Γκαγκάτσης: «Να συντονιστούν και να αντιδράσουν οι ομάδες της SL2»

Το κόψιμο της χρηματοδότησης των ομάδων της SL2 από τα έσοδα του στοιχήματος οδήγησε σε μεγάλης διάρκειας συζήτηση εντός γενικής συνέλευσης της ΕΠΟ. Ζητήθηκε από τους εκπροσώπους της κατηγορίας να γίνει ένα ψήφισμα από την Συνέλευση, με το οποίο η ΕΠΟ να δηλώνει την στήριξη στον αγώνα των ομάδων της δεύτερης κατηγορίας. Μάλιστα, ο Δημοσθένης Κουπτσίδης τόνισε ότι δεν είναι δυνατό να δίνονται λεφτά που προέρχονται από το ποδόσφαιρο στους Μεσγειακούς Αγώνες και στο Ράλι Ακρόπολις

Με αφορμή αυτό προέκυψαν τοποθετήσεις από τους εκπροσώπους του Ολυμπιακού, του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ.

Αρχικά, μίλησε ο Κώστας Καραπαπάς: «Το μοίρασμα αυτών των χρημάτων από τα έσοδα του στοιχήματος γίνεται κεντρικά από το κράτος. Αυτή η ιστορία έχει αρχίσει απο την Super League εδώ και χρόνια, καθώς οι ομάδες μας αποτελούν το 90% των δελτίων στοιχήματος. Τα θέατρα επιδοτούνται το ποδόσφαιρο όχι. Από τα 64 εκατομμύρια της διανομής, στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο δίνεται ένα συγκεκριμένο ποσό. Υπάρχει συγκεκριμένη ΚΥΑ.

Για το ποδόσφαιρο το ποσό είναι συγκεκριμένοι, κάποιος θα πάρει μεγαλύτερο κομμάτι και κάποιος θα χάσει. Τα χρήματα είναι πόροι του υπουργείου οικονομικών. Ο μηχανισμός έχει δύο στάδια, ο πρώτος είναι του υπουργείου οικονομικών. Από το 50% του επαγγελματικού αθλητισμού παίρνουμε το 25%. Οι φίλαθλοι των ομάδων μας είναι το 25%; Εμείς των μεγάλων ομάδων μάλιστα δεχόμαστε να μοιραστούμε το ίδιο με τις υπόλοιπες ομάδες της κατηγορίας μας γιατί θέλουμε να βοηθήσουμε. Εμείς γιατί να ψηφίσουμε αυτό (σ.σ. εννοεί το ψήφισμα);».

Γκαγκάτσης: «Γιατί να δίνονται χρήματα στην εκλογική περιφέρεια του Αυγενάκη»

Ο Μάκης Γκαγκάτσης από την πλευρά του, τόνισε: « Είμαστε εδώ οι τέσσερις ομάδες οι μεγάλες της κατηγορίας. Οι δέκα ομάδες που θα πάρουν από 1,5 εκατομμύριο ευρώ δεν είναι εδώ για να το υπερασπιστούν. Με την SL2 δεν έχουμε τίποτα, μακάρι να πάρουν τα 8,5 εκατομμύρια που τους υποσχέθηκαν αρχικά αλλά δεν γίνεται να κοπούν τα δικά μας λεφτά. Να σας πω και το εξής: Αν παίρναμε ένα εκατομμύριο από την πρώτη ομάδα και 280.000 ευρώ από τις Β ομάδες, για εμάς τις μεγάλες ΠΑΕ η διαφορά μας είναι μόνο 200.000, δεν είναι μεγάλο θέμα. Παρόλα αυτά, εμείς είμαστε εδώ και οι άλλοι λείπουν. Δεν γίνεται να πλακωνόμαστε με τις ομάδες της SL2 που οι άνθρωποι θέλουν να πάρουν τα χρήματά τους δικαιολογημένα. Γιατί να παίρνουν χρήματα οι Μεσογειακοί Αγώνες από αυτό τον κωδικό; Πρέπει να συντονιστούν οι ομάδες της SL2 για να αντιδράσουν. Να δίνονται χρήματα στους Μεσογειακούς που γίνονται στην εκλογική περιφέρεια του υπουργού εν μέσω προεκλογικής περιόδου;»

Κοσμάς: «Δεν βγαίνουν οι ομάδες της SL2 με 60.000 ευρώ»

Ο εκπρόσωπος της ΑΕΚ, Γιώργος Κοσμάς από την πλευρά του σημείωσε: «Εμείς δεν έχουμε καμία αντιδικία με την SL2 διαφωνούμε με την πρακτική του υφυπουργού. Αντιλαμβανόμαστε ότι με 60.000 δεν μπορούν να επιβιώσουν οι ομάδες της SL2. Δεν γίνεται να μοιράζει αυτά τα λεφτά στους Μεσογειακούς».

Το ψήφισμα πέρασε με δύο λευκά, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΠΟ, Παναγιώτης Δημητρίου, πρότεινε να δημιουργηθεί μία επιτροπή από εκπροσώπους ομάδων και των δύο επαγγελματικών κατηγοριών και να ζητήσουν ακρόαση από τον πρωθυπουργό.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις