Κλέιμαν: «Όταν πιάνεις τέτοιο πέναλτι γίνεσαι ήρωας»

Ο Κλέιμαν, ήταν αναμφισβήτητα το πρόσωπο του αγώνα στην αναμέτρηση με τους «πράσινους», αποκρούοντας με εντυπωσιακό τρόπο το πέναλτι του Σπόραρ στο 98΄!

Ο 32χρονος γκολκίπερ, ένας ωραίος τύπος, ο οποίος αντιμετωπίζει με χιούμορ την ζωή παραδέχθηκε στο ξεκίνημα της συνέντευξης του στο SDNA πως κινδυνεύει να μην πιει καφέ σήμερα!

«Φανταστείτε πίνω τον καφέ μου κάθε μέρα από Παναθηναϊκό και τώρα με έδιωξαν επειδή έπιασα το πέναλτι, δεν με δέχονται», λέει αστειευόμενος.

Ο άλλοτε γκολκίπερ των Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ και Χάποελ Τελ Αβίβ, εξήγησε στο SDNA πως εξουδετέρωσε το πέναλτι του Σπόραρ, αναφέρθηκε στο τι ένιωσε όταν αντιλήφθηκε πως θα αποκρούσει, μίλησε για το μυστικό της φετινής επιτυχίας του Βόλου, ενώ αναφέρθηκε και στις υπόλοιπες ομάδες που δίνουν μάχη για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

– Είχες μελετήσει καλά τα πέναλτι του Σπόραρ;

«Πριν από κάθε παιχνίδι σε συνεργασία με τον προπονητή τερματοφυλάκων της ομάδας μελετούμε πως σουτάρουν οι αντίπαλοι εξτρέμ και στράικερ τα πέναλτι. Παρακολουθώ κάθε κίνηση τους και όλα τα πέναλτι που έχουν εκτελέσει. 

Στο προηγούμενο μεταξύ μας ματς στην κανονική διάρκεια της Super League εάν θυμάσαι ο Σπόραρ είχε σκοράρει με πέναλτι. Βασικά είναι και θέμα ενστίκτου. Έχουμε φτάσει στο 98΄ και σκέφτομαι ότι και εκείνος. Υπέθεσα πως θα σουτάρει με δύναμη και αυτό θα συνέβαινε από την δεξιά πλευρά μου. Είμαι χαρούμενος για το αποτέλεσμα. Ήταν η κατάλληλη κίνηση στην κατάλληλη στιγμή». 

– Φαντάζομαι, ήταν μια από τις πιο σημαντικές επεμβάσεις στην καριέρα σου…

«Υπάρχουν κάποιες αποκρούσεις που έχω κάνει σε σημαντικά ματς, οι οποίες έρχονται στο μυαλό μου. Εάν όμως έπρεπε να συνυπολογίζω τον αντίπαλο μας που ήταν ο Παναθηναϊκός, το κατάμεστο γήπεδο, τους οπαδούς του, το γεγονός πως το κίνητρο τους είναι τεράστιο αφού παλεύουν για το πρωτάθλημα, αλλά και το λεπτό που εκτελέστηκε το πέναλτι, νομίζω πως ήταν το απόλυτο όνειρο για κάθε τερματοφύλακα. 

Όταν πιάνεις τέτοιο πέναλτι γίνεσαι ήρωας. Νομίζω ήταν η μεγαλύτερη στιγμή μου. Όταν ήμουν παιδί, περίπου έξι χρονών ονειρευόμουν τέτοιες στιγμές και σκεφτόμουν πως θα ήταν κάτι τρελό αυτό. Θα πρέπει να σου εξομολογηθώ πως όταν ο Σπόραρ σούταρε το πέναλτι και έπεσα από τα δεξιά, για έναν δευτερόλεπτο αντιλήφθηκα πως θα το εξουδετερώσω. Ένιωσα πραγματικά το πιο ωραίο συναίσθημα που μπορεί να αισθανθεί κανείς».

– Σκέψου να έδινε επανάληψη ο διαιτητής μετά την απόκρουση που έκανες…

«Πραγματικά, δεν θέλω να σκέφτομαι εάν έδινε επανάληψη ο διαιτητής τι θα έκανα μετά από τέτοια απόκρουση, δεν ξέρω πως θα αντιδρούσα (γέλια)».

– Ήταν μια προσωπική ρεβάνς αυτή η εμφάνιση μετά τις ήττες στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος από τον Παναθηναϊκό;

«Προσπαθώ να κάνω το καλύτερο δυνατό. Βέβαια, τα τελευταία δύο χρόνια δούλευα με έναν θαυμάσιο προπονητή τερματοφυλάκων, τον Αντώνη (σ.σ.: Παναγιωτόπουλο) και φέτος με Κώστα (σ.σ.:  Γρηγοριάδη) που κάνει εκπληκτική δουλειά. Δουλεύουμε σκληρά και σε κάθε προπόνηση, αλλά και στους αγώνες παλεύω για το καλύτερο. 

Μπορείς να το πεις ότι το πήρα προσωπικά. Όπως πέρυσι έτσι και φέτος κάναμε κάποια άσχημα ματς κόντρα στον Παναθηναϊκό. Εμείς οι ποδοσφαιριστές έχουμε μεγάλο εγωισμό και το πήρα προσωπικά. Δεν έχει να κάνει όμως μόνο με μένα, αλλά με τον εγωισμό όλη της ομάδας προκειμένου να αποδείξουμε κάτι διαφορετικό αυτή τη φορά κόντρα σε αυτό τον αντίπαλο».

– Ποια ομάδα σε έχει εντυπωσιάσει περισσότερο; Ποιος είναι το φαβορί θεωρείς για τον τίτλο;

«Πραγματικά δεν ξέρω, γιατί τα πάντα αλλάζουν με 2-3 βαθμούς. Ακόμα και ο ΠΑΟΚ που βρίσκεται πιο πίσω παραμένει στο παιχνίδι της διεκδίκησης. Όλοι είδαν ότι ο ΠΑΟΚ κέρδισε τον Παναθηναϊκό δύο φορές, η ΑΕΚ επικράτησε του ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός νίκησε την ΑΕΚ. Όλοι μπορούν να νικήσουν στα μεταξύ τους παιχνίδια. Όλες αυτές είναι ομάδες είναι θαυμάσιες και παίζουν καλά, έχοντας η καθεμία το δικό της στιλ. Έχει ενδιαφέρον να δούμε ποιος θα κατακτήσει το πρωτάθλημα και πιστεύω τα πάντα θα κριθούν στο τελευταίο λεπτό, του τελευταίου παιχνιδιού».

-Εφικτός στόχος για τον Βόλο η πέμπτη θέση;

«Εάν κάποιος μου έλεγε στο ξεκίνημα της σεζόν πως θα πάρουμε μέρος στα πλέι-οφ θα τον περνούσα για τρελό. Το πιστεύαμε όλοι, αλλά ξέραμε πως είναι δύσκολο. 

Ο Βόλος είναι ένας νέος σύλλογος, αλλά στην τρέχουσα σεζόν έχουμε φτιάξει κάτι μοναδικό στην ομάδα. Οι παίκτες, το προπονητικό επιτελείο, ο πρόεδρος κ. Μπέος. 

Όλοι μαζί είμαστε μια οικογένεια και αυτό έχει θετική επίδραση στο παιχνίδι μας. Υπάρχει πίστη από το ξεκίνημα της σεζόν και τώρα έχουμε πάει στο επόμενο επίπεδο, όπου όλοι θεωρούμε πως μπορούμε να κατακτήσουμε την πέμπτη θέση».

– Μήπως είναι καιρός να επιστρέψεις στην εθνική Ισραήλ με τις εμφανίσεις που πραγματοποιείς;

«Δεν θέλω να πω πολλά για το τι συμβαίνει στην εθνική Ισραήλ. Λαμβάνονται κάποιες αποφάσεις που δεν έχουν κάνουν με το ποδόσφαιρο ή τις ικανότητες του ποδοσφαιριστή. Δεν ξέρω πως επιλέγουν τους διεθνείς και τι κάνουν. Είχα κάποιες κουβέντες μαζί τους και δεν πιστεύω πως θα συμβεί κάτι στην περίπτωση μου. Ποτέ μη λες ποτέ όμως στο ποδόσφαιρο». 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις