Ρεάλ Μαδρίτης-Μάντσεστερ Σίτι: Καθηλώνει ο πρόωρος τελικός

Ρεάλ Μαδρίτης και Μάντσεστερ Σίτι αναμετρώνται απόψε (22:00-Cosmotesport 1) στον πρώτο ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ με στόχο να αποκτήσουν προβάδισμα πρόκρισης στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.

Το «Σαντιάγο Μπερναμπέου» θα είναι το σκηνικό αυτής της πρώτης… μονομαχίας ανάμεσα στις δύο ομάδες, που θα τεθούν ξανά αντιμέτωπες την επόμενη εβδομάδα στην Αγγλία στον δρόμο προς την Κωνσταντινούπολη, εκεί που θα ταξιδέψει μόνο η μία.

Η αποψινή θα είναι η ένατη αναμέτρηση ανάμεσα σε «βασίλισσα» και «Πολίτες» με την κάθε ομάδα να μετρά τρεις νίκες. Ως γηπεδούχος η Ρεάλ έχει τρεις νίκες και μία ήττα κόντρα στην Σίτι.

Ο Κάρλο Αντσελότι, μιλώντας για το αποψινό παιχνίδι, τόνισε ότι θα είναι ένας αγώνας με έπαθλο και το ψυχολογικό πλεονέκτημα που θα αποκτήσει ο νικητής εν όψει της ρεβάνς.

«Πρέπει να κάνουμε ολοκληρωτικό παιχνίδι, γνωρίζοντας ότι τα πάντα θα κριθούν στη ρεβάνς. Άρα στόχος μας είναι να ταξιδέψουμε στο Μάντσεστερ με ένα μικρό πλεονέκτημα. Και ως πλεονέκτημα δεν εννοώ μόνο το αποτέλεσμα, αλλά και την ψυχολογική διάσταση του παιχνιδιού. Αν παίξεις καλά, αν προβληματίσεις τον αντίπαλό σου και τον φέρεις σε δύσκολη θέση, αυτό είναι πνευματικό πλεονέκτημα. Το ποδόσφαιρο είναι πολυδιάστατο και ένας σημαντικός τομέας είναι ο ψυγχολογικός. Πρέπει να παίξουμε καλά ώστε να μεταφέρουμε σε αυτούς την πίεση ενόψει της ρεβάνς» ανέφερε ο Ιταλός τεχνικός, ο οποίος ρωτήθηκε και για τον ασταμάτητο τη φετινή σεζόν Έρλινγκ Χάαλαντ.

«Δεν προετοιμαζόμαστε για να σταματήσουμε έναν παίκτη, αλλά μία ομάδα η οποία δείχνει ασυγκράτητη! Η Μάντσεστερ Σίτι δεν άλλαξε το στιλ της για να το προσαρμόσει στον Χάαλαντ, απλώς έχει περισσότερες εναλλακτικές με αυτόν στην επίθεση, τόσο παίζοντας κάθετα όσο και με μεγάλες μπαλιές. Όμως παραμένει η ομάδα που δουλεύει εξαιρετικά με τη μπάλα στα πόδια» απάντησε.

Και δεν παρέλειψε ο Αντσελότι να αστειυτεί με τους δημοσιογράφους ανακαλώντας στη μνήμη του όσα συνέβησαν στην περσινή συνάντηση των δύο ομάδων στην ίδια φάση της διοργάνωσης.

«Συνήθως όταν αμύνεσαι καλά, το χειρότερο που μπορεί να τύχει είναι η ισοπαλία. Ωστοσο, πέρσι τους νικήσαμε πετυχαίνοντας συνολικά έξι γκολ ενώ δεχτήκαμε πέντε. Ωραία θα ήταν να επαναληφθεί το ίδιο σενάριο!» είπε ο Ιταλός, ο οποίος είδε τους παίκτες του το βράδυ του περασμένου Σαββάτου να κατακτούν το κύπελλο Ισπανίας, επικρατώντας με 2-1 της Οσασούνα.

Για τη Ρεάλ Μαδρίτης δεν υπολογίζονται ο τιμωρημένος Έντερ Μιλιτάο, όπως και οι τραυματίες Ντάνι Θεμπάγιος και Φερλάν Μεντί. Μια θέση φαίνεται να… παίζεται ανάμεσα στους Τσουαμενί και Ροντρίγκο. Αν επιλεγεί ο πρώτος, τότε ο Βαλβέρδε θα παίξει στην τριάδα της επίθεσης. Αν επιλεγεί ο δεύτερος, ο Ουρουγουανός θα παίξει στη μεσαία γραμμή μαζί με Μόντριτς και Κρόος.

Στο αντίπαλο στρατόπεδο, ο Πεπ Γκουαρδιόλα μετρά 12 νίκες σε 21 παιχνίδια στην καριέρα του απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης. Η Μάντσεστερ Σίτι βρέθηκε ξανά στην κορυφή της βαθμολογίας της Πρέμιερ Λιγκ και είναι το φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου, ενώ είναι ακόμα «ζωντανός» ο στόχος του τρεμπλ για τον Ισπανό τεχνικό και τους παίκτες του.

«Δεν βρισκόμαστε εδώ για να πάρουμε εκδίκηση για πέρσι. Πήραμε αυτό που αξίζαμε. Πρέπει να είμαστε καλύτεροι φέτος. Το πιο σημαντικό πράγμα είναι να είμαστε σταθεροί στα χρόνια. Φυσικά και είναι σημαντικό το να κατακτάς τρόπαια. Υπάρχουν αρκετές ομοιότητες με την περσινή σεζόν» δήλωσε ο Γκουαρδιόλα, ο οποίος βρίσκεται σε ημιτελικά της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης για δέκατη φορά στην προπονητική καριέρα του. Μετρά, βέβαια, έξι αποκλεισμούς…

Μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου, ο Μπερνάρντο Σίλβα τόνισε ότι θα ήταν χαζό από την πλευρά των παικτών της Σίτι να μην σέβονται  τη «βασίλισσα», προσθέτοντας ωστόσο ότι εκείνος και οι συμπαίκτες του δεν φοβούνται, ενώ εξέφρασε την άποψη ότι αν η Ρεάλ δεν είχε στο ρόστερ της τους Μπενζεμά, Μόντριτς, Κρόος και Βινίσιους, δεν θα είχε κατακτήσει τίποτα.

«Σεβόμαστε πάρα πολύ τη Ρεάλ, αλλά δεν τη φοβόμαστε. Γιατί να τη φοβηθούμε; Θα προσπαθήσουμε να διατηρήσουμε το καλό μομέντουμ που έχουμε δημιουργήσει εδώ και δυο μήνες και είμαστε πολύ αισιόδοξοι. Κατέκτησαν το Τσάμπιονς Λιγκ πέρσι και αυτό συνέβη επειδή είναι μια πολύ καλή ομάδα. Δεν έχει να κάνει με το βάρος της φανέλας. Αν η Ρεάλ δεν είχε Μπενζεμά, Μόντριτς, Κρόος, Βινίσιους, δεν θα είχε πάρει τίποτα. Η φανέλα δεν αρκεί από μόνη της. Θα ήμασταν χαζοί αν δεν σεβόμασταν τη Ρεάλ. Ωστόσο, στόχος μας είναι να πάρουμε την πρόκριση, γνωρίζοντας ότι πέρσι μας απέκλεισαν υπό δύσκολες συνθήκες. Αυτή τη φορά θα προσπαθήσουμε για ένα διαφορετικό αποτέλεσμα» ήταν τα λόγια του Πορτογάλου άσου.

Μοναδική απουσία για την αγγλική ομάδα είναι αυτή του Νέιθαν Άκε, ο οποίος αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού.

Πιθανές ενδεκάδες: 

Ρεάλ Μαδρίτης: Κουρτουά – Καρβαχάλ, Ρούντιγκερ, Νάτσο, Αλάμπα – Βαλβέρδε, Καμαβινγκά, Μόντριτς – Ροντρίγκο, Βινίσιους, Μπενζεμά.

Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον – Ακάντζι, Ντίας, Λαπόρτ – Στόουνς, Ρόδρι – Μαχρέζ, Ντε Μπρόινε, Γκουντογάν, Γκρίλις – Χάαλαντ.

sdna.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις