφυπνίστηκε και έχασε δύο καλές στιγμές προς το φινάλε του ημιχρόνου όταν στο 38′ 0 Γκέκας απέκρουσε το δυνατό σουτ του Πανίδη εντός περιοχής με τον Γρόσδη να παίρνει το ριμπάουντ από πλεονεκτική θέση αλλά να εκτελεί άστοχα. Αντίστοιχα στο 42′, ο Τασιούρας έκανε ωραίο γύρισμα από τα δεξιά και ο Σπυράκος πλάσαρε με τη μπάλα να περνά δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Γκέκα.

Σημειώνεται πως η θεσσαλική ομάδα διαμαρτυρήθηκε για τη φάση του 37′ και σκληρό μαρκάρισμα του Μελετίδη στον Αναστασόπουλο περί κόκκινης και όχι κίτρινης κάρτας.

 

Οι «ασπρόμαυροι» έφτασαν κοντά στο γκολ στο 68′ όταν ο Μπράντονιτς επιχείρησε ψηλοκρεμαστό πλασέ με τον Γκέκα να αποκρούει αρχικά και εν συνεχεία ο Τζίμας σούταρε πάνω στους αμυνόμενους των φιλοξενουμένων. Η πίεση απέφερε καρπούς για τους γηπεδούχους και στο 70′, ο Σμυρλής βρήκε ωραία τον Τζίμα και ο τελευταίος πλάσαρε υποδειγματικά τον Γκέκα για το 1-0.

Πριν προλάβουν να κοπάσουν οι πανηγυρισμοί των Θεσσαλονικέων, ήρθε νέο γκολ καθώς στο 74′, ο Μπράντονιτς έκανε εντυπωσιακή κίνηση αλλά κλείστηκε και πάσαρε στον Τζίμα που έστειλε τη μπάλα στην κενή εστία του Γκέκα για να διαμορφώσει το τελικό 2-0.

Έπειτα από αυτό το αποτέλεσμα, ο ΠΑΟΚ Β’ ανέβηκε στην κορυφή της βαθμολογίας με 10 βαθμούς ενώ αντίθετα η Αναγέννηση Καρδίτσας καταλαμβάνει την 3η θέση με 6 πόντους.

Την επόμενη, -5η- αγωνιστική, ο ΠΑΟΚ Β’ θα φιλοξενηθεί την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου από τον Διαγόρα στη Ρόδο ενώ αντίθετα η Αναγέννηση Καρδίτσας θα υποδεχθεί, την ίδια ημέρα, τη Νίκη Βόλου.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ Β’ (Γκαρσία): Μπαλωμένος, Τασιούρας, Γιαξής, Παναγιώτου, Μορικέλι, Ουεντραόγκο, Γρόσδης (Νινούα 81′), Μπράντονιτς (Δαρέλας 90+3′), Σπυράκος (Σμυρλής 67′), Μελετίδης (Χατζηστραβός 46′), Πανίδης (Τζίμας 66′).

Αναγέννηση Καρδίτσας (Αμανατίδης): Γκέκας, Δημόπουλος, Αναστασόπουλος, Σταμόπουλος, Σκόνδρας, Κοζορώνης, Λαγός, Ριέρα (Μπάλλας 77′), Βερνάρδος, Αθανασιάδης (Γιάκος 77′), Τσβετάνοφ.

sdna.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις