Παπακωνσταντίνου: «Έχω να πω πολλά για τις τελευταίες δέκα μέρες…»

Ο Αλέξης Παπακωνσταντίνου κινήθηκε σε τρεις άξονες στη συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ΒΟΛΟΣ 98.6 FM.

  1. Κανένα πρόσωπο δεν είναι πάνω από την ομάδα
  2. Διοίκηση που δεν αλλάζει εύκολα προπονητές, αλλά ούτε και επιλέγει εύκολα
  3. Κανένας στόχος δεν έχει χαθεί.

Ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Νίκη Βόλου ακούστηκε ιδιαίτερα εκνευρισμένος όταν αναφέρθηκε στη μέχρι τώρα πορεία της ομάδας και ιδιαίτερα για τον αποκλεισμό από το Κύπελλο, που τον χαρακτήρισε «μαύρη σελίδα». Επίσης, ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ άφησε να εννοηθεί πως έχει να πει πολλά για τις τελευταίες δέκα μέρες, κάτι που θα γίνει όταν θα έρθει στην Ελλάδα τις προσεχείς ημέρες.

Αναλυτικά το δεύτερο μέρος της συνέντευξης του Αλέξη Παπακωνσταντίνου, όπως αποδόθηκε από το goalpost.gr:

Διαβάστε το πρώτο μέρος της συνέντευξης ΕΔΩ

«Επειδή αφουγκράζομαι μία αναταραχή στις τάξεις των φιλάθλων, θα ήθελα να τονίσω ότι κανένας και «κ» κεφαλαίο, είτε είναι διοίκηση, είτε είναι προπονητής, είτε είναι παίκτης, δεν είναι πάνω από την ομάδα. Πρέπει να ξεφύγουμε απ’ αυτό. Αλάνθαστοι δεν είμαστε αλλά πάντα προσπαθούμε να λειτουργούμε για το καλό της ομάδας. Κανείς υγιής σύλλογος δεν λειτουργεί έχοντας στο επίκεντρο πρόσωπα. Θα πρέπει να ξεφύγουμε από τα πρόσωπα και να μπούμε στη λογική και στη φιλοσοφία που λειτουργεί μία ομάδα. Ποιο είναι το όραμά της, ποιους στόχους έχει και με τι ιδεώδη πορεύεται.

Το δεύτερο πράγμα που θα ήθελα να σταθώ, είναι πως ως διοίκηση βρισκόμαστε στην τέταρτη αγωνιστική σεζόν και είναι μόνο ο τέταρτος προπονητής που αλλάζουμε. Μακάρι, να μην χρειαζόταν να αλλάξουμε ποτέ προπονητή. Οπότε καταλαβαίνει κάποιος ότι ούτε διώχνουμε εύκολα προπονητές, ούτε φέρνουμε προπονητές εύκολα. Για να γίνει κάτι τέτοιο, είναι σίγουρο πως υπάρχει κάποιος λόγος και κάποιο σκεπτικό που ευχαρίστως την άλλη εβδομάδα που θα είμαι στον Βόλο να το αναλύσω.

Το τρίτο που θα ήθελα να σταθώ είναι πως δεν έχει αλλάξει κανένας στόχος. Αν είναι δυνατόν να βγούμε εκτός στόχου από την 7η αγωνιστική με αυτό το υλικό που έχουμε. Όσον αφορά τον προπονητή για να προχωρήσουμε σε συνεργασία υπάρχει λεπτομερής ανάλυση, μιλάμε μαζί του, τονίζω και πάλι πως δεν παίρνουμε εύκολα απόφαση για τη σύναψη συνεργασίας αν δεν καλυπτόμαστε σε όλα τα επίπεδα.

Αυτό που θα έλεγα στον κόσμο της Νίκης είναι να πράξει αυτό που είναι στο DNA του, που είναι η ομάδα πάνω απ’ όλα, να στηρίξει το νέο προπονητή που είναι μέλος της οικογένειάς μας, πλέον, να επιστρέψει η ηρεμία στην ομάδα.

Αυτό που έγινε τις τελευταίες δέκα μέρες με στεναχώρησε πάρα πολύ. Έχω πάρα πολλά να πω γι ‘αυτό. Είμαι πάρα πολύ συγχυσμένος, όχι για κανέναν άλλο λόγο αλλά γιατί διασύρεται το όνομα μίας ομάδας. Για μένα δεν με πειράζει να πουν. Αν όμως διασύρεις το όνομα μίας ομάδας, σημαίνει πως κάτι κάνεις λάθος.

Να πάμε όλοι ήρεμα, το μόνο πράγμα που έχει αυτή τη στιγμή σημασία και είναι ο κυριακάτικος αγώνας, να στηρίξουμε το νέο προπονητή και να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε τη φετινή αγωνιστική χρονιά. Εγώ πιστεύω πως κανένας στόχος δεν έχει χαθεί από την 7η αγωνιστική».

Ο Αλέξης Παπακωνσταντίνου έδειξε ιδιαίτερα πικραμένος, αν όχι εξοργισμένος από την συγκομιδή βαθμών στο πρωτάθλημα αλλά πολύ περισσότερο από τον ντροπιαστικό αποκλεισμό στο Κύπελλο από τον Άγιο Νικόλαο: «Οι αριθμοί δεν λένε ψέματα. Με όλο τον σεβασμό, 4 βαθμοί σε 5 αγώνες και αποκλεισμό από το Κύπελλο πραγματοποιώντας μία από τις τρεις χειρότερες εμφανίσεις της Νίκης… Πρόκειται για μαύρη σελίδα στην ιστορία μας και το χειρότερο απ’ όλα δεν μπορούσαμε να αλλάξουμε μία πάσα σ’ εκείνο το παιχνίδι. Για να μη μιλήσουμε για την οικονομική ζημιά. Δεν θέλω να το συζητήσω άλλο το θέμα, γιατί πραγματικά συγχύζομαι. Κάποια πράγματα ο κόσμος πρέπει να τα βλέπει πιο ψυχρά και καθαρά».

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις