Ελευθερόπουλος: «Σημείο-κλειδί η χαμένη ευκαιρία του Ριμπέιρο»

“Είναι από τα παιχνίδια που η μπάλα δεν θέλει να μπει” δήλωσε ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος μετά το τέλος του αγώνα με τον Μακεδονικό, δίνοντας το στίγμα του αγώνα. Για τον τεχνικό της Νίκης σημείο-κλειδί ήταν η χαμένη ευκαιρία του Ριμπέιρο στο 0-1 καθώς θεωρεί ότι η ομάδα του θα κέρδιζε στη συνέχεια.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Δημήτρη Ελευθερόπουλου όπως αποδόθηκαν από το goalpost.gr:

«Ένα άσχημο αποτέλεσμα για μας, δεν το συζητώ, αλλά το πρωτάθλημα έτσι θα πάει. Θα υπάρχουν απώλειες. Έτσι δείχνει. Έχει πολύ δρόμο. Ένα-δύο παιχνίδια σε ανεβάζουν και ένα-δύο παιχνίδια σε κατεβάζουν. Ήταν ξεκάθαρο ότι όταν έχεις σε μία εβδομάδα τρία παιχνίδια, η έλλειψη ενέργειας έρχεται στο τρίτο, οπότε αυτό ήταν ξεκάθαρο στο μυαλό μας ότι θα είναι ένα πολύ σημαντικό ζητούμενο.

Από κει και πέρα κάνει έναν μηχανισμό ο Μακεδονικός που τον γνωρίζαμε, στην επιθετική ανάπτυξη που είναι πάρα πολύ καλός. Μας δημιούργησε προβλήματα σε φάση κατοχής, που είχε την μπάλα, δημιούργησε προϋποθέσεις, δημιουργήσαμε και εμείς προϋποθέσεις, το παιχνίδι ήταν ανοιχτό στο πρώτο ημίχρονο, έβαλε το γκολ και μετά ήταν σημείο-κλειδί η φάση του Ριμπέιρο που είναι να γίνει το 1-1 και αμέσως μετά γίνεται το 0-2.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Μακεδονικός εκ των πραγμάτων χαμήλωσε πολύ, έπαιζε για το αποτέλεσμα, είναι το ένστικτο της επιβίωσης, εμείς δημιουργήσαμε πάρα πολλές ευκαιρίες και απίστευτες ευκαιρίες, αλλά είναι από τα παιχνίδια που λες ότι δεν θέλει να μπει η μπάλα. Άλλες φορές έχει μπει, άλλες δεν μπαίνει. Και δεν μιλάω μόνο για το πέναλτι μιλάω για απίστευτες ευκαιρίες. Ο τερματοφύλακάς τους έκανε το παιχνίδι της ζωής του. Συμβαίνει αυτό στο ποδόσφαιρο, στεναχωριόμαστε, αλλά δεν έχουμε τον χρόνο ούτε την πολυτέλεια να μείνουμε σ’ αυτό. Έχουμε τώρα δύο ντέρμπι στην Καρδίτσα και στη Λάρισα, οπότε πρέπει από αύριο να σκεφτόμαστε αυτά τα παιχνίδια.

Χάσαμε μία πολύ καλή ευκαιρία να είμαστε δεύτεροι αλλά έτσι θα πηγαίνει το πρωτάθλημα και είναι πολύ δύσκολα τα παιχνίδια. Δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια. Θα δυσκολέψουν ακόμη περισσότερο στην πορεία για όλες τις ομάδες. Στην λεπτομέρεια κρίνονται. Αν γινόταν το 1-1 με τον Ριμπέιρο, νομίζω ότι θα το παίρναμε το παιχνίδι»

Για τον προβληματίζεται ότι η Νίκη δέχθηκε πολλές φάσεις: «Όταν προηγηθεί ο αντίπαλος θα πρέπει μετά να ρισκάρεις. Σε σετ παιχνίδι σπάνια μας δημιουργούν προβλήματα στη μετάβαση. Ήταν και σε πολύ καλή μέρα οι μεσοεπιθετικοί του Μακεδονικού»

Για το αν υπήρχε εντολή να εκτελέσει το πέναλτι ο Μοράρ και για τα περιθώρια βελτίωσης που έχει: «Σαφέστατα. Ο Μοράρ έχει εξαιρετικά χτυπήματα και είναι αυτό που είπα και πριν, αν είναι η μέρα το γκολ δεν μπαίνει με τίποτα.

Ο παίκτης επανέρχεται σιγά-σιγά και είμαστε όλοι πεπεισμένοι ότι σύντομα θα δούμε τον παίκτη που θα κάνει τη διαφορά».

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις