Ιάσων Άλλης Μεριάς κατά Καλατζή και βοηθών: Έχει καταντήσει αστείο και ταυτόχρονα λυπηρό

Έντονα παράπονα για τη διαιτησία εξέφρασε μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε ο Ιάσων Άλλης Μεριάς.

Αναλυτικά:

“Μετά από τις τελευταίες εξελίξεις με θέματα διαιτησίας νομίζουμε πως ήρθε η ώρα να κάνουμε και εμείς την τοποθέτηση μας μιας και σχεδόν κάθε Κυριακή γινόμαστε μάρτυρες αστείων πλέον καταστάσεων.

Ας μιλήσουμε όμως για τα πρόσφατα γεγονότα. Την Κυριακή που μας πέρασε γίναμε πάλι μάρτυρες της πλήρης ανικανότητας των βοηθών διαιτητών ( που πλέον η εικόνα που δείχνουν σε όλους τους αγώνες όλων των κατηγοριών είναι απλή διακόσμηση της πλάγιας γραμμής).

Αλλά και τα σοβαρά λάθη ενός έμπειρου διαιτητή όπως ο κ. Καλατζής σε φάσεις που έκριναν το αποτέλεσμα του αγώνα.

1η(περίπτωση) Στην οποία ότι και να περιγράψουμε είναι λίγο… όταν αντίπαλος σκοράρει εκτεθειμένος πάνω από 1 μέτρο offside πράγμα εμφανής σε όποιον ήταν στο γήπεδο σε μια φάση που αμφιβάλλουμε αν ο βοηθός ξέρει ποιος είναι ο σχετικός κανονισμός στην συγκεκριμένη περίπτωση που είναι κενή η εστία πράγμα που σαν πιο έμπειρος ο κ Καλατζης δεν πήρε πάνω του με αποτέλεσμα να έρθει το 1-0.

2η(περίπτωση) Καθαρή κλωτσιά από πίσω εντός περιοχής στον επιθετικό μας σε τουλάχιστον 2 περίπτωσεις με τον κ Καλατζη να μην δίνει καμία παράβαση.

Και αυτές είναι λίγες από τις περιπτώσεις που βλέπουμε κάθε Κυριακή σε όλα τα γήπεδα. Οταν μαζί με εμάς όλες οι ομάδες τρέχουν για να είναι εντάξει σε όλες τις υποχρεώσεις τους δεν γίνεται να παραμένει αυτή η ανικανότητα και ακατάλληλοτητα μεγάλης μερίδας διαιτητών σε ακραίο σημείο.

Κάθε αγώνας έχει 1 διαιτητή και 2 βοηθούς όχι 1 διαιτητή με διακόσμηση 2 σημαιάκια..

Έχει καταντήσει αστείο και ταυτόχρονα λυπηρό πως να “μάθει” να εξελιχθεί και ο νέος στο χώρο της διαιτησίας όταν εν έτη 2023 ο διαιτητής κάνει νόημα με το κεφάλι στον βοηθό για το που πρέπει να σηκώσει την σημαία σε πλάγιο…

Η τοποθέτηση μας περί της διαιτησίας έχει σκοπό να βάλει κάποιους ανθρώπους σε σκέψη και σε διαδικασία λήψης κάποιων αποφάσεων.

Η φιλοσοφία της ομάδας μας δεν αλλάζει σε όποια κατηγορία και αν αγωνιζόμαστε, όσο μπορούμε μέσα από την ομάδα να παράγουμε παίχτες η να εξελίξουμε θα το κάνουμε.

Το ότι από την αρχή της χρονιάς είμαστε μάρτυρες κωμικων καταστάσεων σε επίπεδο διαιτησίας και δεν ζητάμε ποτέ το λόγο δεν πάει να πει ότι θα κάτσουμε και με σταυρωμένα χέρια στο έλεος κάθε περαστικού.

Δεν θέλουμε να προσβάλλουμε κανέναν αλλά η τωρινή κατάσταση χρίζει άμεσων αποφάσεων από τους αρμόδιους”.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις