ΑΥΡΑ: Η ιστορικότερη ταβέρνα της πόλης που μετρά 140 χρόνια δίπλα στη θάλασσα (pics)

Η «Αύρα» είναι γεμάτη ιστορίες από το παρελθόν – Έξω από την «Αύρα» έκανε στάση και ο θρυλικός Μουτζούρης, το τρένο του Πηλίου που έφερνε και έπαιρνε κόσμο από κάθε γωνιά του Βόλου.

Η «Αύρα», είναι η πιο παλιά και ιστορικότερη ταβέρνα του Βόλου, που ξεκίνησε να υπάρχει στην πλαζ του Αναύρου το 1883 και συνεχίζει να προσφέρει ως και σήμερα τα καλούδια της στους αμέτρητους πελάτες της.

Η ύπαρξή της συμπληρώνει φέτος 140 χρόνια, συνυφασμένα πάντα με όλες τις πλευρές της πόλης και χαρίζοντας συνάμα εικόνες συναρπαστικές αλλά και ρομαντικές δίπλα στη θάλασσα, με φόντο τον Παγασητικό.

Στον Βόλο όλοι, μικροί και μεγάλοι, επί πολλές-πολλές γενιές ξέρουν το όνομά της.

Βρίσκεται πάνω στην αμμουδιά του Αναύρου, το κύμα «σκάει» πάνω στα πόδια του επισκέπτη που πίνοντας το παραδοσιακό τσίπουρο αγναντεύει τα λευκά πανιά των ιστιοπλοϊκών, τα βαπόρια να μπαινοβγαίνουν στο λιμάνι και τα υπερσύχρονα τεράστια φωταγωγημένα κρουαζιερόπλοια να προκαλούν δέος και θαυμασμό.

Φθάνοντας με τα πόδια, αφού τα αυτοκίνητα και τα δίτροχα είναι απαγορευμένα, το καλωσόρισμα γίνεται με του παλιού τύπου πινακίδα «Εξοχικόν Κέντρον η Αύρα» και μετά το μυαλό φτιάχνει εικόνες από το παρελθόν και το σήμερα.

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις