Conference League: Oι πιθανοί αντίπαλοι για ΠΑΟΚ και Άρη

 

Ειδικότερα, ο «Δικέφαλος» θα τεθεί αντιμέτωπος με μία εκ  των Γκαμπάλα (Αζερμπαϊτζάν), Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ (Ισραήλ), Λέφσκι Σόφιας (Βουλγαρία) και αντίστοιχα από τα ζευγάρια Μπαλζάν (Mαλτα) – Ντομζάλε (Σλοβενία) και Λα Φιορίτα (Σαν Μαρίνο) – Ζίμπρου (Μολδαβία).

Αντίστοιχα, οι «κιτρινόμαυροι» θα τεθούν αντιμέτωποι με μία εκ των Πετροκούμπ (Μολδαβία), Σέπσι (Ρουμανία), Ακτόμπε (Καζακστάν), Τορπέντο (Λευκορωσία) και με αντίπαλο από το ζευγάρι Αραράτ (Αρμενία) – Εγνατία (Αλβανία).

Υπενθυμίζεται πως οι πρώτοι αγώνες του 2ου προκριματικού γύρου στην τρίτη τη τάξει ευρωπαϊκή διοργάνωση θα πραγματοποιηθούν στις 21 Ιουλίου και οι ρεβάνς στις 28 Ιουλίου.

Τι αναμένει ο ΠΑΟΚ

Τρεις υπολογίσιμους, τηρουμένων των αναλογιών αντιπάλους, και δύο ζευγάρια με πιο βατούς συναντά κανείς στο υπογκρούπ που διασταυρώνονται οι ασπρόμαυροι ενόψει της κλήρωσης.

Παλιές γνώριμες για τους Θεσσαλονικείς είναι η Λέφσκι Σόφιας, η Γκαμπάλα και η Ζίμπρου. Ειδικότερα, το σύνολο του Ραζβάν Λουτσέσκου τέθηκε αντιμέτωπο πέρσι με τη βουλγαρική ομάδα στον ίδιο γύρο του τουρνούα με τους μπλε να κερδίζουν με 2-0 στη Σόφια ενώ το 1-1 της Τούμπας επισφράγισε τον πικρό αποκλεισμό.

Αντίστοιχα, ο ΠΑΟΚ διασταυρώθηκε με τους Αζέρους στους ομίλους του Europa League κατά τη σεζόν 2015-16 (σ.σ μαζί με Μπορούσια Ντόρτμουντ και Κράσνονταρ) φέρνοντας δύο λευκές ισοπαλίες σε Μπακού και Θεσσαλονίκη αντίστοιχα. Ούτε εκεί έμελλε να χαμογελάσει το κλαμπ καθώς τερμάτισε στην 3η θέση πίσω από Ρώσους και Γερμανούς λέγοντας αντίο στα κύπελλα Ευρώπης.

Κλείνοντας, χαμόγελα φέρνει η Ζίμπρου καθώς την αντιμετώπισε στα play-off του Europa League, μία αγωνιστική περίοδο νωρίτερα (2014-15). Παρά την ήττα με 1-0 στο Κισινάου, το σύνολο του Άγγελου Αναστασιάδη έπιασε από τα μαλλιά τους Μολδαβούς και με 4-0 πέρασε πανηγυρικά στους ομίλους της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Τι αναμένει ο Άρης

Σε καλύτερη μοίρα θεωρητικά πάντα, καθώς όλα κρίνονται στο γήπεδο και το έχει πληρώσει πικρά κατά το παρελθόν, βρίσκεται ο Άρης καθώς στο υπογκρουπ του βρίσκονται πέντε άγνωστες ομάδες, χωρίς εμπειρία στα κύπελλα Ευρώπης.

Μία γρήγορη ανάγνωση τον φέρνει υποψήφιο να ταξιδέψει ξανά στο Καζακστάν, όπως έπραξε προ διετίας για να ηττηθεί από την Αστάνα, χάνοντας την πρόκριση στο δραματικό φινάλε του Κλεάνθης Βικελίδης και ξαφνικό θάνατο στο… 120′ της παράτασης..

Σημειώνεται πως οι Θεσσαλονικείς δεν έχουν αναμετρηθεί στο παρελθόν με αντιπάλους από Ρουμανία, Αρμενία και Αλβανία ωστόσο έχουν μία διασταύρωση με μολδαβική ομάδα. Αυτή με τη Ζίμπρου, για τον πρώτο προκριματικό γύρο του κυπέλλου UEFA, της σεζόν 2003-04. Το πρώτο παιχνίδι στη Μολδαβία έληξε 1-1 ενώ στη ρεβάνς της Ευκαρπίας και υπό καταρρακτώδη βροχή, το γκολ του Λαζανά στο 85′ θα διαμορφώσει το 2-1 υπέρ του Άρη στέλνοντας τους Θεσσαλονικείς στον επόμενο γύρο εκεί όπου αποκλείστηκαν από την Περούτζια του Ζήση Βρύζα.

Πρόσφατη διασταύρωση έχουν και με ομάδα από τη Λευκορωσία, τη Γκόμελ, με την οποία τέθηκαν αντιμέτωποι πέρσι στον ίδιο γύρο, τον 2ο προκριματικό του Europa Conference League,  κερδίζοντάς την δις και μάλιστα άνετα, στο Κλεάνθης Βικελίδης (σ.σ λόγω κυρώσεων για το ρωσοουκρανικό) με 2-1 και 5-1 αντίστοιχα.

sdna.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις