Απάντησε ο Παπαπέτρος: «Δεν αξίζει στον Ολυμπιακό Βόλου η ελεημοσύνη και η υποταγή»

Μοιράσου το άρθρο

Στην ανακοίνωση του ποδοσφαιρικού τμήματος του Ολυμπιακού Βόλου απάντησε ο συνδυασμός του Νίκου Παπαπέτρου “Συμμαχία για τον Βόλο” αναφέροντας χαρακτηριστικά πως στον σύλλογο δεν αξίζει η ελεημοσύνη και η υποταγή.

Αναλυτικά η απάντηση:

«Δεν αξίζει στον Ολυμπιακό Βόλου η ελεημοσύνη και η υποταγή»

Σχολιάζοντας την ανακοίνωση του «Olympiakos Volou F.C», η οποία στο συνδυασμό μας τουλάχιστον φαίνεται ανυπόγραφη, αλλά εικάζεται ότι απηχεί τις απόψεις του διαχειριστή του ποδοσφαιρικού τμήματος (αυτή είναι η επιεικέστερη εκδοχή), με τις οποίες όμως προφανέστατα δεν ταυτίζονται τα μέλη της νόμιμης διοίκησης του ερασιτεχνικού σωματείου, το οποίο και μόνο έχει νομική προσωπικότητα και εξουσία δέσμευσης, θα θέλαμε ν’ αναφέρουμε τα εξής:
👉 Προφανέστατα, διέλαθαν της προσοχής του διαχειριστή του ποδοσφαιρικού τμήματος οι επανειλημμένες δημόσιες δηλώσεις μας (βλ. ομιλία μας 31-3-2023 στο Ergon, ομιλία στις 28-8-2023 στο ΞΕΝΙΑ Βόλου, συνεντεύξεις ραδιοφωνικές στον 9,86 fm , στο Ράδιο Βέρα κοκ) ότι ο Βόλος έχει δύο ομάδες και ανάμεσα σ’ αυτές δεν χωράει τρίτη. Μάλλον, ο διαχειριστής του ποδοσφαιρικού τμήματος του Ολυμπιακού Βόλου δεν συμφωνεί μ’ αυτήν την άποψη και επιθυμεί την παρουσία και τρίτης ομάδας, αλλιώς δεν γίνεται αντιληπτή η συμμόρφωσή του στις οδηγίες του Προέδρου της τελευταίας (βλ. ΝΠΣ ΒΟΛΟΣ ΠΑΕ).
👉 Διέλαθε επίσης της προσοχής του η δήλωσή μου σ’ όλες τις ανωτέρω δημόσιες τοποθετήσεις μου ότι η φυσική έδρα του Ολυμπιακού είναι το ΕΑΚ. Και δεν εννοούσα, ούτε εννοώ πρόσκαιρη, αλλά μόνιμη. Εκτός αν αρέσκεται στις ετήσιες συμβάσεις μισθώσεων, όπως αρέσκεται ο Πρόεδρος της, καθ’ ημάς, τρίτης, ανύπαρκτης στη συνείδηση των πολιτών ομάδας.
👉 Όχι μόνο λοιπόν το ΕΑΚ αποτελεί τη φυσική έδρα του Ολυμπιακού, αλλά και οι εγκαταστάσεις της Άλλης Μεριάς, που εσχάτως παραχωρήθηκαν αντί του φυσικού δικαιούχου σε εισαγόμενη ομάδα που φέρει το όνομα της πόλης. Και για την παραχώρηση αυτή δυστυχώς δεν είδα την ανάλογη αντίδραση του διαχειριστή.
🔴⚪ Ο Ολυμπιακός Βόλου δεν αποτελεί επαίτη, τόσο της σημερινής δημοτικής αρχής, όσο και των πολιτών του Βόλου. Εκτός και αν αυτή είναι η άποψη του έχοντος την ευθύνη του ποδοσφαιρικού τμήματος. Διαφορετικά δεν κατανοούμε την δημόσια αξίωση προμήθειας εισιτηρίων διαρκείας. Ας ρωτήσει όμως τους εκπροσώπους του ερασιτέχνη αν ο συνδυασμός μας έχει προμηθευτεί σε αγώνες του Ολυμπιακού Βόλου μαζικά εισιτήρια. Θα έπρεπε να είναι καλύτερα ενημερωμένος.
👉 Η επαιτεία εξάλλου απέναντι και στους εκπροσώπους της τωρινής δημοτικής αρχής απαξιώνει την ομάδα και τους φιλάθλους της και τη μεταφέρει στο χώρο της ελεημοσύνης.
‼️Και όσες φορές επιχείρησε να ορθοποδήσει με ελεημοσύνες από τον σημερινό δήμαρχο το αποτέλεσμα ήταν το εντελώς αντίθετο και καταστροφικό. Ίσως, λόγω του νεαρού της ηλικίας του να μην το ενθυμείται.
📌 Ο συνδυασμός μας θεωρεί ότι το ποδόσφαιρο είναι στοιχείο του πολιτισμού της πόλης μας και ως τέτοιο σαφέστατα και έχει και πολιτικά χαρακτηριστικά. Όχι βέβαια ταύτισης ομάδων με κόμματα ή παρατάξεις, αλλά συλλογικής έκφρασης και αντίδρασης των πολιτών μέσω του αθλήματος. Αν πάλι υπάρχει διαφωνία ως προς αυτήν την άποψη, η διαφωνία αυτή θα πρέπει να επιβεβαιώνεται και εμπράκτως.
👉 Από το κείμενο της απάντησης συνάγεται το ακριβώς αντίθετο, η υποταγή δηλαδή του διαχειριστή της ομάδας στα πολιτικά κελεύσματα και απαιτήσεις της απερχόμενης δημοτικής αρχής. Η τελευταία είναι η πρώτη η οποία πρέπει ν’ απαντήσει δημόσια τα ερωτήματα που δημοσιεύει η ανακοίνωση του Συλλόγου και να δεσμευτεί δημόσια και εγγράφως όσον αφορά τα ανωτέρω αιτήματα, διότι ως τώρα η πραγματικότητα είναι προφορικές υποσχέσεις. Από το συνδυασμό μας δηλώνουμε πως είμαστε διαθέσιμοι σε συνάντηση και συζήτηση με το Σύλλογο ώστε και ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ να ξεκαθαρίσουμε το σχέδιό μας, τις προτεραιότητές μας όπως κάνουμε πάντα με διαφάνεια.
⁉️ Ωστόσο, θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον να μας ενημερώσει η διοίκηση του Olympiakos Volou F.C ποιες είναι οι ενέργειες που έχει κάνει μέχρι στιγμής η δημοτική αρχή και τι περιέχει τελικά η περιβόητη σύμβαση που έχει υπογραφεί.
📌 Τέλος, θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε στον διαχειριστή του ποδοσφαιρικού τμήματος αυτό που του έχουν διαμηνύσει οι φίλαθλοι της ομάδας και δυστυχώς δεν θέλει ν’ αντιληφθεί. Την απλή φράση του Γκάντι : «Όταν σερνόμαστε σαν τα σκουλήκια να μην διαμαρτυρόμαστε μετά γιατί μας πατούν». Ο Ολυμπιακός Βόλου είναι ομάδα με όραμα και αξίζει καλύτερης τύχης απ’ αυτήν της ελεημοσύνης και υποταγής.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις