Νικολιάς: «Εξ αρχής στοχεύουμε στην άνοδο»

Ανυπόμονος προκειμένου να επαναρχίσει το πρωτάθλημα της Super League 2 εμφανίζεται στο SDNA ο Αλέξανδρος Νικολιάς, που πλέον πέραν από την ποδοσφαιρική του ιδιότητα, φέρει και αυτή του πτυχιούχου από το τμήμα φαρμακευτικής Πατρών.

Ο 28χρονος εξτρέμ της ΑΕΛ μιλά μεταξύ άλλων για την ετοιμότητα της ομάδας του ενόψει του restart και τους στόχους της, το επιστέγασμα των προσπαθειών του στην εκπαίδευση όντας πλέον πτυχιούχος αλλά και για το ποδοσφαιρικό του ξεκίνημα στην ΑΕΚ.

Αρχικά, για την επανέναρξη της δεύτερης τη τάξει εθνικής κατηγορίας (σ.σ η ΑΕΛ υποδέχεται την Αναγέννηση Καρδίτσας (11/3, 13:45) στο Αλκαζάρ για τη 14η αγωνιστική), ο άσος των «βυσσινί» ανέφερε: «Οι αγώνες είναι η τροφή του ποδοσφαιριστή, ήμασταν έτοιμοι κάθε βδομάδα για να παίξουμε κάνοντας προπονήσεις σε έντονο ρυθμό. Τώρα άμα γίνει κάτι και δεν παίξουμε τι να πω, στην Ελλάδα βρισκόμαστε αλλά εμείς οφείλουμε να είμαστε όπως ακριβώς ήμασταν όταν σταματήσαμε».

Aκολούθως, για τους στόχους των Θεσσαλών και μετά την έλευση του Γιάννη Ταουσιάνη στην άκρη του πάγκου, ο Νικολιάς δηλώνει: «Είμαστε πάρα πολύ καλά, στο σημείο που πρέπει να βρίσκεται η ΑΕΛ στην κατηγορία. Τόσο ο κ. Ταουσιάνης όσο και ο κ. Γκουτσίδης έβαλαν το λιθαράκι τους. Όλοι είναι χαρούμενοι στις προπονήσεις και αυτό αποτυπώνεται και στο γήπεδο. Εξ αρχής στοχεύουμε στην άνοδο. Θα είναι κατόρθωμα αυτή τη στιγμή καθώς ο Πανσερραϊκός πήρε κεφάλι στη βαθμολογία αλλά με τόσο μεγάλη διακοπή, μπορεί ν’ αλλάξουν αυτά. Θα φανεί ποιος θα είναι έτοιμος μετά την επανέναρξη. Κοιτάζουμε αρχικά τη δουλειά μας ελπίζοντας στο στραβοπάτημα του αντιπάλου».

Αφήνοντας (προσωρινά) το ποδοσφαιρικό γήπεδο και πηγαίνοντας σ’ αυτό της εκπαίδευσης, ο Αλέξανδρος Νικολιάς πήρε πρόσφατα το πτυχίο του στο τμήμα φαρμακευτικής Πατρών έπειτα από χρόνιο κόπο.

Ο ίδιος περιγράφει γλαφυρά στο SDNA τη διαδρομή του μέχρι να φτάσει στην πηγή: «Είναι μία ανακούφιση από τον κόπο όλων αυτών των χρόνων και μία δικαίωση γιατί πέρασα πολλά και σαν οικογένεια. Ταξίδια, ταλαιπωρίες, μαθήματα, κόποι, πάρα πολλά. Όλα αυτά τα χρόνια πιστεύω είχα αφοσιωθεί λίγο περισσότερο στο ποδόσφαιρο γι’ αυτό άργησα τελειώνοντας στα 9 και όχι τα 5 χρόνια. Με βοήθησε και η περίοδος του Covid καθώς έγιναν μαθήματα και εξεταστικές εξ’ αποστάσεως, πολλά υποχρεωτικά εργαστήρια. Τα τελευταία χρόνια που είμαι στη Λάρισα, έγιναν πολλά ταξίδια. Είναι δύσκολο να τα συνδυάσεις γιατί και εγώ ως φοιτητής δεν ήμουν τέλειος. Κάποιες φορές βαριόμουν να διαβάσω, να πρέπει να φύγω από τον έναν χώρο ώστε να πάω στον άλλο. Με υπομονή και σωστή διαχείριση και κατανομή του χρόνου σε σημαντικά πράγματα, μπορεί να πετύχει κάποιος»

Μάλιστα, σε σχετική ερώτηση για το πώς φαντάζεται τη ζωή μετά το τέλος της καριέρας του, ο Κυμιώτης παίκτης είπε: «Θα σκεφτόμουν ν’ ανοίξω φαρμακείο, χρειάζεται ωστόσο και κάποια άλλα πράγματα να κάνω ώστε να συμβεί αυτό. Άλλωστε το ποδόσφαιρο είναι παροδικό, έχει ημερομηνία λήξης. Πρέπει τα νέα παιδιά να έχουν και ένα αντικείμενο που θα μείνει για ν’ ασχοληθούν. Δεν είναι ο σκοπός να γίνουν όλοι άριστοι, οποιαδήποτε μόρφωση λάβει κάποιος, φτάνει για να του δώσει ίσως μία δουλειά στη ζωή».

Επιστρέφοντας στη στρογγυλή θεά και ξετυλίγοντας το κουβάρι από την αρχή, ο επιθετικός της ΑΕΛ βρέθηκε στις ακαδημίες της ΑΕΚ και αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η αλήθεια είναι ότι προσπάθησα πολύ, γινόταν το δρομολόγιο Αθήνα – Εύβοια ώστε να συνδυαστεί το σχολείο καθώς τελείωσα εκεί και η ακαδημία, μία πολυέξοδη οικογενειακή ταλαιπωρία αλλά δεν το μετανιώνω που τα συνδύασα. Κάπου κερδίζεις, κάπου χάνεις, το ταβάνι στο πού μπορείς να φτάσεις το γνωρίζει μόνο ο Θεός».

Έπειτα προσθέτει: «Μεγάλωσα σε μία οικογένεια βαμμένη ΑΕΚ, όντας μικρός πέρασα από τους παμπαίδες φτάνοντας μέχρι και την ανδρική ομάδα για να κάνω το ντεμπούτο μου σε μία δύσκολη χρονιά. Η πρώτη μου ως επαγγελματίας ήταν πραγματικά δύσκολη, ήταν το μεταίχμιο για την ΑΕΚ που δοκιμάστηκε τα επόμενα έτη για να φτάσει τώρα στην κορυφή».

Mετά από μία γεμάτη τετραετία στον ΠΑΣ Γιάννινα (2016-2020), η συνέχεια βρήκε τον Νικολιά στον Ολυμπιακό, πεπρωμένο ίσως έλεγε κανείς καθώς οι Πειραιώτες τον διεκδίκησαν μικρότερο πριν αυτός επιλέξει τα φτερά του «Δικεφάλου» για την ποδοσφαιρική του ανάπτυξη.

Για το πέρασμά του από τους «ερυθρόλευκους», αναφέρει στο SDNA: «Ήταν μία ιδιαίτερη συνθήκη που ίσως την έχουν περάσει και άλλα παιδιά. Δεν μου δόθηκε η ευκαιρία για ν’ αγωνιστώ και ν’ αποδείξω κάποια πράγματα. Δόθηκα κατευθείαν δανεικός στην ΑΕΛ, αλλά δεν το μετάνιωσα ωστόσο, ήταν διδακτικό. Κρατώ τη βοήθεια που μου έδωσαν άνθρωποι του συλλόγου, από προπονητές και γυμναστές μέχρι και άτομα στα γραφεία».

Κλείνοντας, δεν θα μπορούσαμε να μην ζητήσουμε από τον Αλέξανδρο Νικολιά μία γνώμη για την πρώτη κατηγορία, η οποία μετρά αντίστροφα πριν την άφιξη των play-off, εκεί όπου αναμένονται σπουδαίες μάχες για την ανάδειξη της πρωταθλήτριας ομάδας.

«Όσο έχω χρόνο, παρακολουθώ το πρωτάθλημα. Είναι ωραίο φέτος, έχει δυνατές ομάδες, τόσο στην κούρσα για την κορυφή όσο και σ’ αυτή για την παραμονή καθώς φέτος πέφτουν δύο ομάδες. Και στα play-out θα γίνουν ανατροπές, ίσως δεν αξίζει η θέση που έχουν κάποιες ομάδες πέφτοντας νωρίς χαμηλά», δήλωσε στο SDNA για να προσθέσει: «Σίγουρα η κορυφή είναι πιο συναρπαστική, θα τη διεκδικήσουν τέσσερις ομάδες πολύ ανταγωνιστικές. Εγώ θα έδινα ένα αβαντάζ στην ΑΕΚ που πρόκειται για ομάδα που πνίγει τον αντίπαλό της με το πρέσινγκ ενώ παρουσιάζεται δυνατή στο νέο της γήπεδο. Υπάρχει ένας κοινός ενθουσιασμός, τόσο στους παίκτες όσο και στον κόσμο, κάτι που μπορεί να μετρήσει στα play-off».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις