Γ. Οικονόμου: «Τραγική αποτυχία της Ελληνικής Αστυνομίας αλλά δεν παραιτούμαι»

Μοιράσου το άρθρο

Ο Γιάννης Οικονόμου είπε ότι «στον τομέα της αποτροπής είχαμε μια τραγική αποτυχία.  Δεν μασάω τα λόγια μου. Υπήρξε μια τραγική αποτυχία σε σχέση με τις επιδόσεις που μας έχει συνηθίσει η ΕΛΑΣ. Υπήρξαν πληροφορίες που δεν αξιολογήθηκαν και πρωτοφανή επιχειρησιακά σφάλματα. Διέσχισαν όλη την Ελλάδα. Είναι απαράδεκτο και ανεπίτρεπτο και αποδόθηκαν οι πρώτες ευθύνες. Θα έχουμε και άλλες απομακρύνσεις και βεβαίως ότι μας δείξει η έρευνα που διατάχθηκε θα σημάνει και αντίστοιχες αποφάσεις. Δεν σταματάμε εκεί. Ήταν απαράδεκτο».

Και πρόσθεσε: «Δε νοείται η ΕΛΑΣ και στελέχη της μήνα Αύγουστο μπροστά σε τέτοια πληροφόρηση να μην δρουν. Απαιτείται πολύ μεγαλύτερη ευθύνη και σοβαρότητα και καλύτερη συνεργασία και όχι εντολές που να πασάρει ο ένας στον άλλον».

Απαντώντας σε όσους ζητούν την παραίτηση του  ο κ. Οικονόμου είπε ότι ο υπουργός δεν είναι επιχειρησιακός. «Θα ήταν ο εύκολος δρόμος αυτός της παραίτησης. Αντιλαμβάνομαι την ευθύνη μου και θα δουλέψουμε σκληρά και αυτή είναι η εντολή που έδωσαν οι πολίτες».

Πηγή: newsit.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις