Γιάννης Νταβέλης: «Καταστροφική μία διακοπή του πρωταθλήματος»

Ο Γιάννης Νταβέλης, αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΛ, μίλησε στο «True Story Radio» με αφορμή την εκτός έδρας αναμέτρηση με την Κοζάνη, που θα γίνει την Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2023 στο ΔΑΚ Κοζάνης, στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής του 1ου ομίλου της Superleague 2.

Ο ίδιος θα βρίσκεται την Κυριακή στο ΔΑΚ, δίπλα στην αγαπημένη του ΑΕΛ και κληθείς να σχολιάσει την κατάσταση στην Super League 2 σημειώνει:
«Η κατάσταση στη SL2 είναι μια κατάσταση με πολλές παλινωδίες και οι ομάδες ασφυκτιούν στα οικονομικά. Μια ομάδα που θέλει να κάνει πρωταθλητισμό και να είναι ευπρεπής πρέπει να βάλει 2εκ. το χρόνο για να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις με τα έσοδα να είναι θεωρητικά. Είναι πρωτάθλημα που μόνο δίνεις. Είναι άθλος των περισσοτέρων ομάδων που συνεχίζουν, η πολιτεία είναι ανακόλουθη στις υποχρεώσεις της. Έχει χαρακτηριστεί η πιο περίεργη κατηγορία. Όλα αυτά οδηγούν το ποδόσφαιρο σε σήψη ενώ είναι ένα κοινωνικό αγαθό για τους φιλάθλους, η πολιτεία με τον τρόπο της πρέπει συμβάλλει ώστε να προοδεύει η κατηγορία που είναι ο τροφοδότης με Έλληνες παίκτες».
«Στη θητεία του Κώστα Πηλαδάκη η ομάδα μεγαλούργησε και για τελευταία φορά κατακτώντας το Κύπελλο το 2007. Η παρουσία του ήταν ενισχυτική για την ομάδα της πόλης».
Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΛ υποστηρίζει πως τα παιχνίδια στην κατηγορία είναι πολλές φορές ισάξια της SL1 και προσθέτει πως μία πιθανή διακοπή για ομάδες όπως η δική του θα είναι καταστροφή αγωνιστικά:
«Ομάδες του δικού μας επιπέδου που μπορούν να ανταπεξέλθουν, μια διακοπή είναι καταστροφική γιατί η ομάδα βρίσκει το βηματισμό της υπό τον Παύλο Δερμιτζάκη. Απεύχομαι να συμβεί κάτι τέτοιο αν και είναι ένας μοχλός πίεσης».
Ο Γιάννης Νταβέλης εξηγεί πως ο ίδιος και ο αδερφός του παλεύουν μόνοι τους οικονομικά και ψυχοσωματικά για την ΑΕΛ λόγω οράματος και χαρακτηρίζει την ομάδα της Κοζάνης μια συμπαθή ομάδα:
«Θα ήθελα να πω ότι η ομάδα Κοζάνης είναι συμπαθής λόγω καταγωγής (Γαλατινή Κοζάνης). Γνωρίζω τις προσπάθειες που έκανε να ανέβει και βλέπω να πρωταγωνιστεί μακριά από άλλα κέντρα, προσπαθεί μόνη της. Ελπίζω να γνωρίσω τους ιδιοκτήτες της ΠΑΕ».
Τέλος αναφέρει πως: «Είμαστε καταδικασμένοι να παλέψουμε γι’ αυτό. Ο Θεός  μαζί μας, ευελπιστούμε». Είναι υποχρεωμένη να πρωταγωνιστεί κάθε χρόνο, έρχεται στην Κοζάνη να πάρει τους 3 βαθμούς και σχολιάζοντας την απόφαση για την απαγόρευση μετακίνησης οργανωμένων οπαδών λέει ότι είναι ένα αστυνομικό μέτρο για τη διαφύλαξη της τάξης «τα γήπεδα όμως είναι ωραία όταν έχουν κόσμο και από τις δύο ομάδες. Στην ομάδα της Κοζάνης το καλύτερο, ο καλύτερος να πάρει τη νίκη».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις