Πρώτος στη Μαγνησία και δεύτερος στη Θεσσαλία ο στίβος της Νίκης Βόλου

Μοιράσου το άρθρο

Την 32η θέση, την υψηλότερη από την ημέρα λειτουργίας του, κατέλαβε το τμήμα στίβου του Γ.Σ.Β. «Η ΝΙΚΗ», σύμφωνα με την ανεπίσημη αξιολόγηση των σωματείων του ΣΕΓΑΣ για το 2022.

Σε επίπεδο Μαγνησίας, το τμήμα στίβου της Νίκης Βόλου είναι πρώτο και δεύτερο σε επίπεδο Θεσσαλίας.

Οι προπονητές της αγωνιστικής ομάδας Παύλος Παρασκευόπουλος και Αποστόλης Βλαχάβας δεν έκρυψαν την ικανοποίησή τους για την κατάταξη του τμήματος και τις επιδόσεις των αθλητών.

Σε δηλώσεις του ο Παύλος Παρασκευόπουλος ανέφερε ότι «Είναι η πρώτη φορά που ο σύλλογος μας βρίσκεται σε αυτή τη θέση. Για εμάς αποτελεί ιδιαίτερη ικανοποίηση κι επιτυχία, ο σύλλογος να καταφέρνει να βρίσκεται στα πρώτα σωματεία σε πανελλαδικό επίπεδο. Ο χάρτης των σωματείων που πρωταγωνιστούν έχει διαφοροποιηθεί τα τελευταία χρόνια. Παραδοσιακά σωματεία έχουν δώσει τη θέση του σε συλλόγους από την περιφέρεια και αυτό δείχνει τη βαρύτητα που δίνεται στον ερασιτεχνικό αθλητισμό και στον στίβο οι αθλητικοί σύλλογοι αλλά και η απήχηση που έχει στη νεολαία ο στίβος».

Επίσης, αναφέρθηκε και στις καταστάσεις που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν και να διαχειριστούν την περίοδο της πανδημίας οι σύλλογοι. Όπως δήλωσε «Προσπαθούμε να κάνουμε πιο μεθοδικά κι επιστημονικά τη δουλειά μας, όσο μας το επιτρέπουν εξωγενείς παράγοντες, δίνοντας ιδιαίτερη σημασία και στην υλικοτεχνική υποδομή».

Από την πλευρά του ο Αποστόλης Βλαχάβας, έκανε λόγο για ρεκόρ κατάταξης κι όπως είπε «Πέρυσι ήμασταν ενθουσιασμένοι που είχαμε μπει στην 50άδα. Φέτος ανεβήκαμε ακόμη πιο ψηλά, ανάμεσα σε σωματεία που έχουν πολύ μεγαλύτερο αριθμό αθλητών κι αθλητριών. Αυτό σίγουρα είναι ένα αποτέλεσμα που ξεκινά από τις ακαδημίες και αποτέλεσμα συστηματικής δουλείας που γίνεται από όλους από τον Σύλλογο, από τους γονείς που μας εμπιστεύονται τα παιδιά τους και τους ίδιους τους αθλητές και τις αθλήτριες σε μία απαιτητική διαδικασία όπως αυτή του πρωταθλητισμού».

Να σημειωθεί ότι καθοριστική ήταν και η συμβολή της προπονήτριας Ηλιάνας Σταυρουλάκη, υπεύθυνη για τα αθλήματα ρίψεων.

Ο υπεύθυνος του τμήματος στίβου Γιώργος Τάκης δεν έκρυψε κι αυτός με τη σειρά του την ικανοποίησή του για την κατάταξη του τμήματος. Όπως δήλωσε «Το αποτέλεσμα αυτό, έρχεται ως επιβράβευση των κόπων μας, των προσπαθειών μας και των ενισχυτικών κινήσεων στις οποίες προχωρήσαμε με νέους και πολλά υποσχόμενους αθλητές κι αθλήτριες που έχουμε ενσωματώσει στην οικογένειά μας. Μέσα από καθημερινή δουλειά αλλά και ημερίδες διαπαιδαγωγούμε αθλητές με ήθος, αρχές, ψυχική δύναμη και αγωνιστικό πείσμα. Είναι η καλύτερη στιγμή του τμήματός μας, μέχρι την επόμενη».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις