Έτοιμος ο Βόλος για να υποδεχθεί το Πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου

Μοιράσου το άρθρο

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών/Γυναικών και Κ23 θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 8 και την Κυριακή 9 Ιουλίου στο Πανθεσσαλικό Στάδιο. Ο ΣΕΓΑΣ ετοίμασε ένα αφιέρωμα προκειμένου να μας βάλει στο… κλίμα και να μας δώσει τις απαραίτητες πληροφορίες:

Η πόλη του Βόλου και το Πανθεσσαλικό στάδιο θα φιλοξενήσουν το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών/Γυναικών και Κ23, το Σάββατο 8 και την Κυριακή 9 Ιουλίου.

Είναι η πρώτη φορά που η πόλη της Μαγνησίας θα φιλοξενήσει την κορυφαία πανελλήνια διοργάνωση, που γίνεται στη χώρα μας, σε ένα στάδιο που μπορεί να φτιάχτηκε πριν αρκετά χρόνια με αφορμή τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ωστόσο μέχρι σήμερα δεν φιλοξένησε ανάλογο γεγονός. Ωστόσο στο Βόλο έγινε το 2022 και το 2021 το Πανελλήνιο Κ18, ενώ το 2020 η συνάντηση Ελλάδα/Κύπρος.

Η 109η στάση των Ανδρών και η 87η των γυναικών θα έχουν μεγάλο ενδιαφέρον, αφού εκεί θα είναι οι κορυφαίοι αθλητές και αθλήτριες. Ο Μίλτος Τεντόγλου, η Κατερίνα Στεφανίδη, ο Εμμανουήλ Καραλής, η Νικόλ Κυριακοπούλου, η Ελίνα Τζένγκο, ο Χρήστος Φραντζεσκάκης, ο Μιχάλης Αναστασάκης, ο Δημήτρης Τσιάμης, ο Νίκος Ανδρικόπουλος, η Ελισάβετ Πεσιρίδου, ο Κώστας Δουβαλίδης, ο Γιάννης Νυφαντόπουλος, η Τατιάνα Γκούσιν, η Ραφαέλα Σπανουδάκη, η Ελένη Πόλακ είναι μόνο ορισμένοι από εκείνους που θα συμμετάσχουν στη διοργάνωση και αναμένεται να προσφέρουν μοναδικό θέαμα στους φίλους του στίβου, που θα βρεθούν στις εξέδρες του Πανθεσσαλικού.

Το Πρωτάθλημα έχει φιλοξενηθεί άλλες πέντε φορές στη Θεσσαλία, αφού τα Τρίκαλα είχαν την τιμητική τους για πέντε χρονιές (η μία ήταν μόνο ανδρών).

Ιδιαίτερο κύρος έχει για τα σωματεία η κατάκτηση της κορυφής στη σημαντικότερη διοργάνωση της χώρας. Η κατάκτηση της νίκης στην βαθμολογία αποτελεί σημαντικό έπαθλο για τα σωματεία.

Η τελευταία φορά που ο Πανελλήνιος αναδείχθηκε πρωταθλητής στους Άνδρες ήταν το 2005! Παρόλο αυτά κατέχει τη μερίδα του λέοντας με 36 πρωταθλήματα και διαφορά 13 πρωταθλημάτων από τον δεύτερο Παναθηναϊκό οποίος την τελευταία φορά που κατέκτησε το πρωτάθλημα ήταν το 1980 στα Τρίκαλα. Στις γυναίκες ο Πανελλήνιος έχει τις περισσότερες νίκες με συνολικά 30 και είναι ο απόλυτος κυρίαρχος. Ο Πανιώνιος μπορεί να μην έχει στεφθεί ποτέ πρωταθλητής στους άνδρες αλλά στις γυναίκες βρίσκεται πίσω από τον Πανελλήνιο με διαφορά 9 πρωταθλημάτων. Τελευταία φορά που αναδείχτηκε πρωταθλητής ήταν το 1974 στο στάδιο Γεώργιος Καραϊσκάκης!

Παράλληλα με το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Α/Γ και Α/Γ Κ23 θα γίνει και το πρωτάθλημα συνθέτων Κ18.

Η είσοδος στο Πανθεσσαλικό στάδιο για είναι ελεύθερη για τους φίλους του στίβου.

Οι πόλεις που φιλοξένησαν πανελλήνια πρωταθλήματα

Πανελλήνια Ανδρών

Αθήνα 45, Μαρούσι 22, Πειραιάς 13, Θεσσαλονίκη 10, Τρίκαλα 5, Πάτρα 8, Λεμεσός 1, Λευκωσία 1, Αλεξανδρούπολη 1, Δράμα 1, Καβάλα 1, Χανιά 1

Πανελλήνια Γυναικών

Αθήνα 26, Μαρούσι 21, Πειραιάς 14, Θεσσαλονίκη 8, Τρίκαλα 4, Πάτρα 8, Καβάλα 2, Λευκωσία 1, Χανιά 1.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις