«Από το καλοκαίρι που ήμουν στη Νίκη με πίεζαν να πάω στον Απόλλωνα»

Στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο πρώην προπονητής του Απόλλωνα Σμύρνης, Αλέκος Βοσνιάδης και μίλησε για τη διαφαινόμενη κατάκτηση του πρωταθλήματος από την ΑΕΚ, τον προπονητή που ξεχώρισε ενώ σχολίασε και την πρόσφατη αποχώρησή του από τον Απόλλωνα Σμύρνης.

Μεταξύ άλλων όσα είπε:

Για τη διαφαινόμενη κατάκτηση του πρωταθλήματος από την ΑΕΚ: «Η ΑΕΚ είναι στο επίπεδο του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού το 2019, ο Παναθηναϊκός όχι. Πιστεύω πως η ΑΕΚ παίρνει δίκαια το πρωτάθλημα. Ακόμη και ο Παναθηναϊκός να το έπαιρνε, θα λέγαμε πως ήταν δίκαιο γιατί ήταν πρώτος σε όλη τη χρονιά παρόλο που έχει μικρό ρόστερ. Η θετική αύρα της ΑΕΚ με το νέο γήπεδο, με καλούς παίκτες, με εμπιστοσύνη στον προπονητή έφεραν τον τίτλο του πρωταθλητή στην Ενωση».

Για τον προπονητή της χρονιάς: «O Γιοβάνοβιτς είναι ο προπονητής της χρονιάς, σε μια εξαιρετική χρονιά της ΑΕΚ. Έχει μια συνέχεια στη δουλειά του, ο Αλμέιδα είναι κάτι φρέσκο και θα τον κρίνουμε τα επόμενα χρόνια».

Για τον ΠΑΟΚ: «Ο ΠΑΟΚ έφτιαξε μια νέα ομάδα, με αρκετά νέα παιδιά. Για καλό της ομάδας της έδωσε χρόνο ο κόσμος, δεν έπεσε να την πνίξει και αυτό θα κάνει καλό και την επόμενη χρονιά. Δίκαιη είναι η σειρά του πρωταθλήματος, αν και έχουμε ακόμη ένα ακόμη παιχνίδι που θα κρίνει την 3η θέση».

Για την αποχώρησή του από τον Απόλλωνα Σμύρνης: «Αν παρακολουθήσεις την ανακοίνωση, βγάζει τα φετινά προβλήματα του Απόλλωνα. Από το καλοκαίρι που ήμουν στη Νίκη Βόλου, με πίεζαν να πάω στον Απόλλωνα. Δεν ήταν η κατάλληλη στιγμή να πάει ένας προπονητής στον Απόλλωνα σε αυτή την κατάσταση. Γιατί πήγα; Υπήρχε ο Γιάννης Σαμαράς εκεί που ήταν η τελευταία ευκαιρία του Απόλλωνα. Είχε ένα πλάνο εντυπωσιακό ακόμη και για την επόμενη χρονιά και έτσι πήρα την απόφαση να πάω, στον Γιάννη Σαμαρά οφείλεται η απόφαση να πάω.

Μετά από δύο μήνες άλλαξαν όλα. Υπήρχαν προβλήματα, έβγαιναν φήμες πως δίνει τις μετοχές ο πρόεδρος, υπήρχαν τα θέματα με τις μετακινήσεις. Υπήρχαν πολλοί ξένοι στην ομάδα, ζούσαν καταστάσεις που ήταν τρικλοποδιές στην ομάδα. Δεν γίνεται να βάλεις ποδοσφαιριστές με 200 συμμετοχές στη χώρα τους να έρχονται και να πρέπει να πάνε με καράβι στην Κρήτη και μάλιστα απευθείας στο γήπεδο. Μετά από ένα σημείο ο πρόεδρος απαξίωσε προπονητές, ποδοσφαιριστές πρώτης γραμμής.

Ο Απόλλων Σμύρνης είναι ένα μεγάλο όνομα για την κατηγορία, μετά από ένα σημείο έγιναν πολλά πράγματα κόντρα στο φυσιολογικό. Εγώ θα ευχηθώ ο πρόεδρος να πάρει την καλύτερη φάση. Ή να ασχοληθεί με την ομάδα και να την αλλάξει επίπεδο ή να την δώσει. Ευχαριστώ τον κ. Μανίκα και τον κ. κ. Τζάλα, τους παίκτες που ήταν 100% επαγγελματίες και όλο το stuff».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις