Παράνομος στοιχηματισμός: Ανοίγουν τραπεζικοί λογαριασμοί εμπλεκομένων

Μοιράσου το άρθρο

Το μεγάλο μυστικό του κυκλώματος παράνομου στοιχηματισμού βρίσκεται στα χέρια της Οικονομικής Αστυνομίας.  Όπως αποκαλύπτει η “Δίκη”, ανοίγουν τραπεζικοί λογαριασμοί εμπλεκομένων χωρίς άρση απορρήτου.

Είναι μια δυνατότητα που προβλέπεται από το νόμο και διευκολύνει το έργο της προανάκρισης. Η διαδρομή του χρήματος καταγράφει τα ποσά που διακινήθηκαν από τους μπουκ ώστε Έλληνες ποδοσφαιρικοί παράγοντες να ποντάρουν σε στημένα ματς.
Την ίδια στιγμή -όπως αναφέρει ο ιστότοπος “Δικογραφίες“-  ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς αποφεύγει να ενημερώσει για την υπόθεση τον πρόεδρο της Αρχής Ξεπλύματος Μαύρου Χρήματος, επίτιμο αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπο Βουρλιώτη!
Ο κ.Μαυρωτάς είναι επικεφαλής της Εθνικής Πλατφόρμας Αθλητικής Ακεραιότητας (ΕΠΑΘΛΑ) και έχει υπογράψει από τον Φεβρουάριο μνημόνιο συνεργασίας με τον κ.Βουρλιώτη. Άρα όφειλε να του παράσχει άμεσα όλες τις πληροφορίες για να προχωρήσει ο επίτιμος αντεισαγγελέας σε εντοπισμό του μαύρου χρήματος με τις υπερσύγχρονες εφαρμογές που διαθέτει. Άλλωστε η Αρχή Ξεπλύματος ειναι η μόνη που έχει δυνατότητα (σε αυτό το στάδιο της έρευνας) δέσμευσης λογαριασμών και περιουσιακών στοιχείων.
Στην κυβερνητική αβελτηρία προστίθεται και η εξοργιστική αδιαφορία της ΕΠΟ στο ζήτημα των χειραγωγημένων αγώνων. Στον ένα χρόνο που είναι πρόεδρος της Ομοσπονδϊας ο Τάκης Μπαλτάκος, αρχειοθετήθηκαν 109 φάκελοι της Sportradar, δεν υπήρξε η παραμικρή πρόοδος στη θέμα της διερεύνησης ύποπτων αναμετρήσεων και το τιμωρητικό πλαίσιο παρέμεινε ασαφές και αναποτελεσματικό.
Η ατιμωρησία έφερε την απαξίωση των δικαιοδοτικών οργάνων του ποδοσφαίρου και ο κ.Μπαλτάκος φαίνεται μόνο να ενδιαφέρεται πως θα λάβει αναδρομικά τη μηνιαία αποχημίωσή του, παρότι ο νόμος δεν την προβλέπει καν!

πηγή: dikisports

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις