Παπακωνσταντίνου: «Πολύ σημαντικό ο νέος πρόεδρος της SL2 να είναι ιδιοκτήτης ομάδας της κατηγορίας»

Στο ραδιόφωνο του ΒΟΛΟΣ 98.6 FM και στην εκπομπή CLASICO, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο Αλέξης Παπακωνσταντίνου. Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Νίκη Βόλου αναφέρθηκε στις επερχόμενες εκλογές της SL2 τονίζοντας πως καταρχάς είναι σημαντικό να τηρηθούν όλες οι διαδικασίες, χωρίς σκιές. Όσον αφορά τις υποψηφιότητες ο κ. Παπακωνσταντίνου δεν κρύφτηκε λέγοντας πως είναι πολύ σημαντικό να εκλεγεί ιδιοκτήτης ομάδας ώστε να είναι αξιόπιστος συνομιλητής, τόσο με την κυβέρνηση όσο και με τη Super League 1, φωτογραφίζοντας ξεκάθαρα τον κ. Ροκάκη.

Αναλυτικά η συνέντευξη του κ. Παπακωνσταντίνου, όπως αποδόθηκε από goalpost.gr:

Με μία «βόμβα» ξεκίνησε τη συνέντευξή του ο Αλέξης Παπακωνσταντίνου, σχολιάζοντας την επανέναρξη του πρωταθλήματος. Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Νίκη Βόλου δήλωσε πως υπάρχει πιθανότητα να μην ξεκινήσει το πρωτάθλημα αν συμβούν μία σειρά γεγονότων που εύχεται να αποφευχθούν: «Το πρωτάθλημα αρχίζει κανονικά το Σαββατοκύριακο, όμως θα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι υπάρχει πιθανότητα να μην αρχίσει αν συμβούν μία σειρά γεγονότων που εύχομαι κι ελπίζω να αποφευχθούν. Εκτός απροόπτου ξεκινάμε».

Τη χρονική στιγμή των δηλώσεων δεν είχαν ανακοινωθεί οι υποψηφιότητες για την προεδρία της λίγκας, με τον Αλέξη Παπακωνσταντίνου να εκτιμά πως ο κ. Ροκάκης και ο κ. Μαρτσούκος θα κατέθεταν τα απαραίτητα έγγραφα για την υποψηφιότητά τους. Η εκτίμηση ήταν σωστή, ωστόσο υπήρξε και η έκπληξη της υποψηφιότητας του κ. Αλεξόπουλου: «Αναμένεται να καταθέσουν τα απαραίτητα έγγραφα οι κ.κ. Ροκάκης και Μαρτσούκος ώστε η επιτροπή να ελέγξει ότι πληρούν τα κριτήρια. Εφόσον κάποιος δεν πληροί τις προϋποθέσεις, αυτομάτως τίθεται εκτός της εκλογικής διαδικασίας».

Για το πόσο σημαντικό είναι ο νέος πρόεδρος της λίγκας να είναι ιδιοκτήτης ΠΑΕ της SL2: «Το σημαντικό για την κατηγορία και αυτό που την ταλαιπωρεί, είναι η τεράστια “ψαλίδα” στο οργανωτικό, στο οικονομικό και στο διοικητικό κομμάτι, με τη Super League 1. Αυτό μοιραία έχει πολλές επιπτώσεις. Για όλες τις ομάδες της SL2 υπάρχουν τρία σενάρια. Στο πρώτο, ανεβαίνεις στη SL1 που το θεωρείς σωτηρία, παίρνοντας οικονομική ανάσα. Το δεύτερο ενδεχόμενο είναι η παραμονή που αυτό συνεπάγεται με οικονομική “αιμορραγία” και τρίτο είναι ο υποβιβασμός που για κάποιους μπορεί να σημαίνει και ανακούφιση αλλά στην ουσία είναι ακαριαίος θάνατος γιατί εκκαθαρίζεται η ΠΑΕ και χάνεις το μετοχικό σου κεφάλαιο. Οπότε καταλαβαίνουμε πως αν δεν κερδίσεις την άνοδο, οι άλλες δύο εκδοχές δεν είναι βιώσιμες. Αυτό είναι που ταλαιπωρεί την κατηγορία. Συμπερασματικά, η μεγάλη ψαλίδα από τη SL1 πρέπει να κλείσει.

Όταν μία λίγκα εκπροσωπείται από έναν πρόεδρο ή ιδιοκτήτη μίας ΠΑΕ, τότε αυτός δεν αμφισβητείται από τον συνομιλητή, που μπορεί να είναι ένας υπουργός, αλλά και γνωρίζεις από πρώτο χέρι τα θέματα και τα προβλήματα. Για μένα είναι πολύ σημαντικό να είναι πρόεδρος ή ιδιοκτήτης, αυτός που θα διοικήσει τον συνεταιρισμό. Έτσι θα αλλάξει η αντιμετώπιση και θα γίνει ουσιαστική προσπάθεια να κλείσει η ψαλίδα με την πρώτη κατηγορία. Οι ιδιοκτήτες των ομάδων της SL2 δεν ζουν από το ποδόσφαιρο, οπότε ο συνομιλητής σου δεν έχει κάτι να σου προσάψει, αντιθέτως βάζεις χρήματα από την τσέπη σου για να επιβιώνει αυτή η κατηγορία. Αυτή είναι η αλήθεια και η πραγματικότητα».

Για τις δηλώσεις του υποψήφιου, κ. Μαρτσούκου ότι τον θέλει ως πρόεδρο ισχυρή πλειοψηφία των ομάδων, αν όχι …όλες: «Αν έχει κάνει αυτές τις δηλώσεις ο κ. Μαρτσούκος, τις θεωρώ λάθος. Πρόκειται για μία εσωτερική, δημοκρατική διαδικασίας και δεν πρέπει να προσπαθείς να προκαταβάλεις μία ψηφοφορία, είτε να προσπαθήσεις να διαμορφώσεις άποψη μέσα από τέτοιου είδους δηλώσεις. Εμένα με προβλημάτισε αυτό το γεγονός. Εγώ προσωπικά δεν έχω μιλήσει με τον κ. Μαρτσούκο και σίγουρα δεν είμαι σ’ αυτούς που δηλώνει ότι οι πρόεδροι τον καλούν να θέσει υποψηφιότητα. Επίσης, δεν έχω αυτή την εικόνα που ισχυρίζεται ο κ. Μαρτσούκος ότι υπάρχει αυτή τη στιγμή».

Αν οι πρόεδροι και ιδιοκτήτες που συνομιλεί, πρότεινε κάποιος απ’ αυτούς τον κ. Μαρτσούκο ως νέο πρόεδρο της λίγκας: «Όχι. Μπορεί να μιλάω με λίγους…» σχολίασε χιουμοριστικά ο κ. Παπακωνσταντίνου και συνέχισε: «Θεωρώ πολύ λάθος να προσπαθεί να δημιουργήσει μία τέτοια εικόνα χωρίς να ισχύει και δεύτερον σε τόσο οριακό χρονικό σημείο, δύο ημέρες πριν τις εκλογές της λίγκας που είναι ένα εσωτερικό θέμα.

Όλες οι υποψηφιότητες είναι εύλογες, εφόσον πληρούν τα κριτήρια, που εδώ βάζω ένα πολύ μεγάλο ερωτηματικό… αλλά μακάρι να τα πληρούν. Από ‘κει και πέρα θεωρώ πολύ σημαντικό ο νέος πρόεδρος της SL2 να είναι ιδιοκτήτης ομάδας της κατηγορίας.

Επίσης ένα άλλο θέμα που με απασχολεί είναι γιατί κάποιες ομάδες που είναι και στη SL1 άλλα πράττουν στη μεγάλη κατηγορία και άλλα προσπαθούν να επιβάλλουν στη SL2. Αυτό μου προκαλεί μεγάλη εντύπωση και τους το έχω εκφράσει και στα διοικητικά συμβούλια».

Για τη δυνατότητα που δίνει το καταστατικό να εκλέγεται πρόεδρος της λίγκας και κάποιος που δεν είναι πρόεδρος ή ιδιοκτήτης ομάδας της κατηγορίας: «Η νέα διοίκηση επιβάλλει να το αλλάξει αυτό και θα πρέπει ο πρόεδρος να είναι ένας από τους ιδιοκτήτες των ομάδων. Θα πρέπει να γίνει τροποποίηση καταστατικού κάτι που δεν γίνεται σε μία συνεδρίαση. Έτσι κι αλλιώς υπάρχει νόμος του κράτους που αναφέρει ότι το καταστατικό της SL2 θα πρέπει να εναρμονιστεί μ’ αυτό της SL1. Αυτό ακόμη δεν έχει γίνει. Είναι κάτι που θα γίνει άμεσα».

Για τις συναντήσεις με Αυγενάκη και Μαρινάκη: «Η επικοινωνία της SL2 με την κυβέρνηση και τη Super League 1 είχε διακοπεί. Αυτό ήταν κάτι πολύ προβληματικό. Δεν γίνεται να μην υπάρχει επικοινωνία της Α’ κατηγορίας με τη Β’ για θέματα που είναι σε κοινό πλαίσιο. Αυτό που αποκόμισα είναι ότι υπάρχει μεγάλη διάθεση να βοηθηθεί η SL2, σε πλαίσια οργανωτικά, διοικητικά και οργανωτικά αλλά πρώτα θα πρέπει η κατηγορία, αρχικά, να βοηθήσει τον εαυτό της. Στη συνέχεια θα υπάρξει βοήθεια από εκεί που πρέπει. Και από τη SL1 και από την κυβέρνηση. Πρώτα θα πρέπει να τακτοποιηθούμε εσωτερικά και μετά θα πρέπει να απευθυνθούμε για βοήθεια. Με λίγα λόγια αυτό ήταν το μήνυμα που πήραμε»

Για το αν εξασφαλίζονται τα χρήματα που έχει διαμηνύσει ο κ. Ροκάκης ότι έχει βρει για τις ομάδες, μιας και η προϋπόθεση της παραίτησης του κ. Λεουτσάκου έχει καλυφθεί: «Το βασικό προαπαιτούμενο είναι να υπάρχει μία διοίκηση που να είναι αξιόπιστη, που όταν συμμετέχει σε μία συνάντηση και δεσμεύεται για κάποια πράγματα, θα γίνονται. Χρειάζεται να υπάρχει ένας αξιόπιστος συνομιλητής απέναντί τους. Απ’ αυτό όλοι καταλαβαίνουμε πως το αποτέλεσμα των εκλογών θα παίξει τον ρόλο του. Είναι αυτονόητο μιας και το μεγάλο πρόβλημα ήταν ότι γι’ αυτούς η διοίκηση ήταν μη αξιόπιστη. Αν κρίνουν ότι μία αναξιόπιστη διοίκηση, αντικαταστάθηκε, επίσης από μία αναξιόπιστη, τότε βρίσκεσαι πάλι στο “μηδέν”. Η αξιοπιστία κρίνεται από μία αξιόπιστη στάση και διάρκεια στην κατηγορία. Να μην εμπλέκεται η ομάδα σε φακέλους της sportradar, να έχει ένα καλό κοινωνικά, πρόσωπο».

«Είναι μία ευκαιρία να αλλάξουν πράγματα»

«Είναι μία ευκαιρία να αλλάξουν πράγματα. Δεν πρέπει να μπούμε στη διαδικασία να δεχθούμε ότι αφού έτσι γίνονταν πάντα τα πράγματα να μην προσπαθήσουμε να τα αλλάξουμε. Δεν μπορεί να θέλουμε να λεγόμαστε ευρωπαϊκή χώρα και να λειτουργούμε ως χώρα που βρίσκεται 40 χρόνια πίσω. Κοινωνία και αθλητισμός είναι το ίδιο πράγμα»

«Δεν το χωράει το μυαλό μου ότι υπήρξε προσπάθεια τρομοκράτησης»

«Αυτά που έγιναν στο Δ.Σ. την προηγούμενη Τετάρτη, πάνε το ποδόσφαιρο 40 χρόνια πίσω. Ήταν ανεπίτρεπτα αυτά που έγιναν. Ως μέτοχος της SL2 και ως εκπρόσωπος της Νίκης Βόλου, δεν το δέχομαι. Όπως δεν το δέχεται κανένας πρόεδρος που εκπροσωπεί μία ομάδα, τους φιλάθλους της, την πόλη του, τον τόπο του, που θα φοβηθεί. Δεν το χωράει το μυαλό μου ότι υπήρξε προσπάθεια τρομοκράτησης. Από ποιον να φοβηθούμε; Δεν ξέρω γιατί καν μπαίνουν στον κόπο. Η SL2 θα πρέπει να εκσυγχρονιστεί. Φτάνει το “έλα μωρέ έτσι γίνονταν πάντα”. Αυτό είναι το μήνυμα που έδωσα στο Δ.Σ.. Κουράστηκα με τον τρόπο που λειτουργεί η λίγκα. Ο κ. Λεουτσάκος πάλεψε όσο μπορούσε να κρατήσει όρθια την χιλιοταλαιπωρημένη κατηγορία και μπράβο του, όμως ήρθε η ώρα για καινούργια πράγματα».

Τι προβλέπει για τις εκλογές: «Αυτό που έχει σημασία είναι να τηρηθούν τα πρωτόκολλα και να γίνει η διαδικασία χωρίς σκιές. Να πάμε να ψηφίσουμε και ότι βγει. Είμαι πολύ επιφυλακτικός. Έχει μεγάλη σημασία για μένα να τηρηθούν οι κανόνες της εκλογικής διαδικασίας. Σίγουρα, κάποιοι προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα κλίμα πόλωσης που κανονικά δεν θα έπρεπε να υπήρχε, γιατί όλοι οι πρόεδροι θέλουν το καλό της κατηγορίας. Μ’ έχει κουράσει η αντιπαράθεση στα διοικητικά συμβούλια. Αντί να συζητάμε πως θα αναπτύξουμε σε όλα τα επίπεδα την κατηγορία λειτουργούμε σαν να είμαστε πολλά χρόνια πίσω. Να τηρηθούν οι διαδικασίες και μετά όποιος είναι να εκλεγεί, ας εκλεγεί. Εύχομαι να γίνει το καλύτερο για την κατηγορία. Χρειάζεται αναβάθμιση με τολμηρές αποφάσεις».

 

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις