Με “δήμιο” τον Γαβριηλίδη η Νίκη πέρασε με 2-0 από τη Βέροια

Μπορεί για τη Βέροια να ήταν παιχνίδι “ζωής και θανάτου” όμως και για τη Νίκη μόνο αδιάφορο δεν ήταν. Οι Βολιώτες έχουν αποκτήσει αγωνιστική ταυτότητα και την καταθέτουν σε κάθε ματς, είτε επιβραβεύονται με το αποτέλεσμα, είτε όχι. Η Νίκη στη Βέροια έπαιξε με τον ίδιο τρόπο όπως και στα προηγούμενα παιχνίδια με τον Ελευθερόπουλο στον πάγκο της και τελικά δικαιώθηκε κερδίζοντας με 2-0. Με υπομονή, με συνδυαστικό, γρήγορο ποδόσφαιρο, με πίεση ψηλά κατά διαστήματα, η Νίκη επέβαλε τον ρυθμό της, δημιούργησε ευκαιρίες, αξιοποίησε δύο απ’ αυτές και δίκαια έφυγε από την πρωτεύουσα της Ημαθίας με τους τρεις βαθμούς στις αποσκευές της. Πρωταγωνιστής ο Βασίλης Γαβριηλίδης που πέτυχε και τα δύο τέρματα (64′, 88′), ρίχνοντας στο καναβάτσο την πρώην του ομάδα.

Η Βέροια “καίγονταν” η Νίκη δημιουργούσε

Με τη Νίκη να μπαίνει καλύτερα στον αγώνα και να αποκτά γρήγορα τον έλεγχο της μεσαίας γραμμής άρχισε το παιχνίδι στη Βέροια. Με δύο κεφαλιές του Γαβριηλίδη οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να φανούν απειλητικοί στο πρώτο δεκάλεπτο. Συγκεκριμένα, στο 1ο λεπτό η κεφαλιά του μέσου της Νίκης κόντραρε σε αμυντικό και κατέληξε κόρνερ ενώ στο 7’ ο Βενετικίδης εξουδετέρωσε εύκολα τη νέα κεφαλιά του Γαβριηλίδη.

Μετά το 10’ η Βέροια βγήκε από το «καβούκι» της και προσπάθησε να φανεί απειλητική για τα καρέ του Μπάγιτς. Στο 10’ σε σέντρα του Μπουκουβάλα ο Μπουόλι κατέβασε και σούταρε με τον Γαβριηλίδη να κοντράρει και να απομακρύνει τον κίνδυνο. Δύο λεπτά αργότερα ο Κρητικός σέντραρε από τα αριστερά, με τον Βενετικίδη να μπλοκάρει πριν η μπάλα φτάσει στον Ολαϊσόλα που περίμενε σε θέση βολής. Στο 17’ ήταν η σειρά της Βέροιας να απειλήσει με παρόμοιο τρόπο. Ο Μπουόλι πέρασε κάθετα στον Ορφανίδη, αυτός έκανε το επικίνδυνο γύρισμα, με τον Ανδρέου να διώχνει σε κόρνερ, πριν η μπάλα φτάσει στον Γιουκούδη.

Στο 25’ καταγράφηκε η πρώτη τελική για τους γηπεδούχους, με τον Μπάγιτς να εξουδετερώνει το σουτ του Στίκα. Με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα η Βέροια παραλίγο να ανοίξει το σκορ υπέρ της …Νίκης. Ο Γιουκούδης γύρισε με ρίσκο με κεφαλιά προς τον Βενετικίδη, αυτός με υπερένταση έβγαλε σε κόρνερ. Στο κόρνερ, ο Κρητικός έκανε το σουτ με την μπάλα να καταλήγει άουτ. Δύο λεπτά αργότερα ο Αναστασίου έκανε το ένα-δύο με τον Γαβριηλίδη, το σουτ όμως του τελευταίου κατέληξε άουτ. Στο 35’ ο Ολαϊσόλα προτίμησε να σουτάρει αντί να βγάλει κάθετα στον Τζιώρα, με την μπάλα να καταλήγει στην αγκαλιά του Βενετικίδη. Την ίδια κατάληξη είχε και το δυνατό σουτ του Κάσσου στο 38’. Ένα λεπτό αργότερα ο Μπλέτσας αστόχησε σε σουτ από το ύψος της περιοχής.

Την “σκότωσε” ο Γαβριηλίδης

Με διάθεση να πετύχει ένα τέρμα μπήκε και στο δεύτερο ημίχρονο η Νίκη Βόλου. Στο 53′ ο Κρητικός δεν μπόρεσε να νικήσει από κοντά με κεφαλιά του Βενετικίδη, ενώ έξι λεπτά αργότερα ο επιθετικός της Νίκης αστόχησε σε προβολή, σε συρτή σέντρα του Ολαϊσόλα.

Οι προσπάθειες των παικτών του Δημήτρη Ελευθερόπουλου απέδωσαν καρπούς στο 64′. Μετά από πλάγιο ο Τζιώρας σούταρε δυνατά, η μπάλα κόντραρε σε αμυντικό της Βέροιας, στρώθηκε στον Γαβρηιλίδη που με όμορφο σουτ έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του Βενετικίδη.

Πριν προλάβει η Νίκη να διαχειριστεί το υπέρ της σκορ, η Βέροια άγγιξε την ισοφάριση όταν κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Παπαχρήστου από τον Κυριακίδη. Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε να εκτελέσει ο Ορφανίδης, “σημαδεύοντας” το αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του Μπάγιτς.

Το χαμένο πέναλτι αποτέλεσε “ταφόπλακα” στην ψυχολογία των παικτών της Βέροιας που παραδόθηκαν στις ορέξεις των αντιπάλων τους. Η Νίκη έδωσε χώρο και σε κάθε ευκαιρία έβγαινε στην κόντρα απειλώντας με δεύτερο γκολ τους γηπεδούχους. Στο 68′ σε νέο σουτ του Τζιώρα, η μπάλα κόντραρε και στρώθηκε στον Κρητικό όμως η προβολή του με το στήθος δεν είχε ευτυχή κατάληξη.

Στο 83′ η Νίκη άγγιξε το 0-2, όμως η μπάλα δεν έκανε το χατίρι στον Παναγιωτίδη που είδε το σουτ του να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι. Πέντε λεπτά αργότερα ο Γαβριηλίδης έβαλε τίτλους τέλους στο παιχνίδι μ’ ένα εκπληκτικό σουτ που έστειλε την μπάλα στο δεξί παραθυράκι της εστίας του Βενετικίδη.

Οι συνθέσεις:

Βέροια (Σπ. Μπαξεβάνος): Βενετικίδης, Παπαχρήστος, Μουχάλης (84’ Κατσούκης), Στίκας, Καψάλης, Μπλέτσας (77’ Ισαακίδης), Μπουκουβάλας, Ορφανίδης, Γιουκούδης, Ιωάννου (60’ Μπαϊντού), Μπουόλι (60’ Μπελεβώνης).

Νίκη Βόλου (Δ. Ελευθερόπουλος): Μπάγιτς, Κάσσος, Αναστασίου, Λογαράς (90’ Μέτσε), Ανδρέου, Κυριακίδης, Γαβριηλίδης, Παναγιωτίδης (90’ Κριμιζάς), Ολαϊσόλα (60’ Τσουκαλάς), Κρητικός (71’ Τοπαλίδης), Τζιώρας (90’ Γρομητσάρης).

Δείτε την εξέλιξη του αγώνα όπως την κατέγραψε το goalpost live event

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις