Πέντε αθλητές της Νίκης Βόλου στο πρόγραμμα του ΣΕΓΑΣ «Γυμνάζομαι με τους καλύτερους»

Πέντε αθλητές του τμήματος στίβου του Γ.Σ.Β. «Η ΝΙΚΗ» και συγκεκριμένα ο Απόστολος Γρηγορίου, ο Μανώλης Δεληχρήστος, ο Νικόλαος Γκέγκας, ο Απόστολος Ιωαννίδης και η Αποστολία – Ραφαήλ Κοντονίνα, συμμετέχουν στο νέο πρόγραμμα του ΣΕΓΑΣ που υλοποιείται από φέτος με τίτλο «Γυμνάζομαι με τους καλύτερους».

Στην κατηγορία αυτή περιλαμβάνονται αρχικά 729 αθλητές – αθλήτριες, 15 – 17 ετών (έτος γεν. 2006 – 07 – 08).

Βασικός στόχος της επιλογής, είναι η συνέχεια από πέρυσι της καταγραφής και παρακολούθησης της προπονητικής πορείας και αγωνιστικής εξέλιξης των νέων αθλητών – αθλητριών και η συμμετοχή από φέτος σε κοινές προπονητικές συγκεντρώσεις με τους αρμόδιους επιτελικούς τεχνικούς της Ομοσπονδίας μας, στο πλαίσιο του νέου αυτού προγράμματος του ΣΕΓΑΣ «Γυμνάζομαι με τους καλύτερους». Κατά την υλοποίηση του προγράμματος θα πραγματοποιείται και ενημέρωση από την επιτροπή επιμόρφωσης της Ομοσπονδίας.

Οι αρχικές επιλογές έγιναν μέσα από τη λειτουργία της κάθετης τεχνικής δομής του ΣΕΓΑΣ και μετά από συνεργασία των σωματειακών προπονητών, των τεχνικών συμβούλων των ΕΑΣ και των τεχνικών συμβούλων του αναπτυξιακού – σωματειακού αθλητισμού του ΣΕΓΑΣ.

Για την αρχική επιλογή ελήφθησαν υπ’ όψιν εκτός από τις αγωνιστικές επιδόσεις των αθλητών – αθλητριών και οι αντίστοιχες τοπικές συνθήκες των σωματείων, αλλά και η υπάρχουσα υλικοτεχνική υποδομή για την προετοιμασία των αθλητών – αθλητριών.

Η κατηγορία θα είναι ανοιχτή για ένταξη αθλητών και αθλητριών στη διάρκεια της σεζόν, ανάλογα με την αγωνιστική πορεία των νέων αθλητών – αθλητριών, αλλά και μετά τις προτάσεις των επιτελικών τεχνικών μας μέσα από τη διαδικασία των προπονητικών συγκεντρώσεων.

Υπεύθυνοι για την υλοποίηση του προγράμματος των επιλεγμένων αθλητών – τριών είναι οι τεχνικοί σύμβουλοι των ΕΑΣ, με τη συνεργασία και την παρουσία, του συντονιστή αναπτυξιακών εθνικών ομάδων, των συντονιστών των αγωνισμάτων, των τεχνικών συμβούλων του αναπτυξιακού – σωματειακού αθλητισμού και με τη παρουσία – συνεργασία της επιτροπής επιμόρφωσης του ΣΕΓΑΣ.

Ο υπεύθυνος του τμήματος στίβου της Νίκης Βόλου Γιώργος Τάκης δήλωσε μεταξύ άλλων «Νιώθουμε περήφανοι και ευελπιστούμε στο πρόγραμμα αυτό, να ενταχθούν κι άλλοι αθλητές κι αθλήτριες του Συλλόγου μας».

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις