Οι περιορισμένες επιλογές στο ρόστερ πρόβλημα στον Ολυμπιακό Β.

Μπορεί ο Ολυμπιακός Βόλου να βρίσκεται σε δύσκολη βαθμολογική θέση από την αρχή σχεδόν του πρωταθλήματος, ωστόσο, κανείς στην ομάδα δεν πρόκειται να παρατήσει την προσπάθεια, με στόχο να διατηρηθεί ο σύλλογος στη Γ’ Εθνική κατηγορία.

Στα τελευταία παιχνίδια, εκεί όπου η ομάδα προσπαθούσε να βρει αγωνιστικό ρυθμό, «χτυπήθηκε» από τραυματισμούς, συν της απουσίας του πρώτου σκόρερ, Αλέξανδρου Αναστασίου, με αποτέλεσμα ο Κώστας Σταματίου να ανακατεύει συνεχώς την τράπουλα, αναζητώντας τις καλύτερες δυνατές λύσεις για την ομάδα.

Αν δούμε όλα τα παιχνίδια του Ολυμπιακού, από τότε που προπονητής ανέλαβε ο Κώστας Σταματίου, από την αναμέτρηση με την Καστοριά εκτός έδρας μέχρι και το ματς με τον Σβορώνο στην Κατερίνη (έξι τον αριθμό), θα διαπιστώσουμε πως σε κάθε παιχνίδι η ενδεκάδα ήταν διαφορετική. Κι αυτό, λόγω των αγωνιστικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η ομάδα.

Οι συνεχόμενες αλλαγές στο βασικό σχήμα δεν επιτρέπουν, όπως είναι φυσικό, στον Ολυμπιακό να έχει συνοχή στο παιχνίδι του και να υπάρχει ομοιογένεια, ενώ βλέπουμε αναγκαστικά κάποιους παίκτες να αγωνίζονται σε θέσεις που δεν είναι οι φυσικές τους, από τη στιγμή που το ρόστερ είναι μικρό και οι επιλογές περιορισμένες.

Για παράδειγμα, στο τελευταίο παιχνίδι με τον Σβορώνο οι διαθέσιμοι παίκτες στον Ολυμπιακό ήταν μόλις 15 μαζί με τον δεύτερο τερματοφύλακα Κωνσταντίνου. Όταν ο Κώστας Σταματίου χρειάστηκε να παρέμβει για να αλλάξει την κατάσταση της ομάδας στο δεύτερο ημίχρονο, με στόχο οι «ερυθρόλευκοι» να φτάσουν στην ισοφάριση, έριξε στο παιχνίδι αυτούς που είχαν απομείνει στον πάγκο και συγκεκριμένα τους Ακριβόπουλο, Κατσαγεωργίου και Μυλωνά. Ποδοσφαιριστές που φέτος αγωνίζονται για πρώτη φορά στη Γ’ Εθνική και καλούνται μαζί με τους υπόλοιπους παίκτες της ομάδας να σηκώσουν ένα βαρύ φορτίο και να διατηρήσουν τον Ολυμπιακό στην κατηγορία.

Όλη η ομάδα θα πρέπει να διαχειριστεί και την πίεση, έχει να ανταγωνιστεί ομάδες που διαθέτουν έμπειρους παίκτες, ενώ κάποιες που ήταν αδύναμες μέχρι τον Δεκέμβριο, φρόντισαν να ενισχυθούν στις μεταγραφές. Όπως για παράδειγμα ο Εδεσσαϊκός, που έχει να επιδείξει τρεις νίκες στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια και από ουραγός του ομίλου έφτασε τους 16 βαθμούς και βρίσκεται έναν βαθμό πάνω από τον Ολυμπιακό. Την προηγούμενη Κυριακή νίκησε τον Κεραυνό Αγγελοχωρίου με 2-1, μια ομάδα που μέχρι τότε βρισκόταν στην 2η θέση της βαθμολογίας.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις