Παπακωνσταντίνου: «Να αποκτήσουμε νοοτροπία νικητή – Η ομάδα πάνω από πρόσωπα»

Στον ραδιοφωνικό “αέρα” του ΒΟΛΟΣ 98.6 FM και της εκπομπής CLASICO φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο Αλέξης Παπακωνσταντίνου, λίγα λεπτά μετά την επίσημη ανακοίνωση πρόσληψης του Δημήτρη Ελευθερόπουλου, στον πάγκο της Νίκης. Ο ισχυρός άνδρας της βολιώτικης ΠΑΕ υπεραμύνθηκε της επιλογής του και συνέστησε στον κόσμο να δώσει χρόνο στον νέο τεχνικό της ομάδας που πλέον αποτελεί μέλος της κυανόλευκης οικογένειας.

Επίσης, ο Αλέξης Παπακωνσταντίνου συνέστησε στον κόσμο να μην μένει στα πρόσωπα και να βάζει πάνω απ’ όλους και όλα την ομάδα. Αυτό που περιμένει από το νέο τεχνικό είναι να δημιουργήσει ένα σύνολο που θα έχει νοοτροπία νικητή και θα παίζει πιο σύγχρονο ποδόσφαιρο.

Αναλυτικά η μίνι συνέντευξη του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ Νίκη Βόλου: 

«Σίγουρα μας αντιπροσωπεύει ότι έχουμε πάθος, ενθουσιασμό και συναίσθημα. Δεν μπορεί να έχεις διάρκεια 100 χρόνων και να είσαι αδιάφορος, γιατί θα είχες σβήσει. Αν έχεις αυτό το θετικό, σημαίνει ότι δεν πρέπει να βλέπεις και πρόσωπα. Αν ο κόσμος έβλεπε μόνο πρόσωπα, η Νίκη θα είχε σβήσει πριν 50 χρόνια.

Αυτά πρέπει να τα συνδυάσουν λίγο οι Νικιώτες και δεν θα πω με καλύτερο τρόπο, γιατί δεν κάνω υποδείξεις σε  κανέναν, αλλά με 7 βαθμούς σε 6 αγώνες, πως γίνεται να πάμε χειρότερα. Θέλει ηρεμία ψυχραιμία και να αφήσουν την ομάδα να δουλέψει. Το ποδόσφαιρο πλέον, θέλουμε δεν θέλουμε, είναι επαγγελματικό άθλημα.

Δεν βάζεις 11 παίκτες στο γήπεδο και ό,τι βγει. Θέλουν ηρεμία και σωστές συνθήκες κι αυτά τα παρέχουμε και πρέπει να αποδείξουν στον αγωνιστικό χώρο τις δυνατότητές τους. Πρέπει να επιστρέψει η ηρεμία στους οπαδούς της ομάδας. Έχουμε ένα σημαντικό ματς την Κυριακή. Κάθε αγώνας είναι σημαντικός. Οι διαφορές μεταξύ των ομάδων της κατηγορίας δεν είναι μεγάλες. Οπότε με προετοιμασία, με αφοσίωση, με σκληρή δουλειά και πάθος να πάρεις αποτελέσματα. Για να γίνει αυτό πρέπει να επιστρέψει η ηρεμία και εξωαγωνιστικά και μέσα στο γήπεδο.

Η διοίκηση είναι κοντά, έχουμε καλό προπονητικό τιμ, καλά άτομα στα γραφεία. Ο κόσμος λίγο να ηρεμήσει, να δώσουμε χρόνο και τόπο στον καινούργιο προπονητή και την ομάδα του, για να δείξει τι μπορεί να κάνει και να τον κρίνουμε τον Μάιο.

Δεν θα κρίνουμε κανέναν από τώρα. Στην Ελλάδα αποδομούμε τα πάντα, πριν καν ξεκινήσει κάτι. Είναι και κάτι άλλο: όλοι έγιναν γνώστες ξαφνικά. Μπορούν να κρίνουν τους προπονητές. Σ’ αυτό πρέπει να μας εμπιστευτείτε.

Δεν παίρνουμε δύο τηλέφωνα και λέμε ποιοι είναι οι προπονητές στην πιάτσα και τους φέρνουμε. Πρέπει να κάνεις πολλή δουλειά προηγουμένως. Ελαφρά τη καρδία κάποιοι βγαίνουν και ρίχνουν μομφή στον οποιονδήποτε. Έτσι βάλλουν εναντίον του εαυτού τους. Αν είσαι οπαδός της Νίκης, γιατί να βγεις και να πεις οτιδήποτε; Δεν το λέω, για να υπερασπίσω κάποιον. Θέλει λίγη σκέψη, πριν κάποιοι ανοίξουν το στόμα τους. Βέβαια, τα social media το κάνουν αυτό εύκολο. Γράφει ο καθένας ό,τι θέλει. Δεν έχει σημασία ούτε μας επηρεάζει, δημοκρατία έχουμε. Απλώς θέλω λίγο οι οπαδοί να σκέφτονται περισσότερο και να δώσουν χρόνο και να δούμε πού μπορεί και να φτάσει η ομάδα».

Για το τι ευελπιστεί να δει από την ομάδα, πέρα από τα καλύτερα αποτελέσματα: «Δεν θέλω να πω τι θα περιμένουμε από τον νέο προπονητή, γιατί, όπως ο κόσμος δεν είναι ειδικός, δεν είμαι κι εγώ. Πρέπει να προσφέρουμε καλύτερο θέαμα, πιο μοντέρνο ποδόσφαιρο, πιο γρήγορο. Θα πει κάποιος πως μπορεί να άλλαζε η εικόνα και με τον προπονητή που λύσαμε τη συνεργασία, ωστόσο η συγκομιδή των βαθμών δεν μας έδωσε επιλογή. Θα πρέπει η ομάδα να αποκτήσει νοοτροπία νικητή. Θα πρέπει η ομάδα σε κάθε αγώνα να μπαίνει και να έχει πίστη πως μόνο νικήτρια θα βγει. Μπορεί να μην το καταφέρει σε όλα τα παιχνίδια όμως αυτή θα πρέπει να είναι η νοοτροπία»

Για το αν θα γίνουν μεταγραφές: «Σε συνεργασία με τον καινούργιο προπονητή, θα παρθούν αποφάσεις και θα δούμε τι προσθαφαιρέσεις θα κάνουμε».

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις