Φόβος για την επόμενη μέρα: «Μας προκαλεί ανατριχίλα η σκέψη του τι θα δούμε όταν υποχωρήσουν τα νερά»

Μοιράσου το άρθρο

«Μικρά παιδιά στις στέγες τρέμουν από τον φόβο τους, ηλικιωμένοι κλαίγοντας μάς φωνάζουν για βοήθεια. Πραγματικά, δεν περιγράφεται η κατάσταση που υπάρχει αυτή τη στιγμή στον Παλαμά, στη Μεταμόρφωση και στη Φαρκαδόνα. Και τα λεπτά μετράνε. Βοηθήσαμε όσο μπορούμε αλλά χρειαζόμαστε περισσότερα μέσα και εργαλεία και κυρίως φουσκωτές βάρκες».

Στέλνουν φουσκωτές βάρκες

Με αυτά τα λόγια ο πρόεδρος της ΕΠΟΜΕΑ, Γιώργος Ρουμελιώτης, περιγράφει στο “ethnos.gr” και τον Κώστα Ασημακόπουλο τα όσα βιώνει ο ίδιος και οι συνάδελφοί του, όλοι εθελοντές που από την πρώτη στιγμή έσπευσαν για να βοηθήσουν, όμως σε λίγες περιπτώσεις μπορούσαν να είναι αποτελεσματικοί. Για τον λόγο αυτό στέλνονται το πρωί της Παρασκευής (8/9) ενισχύσεις με τέσσερα φουσκωτά σκάφη, τέσσερα πυροσβεστικά και τρεις αντλίες νερού με 30 εθελοντές.

«Παίζουμε με τα λεπτά»

«Παίζουμε με τα λεπτά. Υπάρχουν άνθρωποι στο έλεος του Θεού και αναμένεται να πέσει και άλλο νερό το βράδυ. Αυτό δε βοηθάει καθόλου», είπε στο ethnos.gr ο Γιώργος Ρουμελιώτης και αναφέρθηκε στη μεγάλη ανησυχία των Αρχών αλλά και των εθελοντών που δρουν στην περιοχή.

Ανησυχία για το φράγμα της Αγίας Μαρίνας

«Η κατάσταση είναι δραματική και η σκέψη όλων είναι στο φράγμα της Αγίας Μαρίνας. Δεν θέλουμε να σκεφτόμαστε τι θα συμβεί εάν το φράγμα δεν αντέξει. Θα πλημμυρίσει μεγάλο μέρος της Λάρισας. Μακάρι να μη ρίξει άλλο νερό γιατί δεν ξέρω εάν θα αντέξουν οι υποδομές. Η ζημιά είναι ανυπολόγιστη. Άλλο να σας το περιγράφω και άλλο να το βλέπετε. Δεν υπάρχουν λόγια».

Πρόλαβαν να βγουν όλοι έξω από τα σπίτια τους;

Ο Ρουμελιώτης έχει καταγωγή από τη Λάρισα και γνωρίζει καλά τα κατατόπια. Βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τον Περιφερειάρχη Πυροσβεστικής Νίκο Κουτσογιάννη -ο οποίος του ζητάει υποστήριξη όπου παραστεί ανάγκη.

Όπως είπε ο πρόεδρος της ΕΠΟΜΕΑ, τα χειρότερα είναι μπροστά μας όχι μόνο γιατί θα πρέπει να γίνουν άμεσα οι επιχειρήσεις απεγκλωβισμού αλλά και επειδή θα πρέπει να γίνουν έρευνες στα πλημμυρισμένα σπίτια: «Μας προκαλεί ανατριχίλα η σκέψη του τι θα δούμε όταν θα πέσει η στάθμη του νερού. Πρόλαβαν άραγε να βγουν όλοι έξω από τα σπίτια τους; Μακάρι όλα να πάνε καλά και όλοι οι άνθρωποι να βγουν σώοι. Εμείς ως Εθελοντική ομάδα θα ενισχύσουμε τις δυνάμεις μας με 30 εθελοντές από Αθήνα και άλλες περιοχές, ενώ ήδη επιχειρούν 15 εθελοντές στη Λάρισα και 10 στον Βόλο».

Πηγή: ethnos.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις