Παπαδημητρίου: «Πήραμε μαθήματα απ’ το ματς με τη Νίκη Βόλου»

Ο προπονητής του Αιόλου Αγυιάς (National League 1, 2ος όμιλος), Ηλίας Παπαδημητρίου, μίλησε στην εκπομπή «Πριν τα τζάμπολ» του EOK WebRadio με την Αθηνά Πατρινού και τον Ραφαήλ Αλαγά. Αναλυτικά είπε:

Για το παιχνίδι με τον Βίκο Ιωαννίνων (18/11): «Ο Βίκος είναι μία απ’ τις ομάδες που δεν “κρύβει” ότι θέλει την άνοδο. Έχει παίκτες που έπαιζαν αρκετά χρόνια στην Α2, έχει πάρει έναν έμπειρο προπονητή. Προμηνύεται ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, αλλά και πολύ ενδιαφέρον, σε ένα κατάμεστο γήπεδο. Θα παιχτεί πολύ ωραίο μπάσκετ και απ’ τις δύο ομάδες».

Για το πού θα κριθεί το παιχνίδι: «Έχει δύο ψηλούς απ’ το πάνω ράφι, τον Χείλαρη και τον Τάταρη, έχει τον Τσιλούλη, έναν πολύ καλό γκαρντ, που επίσης προέρχεται από ψηλές κατηγορίες. Επίσης, έχει τον Μαυρογιάννη στη θέση του «άσσου». Είναι γεμάτος παντού. Το κύριο χαρακτηριστικό της είναι το πολύ καλό μακρινό σουτ, όλοι οι παίκτες απειλούν από μακριά. Είναι μια ομάδα συνόλου, πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Θεωρώ ότι θα κριθεί αμυντικά, γιατί αμφότεροι στηριζόμαστε στην επίθεση. Όποιος παίξει καλύτερη άμυνα θα έχει και τον πρώτο λόγο στο παιχνίδι».

Για την εκτός έδρας ήττα τους απ’ τη Νίκη Βόλου την προηγούμενη αγωνιστική: «Είχε δύο σημαντικές απουσίες η Νίκη Βόλου, έλειπε ο βασικός της σέντερ και ένας βασικός γκαρντ, κάτι που μας άλλαξε πολύ τον σχεδιασμό. Έπαιξαν πολύ small-ball, αφού δεν είχαν ψηλό και μας έβγαλε απ’ αυτό που είχαμε σχεδιάσει. Κάναμε ένα κάκιστο ξεκίνημα, χάναμε 10-25 στο 1ο δεκάλεπτο. Όταν «κυνηγάς» συνεχώς και δε μπορείς να φέρεις το ματς γρήγορα στα μέτρα σου, τότε «στραβώνουν» όλα. Αν δείτε το ρόστερ της Νίκης Βόλου, έχει παιδιά παιγμένα και έμπειρα. Δεν καταφέραμε να μπούμε καθόλου στο ματς. Το έχουμε βάλει ήδη στη άκρη, γιατί είμαι υπέρμαχος του είτε κερδίζεις, είτε μαθαίνεις. Πήραμε μαθήματα απ’ αυτή την ήττα».

Για το πού οφείλεται η μέχρι στιγμής πορεία του Αιόλου Αγυιάς: «Αυτό που είχαμε στα πρώτα 4 παιχνίδια και δεχόμασταν συγχαρητήρια απ’ τους αντιπάλους και το φίλαθλο κοινό είναι ότι παίζαμε πολύ όμορφο μπάσκετ, κάτι που για ‘μένα είναι ζητούμενο. Παίζουμε ένα πολύ ωραίο μπάσκετ, το οποίο δεν έχει γίνει τυχαία. Έχουμε κρατήσει τον βασικό «κορμό» από πέρυσι και κάναμε πολύ επιλεγμένες προσθήκες, όπως αυτή του Φίλιππου Φρατζή. Πήραμε νέα παιδιά, όπως ο Κολσούζογλου. Βγάζουμε μια συνοχή. Μια ομάδα που έρχεται από πέρυσι και έχει προσθέσει μερικά μικρά κομμάτια. Δείξαμε αυτόν τον χαρακτήρα».

Για τον φετινό τους στόχο: «Οι πρώτες 6 αγωνιστικές δείχνουν ότι οι θέσεις των play-offs είναι υπόθεση 7 ομάδων. Σαν πρώτο στόχο, θέλουμε να μπούμε στα play-offs όπως κάναμε πέρυσι, αλλά αυτό όμως έχει και διαβαθμίσεις. Σε πρώτη φάση, θέλουμε να είμαστε στα play-offs αν όλα πάνε καλά. Θεωρώ ότι η μεταγραφική περίοδος του Γενάρη θα αλλάξει πράγματα. Θέλουμε να είμαστε όσο το δυνατόν ψηλότερα. Θα είναι ένα άλλο πρωτάθλημα ο 2ος γύρος και ένα τελείως διαφορετικό πρωτάθλημα τα play-offs».

Για τον όμιλό τους: «Εκτός του ότι η κατηγορία είναι πολύ αναβαθμισμένη σαν προϊόν, έχει δύο χαρακτηριστικά. Το πρώτο είναι πως οι ομάδες μεταξύ τους είναι πολύ κοντά η μία απ’ την άλλη, δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές. Το 2ο χαρακτηριστικό είναι ότι χρειάζεται μια σταθερότητα και η ομάδα που έχει διάρκεια θα είναι αυτή που θα διακριθεί. Είναι ένας καινούργιος όμιλος, με περισσότερες ομάδες της κεντρικής Ελλάδος, άρα και μεγαλύτερα και πιο κουραστικά ταξίδια».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις