Στρατίκης: «Η Αγριά έχει στόχο να πρωταγωνιστήσει»

Ο Τεχνικός Διευθυντής του Γ.Σ. Αγριάς (Α1 ΕΣΚΑΘ), Σπύρος Στρατίκης, μίλησε στην εκπομπή «Κάθε πόλη μια μπασκέτα» με τον Αργύρη Παγαρτάνη. Αναλυτικά είπε:

Για το πόσο τους επηρέασε η θεομηνία με τις πλημμύρες: «Ήταν κάτι πρωτόγνωρο όλο αυτό, τόσο για τον Βόλο, όσο και για την Αγριά. Οι καταστροφές ήταν μεγάλες. Για το πρώτο διάστημα όλοι είχαμε σκέψεις για το κατά πόσο θα μπορέσουμε να επανέλθουμε σε μια κανονικότητα. Ευτυχώς όλοι βοήθησαν προς σ’ αυτήν την κατεύθυνση και σιγά-σιγά όλοι βρίσκουμε τους ρυθμούς μας. Έχει αποκατασταθεί μεγάλο μέρος των ζημιών, οπότε θεωρώ πως το έχουμε αφήσει πίσω και ότι από ‘δω και στο εξής μόνο καλυτέρα θα είναι τα πράγματα. Το γήπεδό μας ευτυχώς δεν έπαθε τίποτα, οπότε πλέον βλέπουμε το μέλλον με αισιοδοξία».

Για τον φετινό τους στόχο στην Α1 ΕΣΚΑΘ: «Απολαύσαμε πολύ το ταξίδι των δύο προηγουμένων ετών στις εθνικές κατηγορίες, μας έδωσε και εμπειρίες και μας έκανε να δούμε το μπάσκετ λίγο πιο επαγγελματικά, όσον αφορά το οργανωτικό και το διοικητικό κομμάτι. Φέτος, οι στόχοι μας είναι πρωταγωνιστικοί. Όταν φτιάχτηκε η ομάδα μπορεί να μην το λέγαμε, αλλά εμείς που είμαστε κάθε μέρα στο γήπεδο, δουλεύουμε εδώ και ξέρουμε τις δυνατότητές μας, έχουμε στόχο να πρωταγωνιστήσουμε. Δε βάζουμε αυτοσκοπό το να ανέβουμε κατηγορία, πόσο μάλλον όταν υπάρχει και η Ανόρθωση Βόλου με τους πάρα πολύ έμπειρους παίκτες και το μεγάλο μπάτζετ. Θέλουμε κάθε μέρα στο γήπεδο ν’ απολαμβάνουμε αυτό που κάνουμε και να μας αρέσει να παίζουμε ο ένας για τον άλλον, κάτι που συμβαίνει. Αυτές οι 7 συνεχόμενες νίκες είναι προϊόν της δουλειάς και του ότι τα παιδιά έχουν “δέσει” μεταξύ τους και έχουν γίνει μια γερή “γροθιά”. Θα το βλέπουμε αγώνα-αγώνα, ανάλογα και με το πώς διαμορφώνεται η βαθμολογική κατάσταση».

Για τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας στην ομάδα: «Υπάρχει σύνδεση του κόσμου με την ομάδα και είναι και πολύ σημαντική. Μπορεί να είμαστε μια κωμόπολη του Βόλου, ένα προάστιο, αλλά η τοπική κοινωνία μάς στηρίζει πάρα πολύ και θα ήθελα να την ευχαριστήσω. Υπάρχει πραγματικά μεγάλη υποστήριξη. Και αυτοί οι άνθρωποι αρχίζουν τώρα και βρίσκουν τα πατήματά τους μετά απ’ αυτό που συνέβη, αλλά, παρ’ όλα αυτά, είναι κοντά μας και μάς βοηθούν με όποιον τρόπο μπορούν. Ο Γ.Σ. Αγριάς έχει και τμήματα ακαδημιών. Αριθμεί 103 παιδιά εκεί, τα οποία είναι παιδιά της περιοχής της Αγριάς. Εμείς και τους ανθρώπους της Αγριάς, αλλά και τους γονείς, θέλουμε να τους έχουμε συνεργάτες και βοηθούς σε όλο αυτό που κάνουμε. Θέλουμε να βγει το όνομα της Αγριάς και πιο έξω από την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας. Οπότε όλο αυτό έρχεται και “δένει”. Οι άνθρωποι εδώ μας βοηθούν, μας υποστηρίζουν και είναι όσο πιο κοντά στην ομάδα γίνεται».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις