«Μας πέταξαν έξω από το Βόλο χωρίς εξήγηση»

 

Μπόρις Κλέιμαν και Ροντρίγκο Εσκοβάλ εκμεταλλευόμενοι ένα ρεπό που είχε δώσει ο προπονητής του Βόλου, Κώστας Μπράτσος βρέθηκαν στο λάθος σημείο, την λάθος στιγμή με συνέπεια ο πρώτος να καταλήξει στο αστυνομικό τμήμα, ενώ του απαγγέλθηκαν βαρύτατες κατηγορίες.

 

Ο Ροντρίγκο Εσκοβάλ, ο οποίος συνδέεται με φιλία με τον πρώην συμπαίκτη του στην ομάδα του Βόλου, στάθηκε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό του, τονίζοντας πως είναι αθώος. Μάλιστα κατέθεσε υπέρ του, εκφράζοντας την απορία του για την έκταση που πήρε το συγκεκριμένο θέμα στα ελληνικά MME.

Ο Πορτογάλος στόπερ μίλησε για πρώτη φορά στο SDNA, για όσα συνέβησαν εκείνη την νύχτα στο Κολωνάκι, επαναλαμβάνοντας πως τα πάντα ήταν ψέματα, τα οποία ζημίωσαν κυρίως τον Κλέιμαν, αλλά και τον ίδιο αφού βρέθηκαν με συνοπτικές διαδικασίες εκτός ομάδας έπειτα από απόφαση του Αχιλλέα Μπέου.

– Γνωρίζω πως είστε φίλοι με τον Μπόρις Κλέιμαν και μάλιστα την μοιραία βραδιά στο Κολωνάκι ήσασταν μαζί. Θεωρείς πως είναι μια δικαίωση για τον πρώην συμπαίκτη σου, η αθώωση του, αλλά και το γεγονός πως το DNA τεστ ήταν αρνητικό;

«Πρώτα απ’ όλα είμαι πολύ χαρούμενος γιατί αποκαλύφθηκε η αλήθεια. Πλέον όσοι έγραφαν άσχημα πράγματα για τον Μπόρις (Κλέιμαν) και τον αμφισβητούσαν βλέπουν πως δεν ήταν αλήθεια.

Είμαι επίσης χαρούμενος για την μεταγραφή του και για το γεγονός πως συνεχίζει την καριέρα του στην Ελλάδα. Όπως είπες, είμαστε φίλοι και ήξερα από την αρχή πως δεν είχε κάνει τίποτα».

– Θεωρείς πως ήταν λάθος η απόφαση του Βόλου να τερματίσει πρόωρα τα συμβόλαια σας;

«Πιστεύω πως ο Βόλος θα έπρεπε να δράσει με διαφορετικό τρόπο. Τόσο εγώ που έμεινα για σχεδόν ένα χρόνο στο Βόλο, όσο και ο Μπόρις που αγωνιζόταν για περίπου τρία χρόνια στον σύλλογο δεν είχαμε δημιουργήσει ποτέ το παραμικρό πρόβλημα στα αποδυτήρια.

Παίζαμε σε όλα τα παιχνίδια, κάναμε ότι μπορούσαμε για να κερδίσει η ομάδα και είχαμε πάντα την θέληση προκειμένου η ομάδα να πάει μπροστά. Συμβάλλαμε και εμείς στην υψηλή θέση του Βόλου στη βαθμολογία και ξαφνικά με το που κυκλοφόρησαν κάποια νέα βρεθήκαμε εκτός ομάδας, δίχως να μας δοθεί κάποια επαρκή εξήγηση για αυτή την απόφαση».

– Θα ήθελες να μας πεις τι ακριβώς συνέβη εκείνη την βραδιά; Είναι σημαντικό να ακούσουμε την άποψη σου…

«Αυτό που συνέβη ήταν πως είχαμε ρεπό και βγήκαμε για φαγητό. Έπειτα πήγαμε σε αυτό το μέρος όπου ακούστηκαν τόσα πράγματα. Κάποια στιγμή το βράδυ κάποια παιδιά άρχισαν να μας προκαλούν και να δημιουργούν προβλήματα. Έτσι ξεκίνησαν όλα.

Μάλιστα, η ασφάλεια του μαγαζιού τους έβγαλε έξω και εκείνοι περίμεναν για τουλάχιστον δύο ώρες μέχρι να βγούμε και εμείς από το μαγαζί. Έξι άτομα μας περίμεναν και όταν τους ρωτήσαμε γιατί το κάνουν αυτό ήταν επιθετικοί απέναντι μας.

Κάποια στιγμή που ετοιμαζόμασταν να καλέσουμε ταξί για να πάμε στο ξενοδοχείο συνέχισαν να μας ακολουθούν αλλά και να μας προκαλούν. Νομίζω πως ήθελαν να δημιουργήσουν αναστάτωση.

Εν τέλει, όταν έφτασε η αστυνομία άρχισαν να λένε κάποιες δικαιολογίες. Ήταν πραγματικά κάτι πολύ παράξενο. Δεν είχα βρεθεί ποτέ ξανά σε ανάλογη θέση στη ζωή μου. Ήταν κάτι τρελό που δεν χρειαζόταν να συμβεί».

– Πώς βίωσε όλη αυτή την κατάσταση ο Κλέιμαν και πόσο σημαντική ήταν η στήριξη σου;

«Ήταν πολύ δύσκολες στιγμές. Φαντάσου πως κάποια άτομα από την μια στιγμή στην άλλη, είπαν κάποια ψέματα και αυτά τα ψέματα τα υιοθέτησαν οι εφημερίδες και τα παρουσίασαν ως πραγματικά γεγονότα. Στην συνέχεια εφηύραν πράγματα που δεν ίσχυαν. Έγραψαν πως ήμασταν σε μέρη που δεν είχαμε καν βρεθεί.

Όλα αυτά ήταν ψέματα και τα έγραφαν προκειμένου να έχουν views. Δεν καταλαβαίνουν πως έτσι πληγώνουν ανθρώπους. Ειπώθηκαν πράγματα που δεν είχαν σχέση με την πραγματικότητα. Δεν ήταν εύκολες καταστάσεις αυτές για τον Μπόρις.

Ήμουν εκεί και χρειάστηκε να καταθέσω υπέρ του γιατί ήξερα πως δεν συνέβη τίποτα. Όταν με ρωτά ο κόσμος γι’ αυτό , απαντώ πως στις μέρες είναι πολύ εύκολο να συμβεί αυτή η παρανόηση. Στην αρχή πάντα όλοι θεωρούν πως είσαι ένοχος και αισθάνεσαι πως ήδη βρίσκεσαι στο δικαστήριο.

Όταν αρχικά μου έδειξαν τα δημοσιεύματα αναρωτήθηκα τι γίνεται εδώ; Ήμουν τόσο στενοχωρημένος και συνάμα απογοητευμένος. Εν τέλει όμως η αλήθεια αποκαλύφθηκε και ο κόσμος μπορεί να καταλάβει πως ο Μπόρις δεν έκανε τίποτα. Δεν συνέβη κάτι, απλά κάποια άτομα θέλησαν να μας δημιουργήσουν μεγάλα προβλήματα δίχως να μπορώ να κατανοήσω τις προθέσεις τους».

– Στο αγωνιστικό κομμάτι τόσο η παρουσία του Βόλου, όσο και η δική σου κρίνεται θετική έτσι;

«Ήταν μια θαυμάσια σεζόν για την ομάδα. Προσωπικά είχα μια πολύ καλή χρονιά, αλλά δεν άφησαν εμένα και τον Μπόρις να παλέψουμε με την υπόλοιπη ομάδα για την ευρωπαϊκή έξοδο, αφού μας πέταξαν έξω. Απόλαυσα το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα στην περυσινή χρονιά».

– Σκέφτεσαι να επιστρέψεις στην Ελλάδα;

«Στην παρούσα φάση για να είμαι ειλικρινής δεν ξέρω τι θα συμβεί. Έχω κάποιες προτάσεις από διάφορες χώρες, όμως ακόμη δεν έχω αποφασίσει. Παραμένουν όλα ανοικτά για το μέλλον μου, όμως όπως είπα μου άρεσε πολύ στην Ελλάδα και δεν αποκλείω το ενδεχόμενο να επιστρέψω στο ελληνικό πρωτάθλημα. Θα δούμε τι θα γίνει».

sdna.gr

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις