«Μετά τους ξένους διαιτητές, έρχονται και οι ξένοι δικαστές»

Για κινήσεις που δείχνουν συγκάλυψη κατηγορεί την ΕΠΟ για τη στάση της απέναντι στο σκάνδαλο του κυκλώματος παράνομου στοιχηματισμού ο Γιώργος Παναγόπουλος. Μιλώντας στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6, ο δικηγόρος και αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Διεθνούς και Ελληνικού Αθλητικού Δικαίου τόνισε πως η ομοσπονδία έχει αργήσει χαρακτηριστικά να δράσει.

«Όλα αυτά που καταγγέλλουμε και γνωρίζουμε πως υπάρχουν, δεν προχωρούν στα πειθαρχικά όργανα. Συγκαλύπτουν, τα βάζουν κάτω από το χαλάκι. Η βούληση της ΕΠΟ δεν είναι να αποδοθεί δικαιοσύνη, αλλά να πετά την μπάλα στην εξέδρα», τόνισε.

«Το πρόβλημα είναι ότι η Επιτροπή δεν έχει πολλούς δικαστές για να ανταποκριθούν σε τέτοιον όγκο. Οι δικαστές είναι ανειδίκευτοι, παίρνουν τις εκθέσεις της Sportradar και δεν καταλαβαίνουν τι αναφέρουν. Στερούμαστε εμπειρογνωμόνων. Θα έπρεπε η Επιτροπή Δεοντολογίας να έχει κάποιους έμπειρους ανθρώπους για να τους καθοδηγήσουν. Η Ολιστική Μελέτη προβλέπει σύσταση επιτροπής πραγματογνωμόνων, αλλά δεν εφαρμόζεται από την ΕΠΟ», πρόσθεσε.

Ο Κυριάκος Θωμαΐδης, που συμμετείχε στη συζήτηση, ανέφερε: «Μετά τους ξένους διαιτητές, έρχονται και οι ξένοι δικαστές. Η ΕΠΟ έπρεπε να ενημερώσει τη FIFA ότι υπάρχει δημοσιοποίηση σκανδάλου και δεν το έκανε».

Aκούστε το ηχητικό απόσπασμα:

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις