Άλωσε την Κοζάνη η Νίκη με πρωταγωνιστή τον Τζιώρα

Παρά τα πολλά προβλήματα απουσιών η Νίκη Βόλου δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης στην Κοζάνη κερδίζοντας εύκολα με 3-0 την ομώνυμη ομάδα. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Χρήστος Τζιώρας που πέτυχε τα δύο από τα τρία τέρματα. Το πρώτο τέρμα ο έμπειρος επιθετικός το πέτυχε στο τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου.

Στο 66′ ο Κρητικός έκανε το 0-2 με τον Χρήστο Τζιώρα να διαμορφώνει το τελικό 0-3 στο 77′ με όμορφο πλασέ που κατέληξε στα δίχτυα αφού πρώτα χτύπησε στο δεξί δοκάρι της εστίας του Μπογκντάνοβιτς.

Η Νίκη ήταν κυρίαρχη σε όλο το παιχνίδι, πέτυχε τρία τέρματα και απειλήθηκε μόλις σε μία φάση σε ολόκληρο το παιχνίδι, κερδίζοντας καθαρά και δίκαια, μία Κοζάνη που είχε να δεχθεί γκολ, σε τρεις συνεχόμενους αγώνες. Οι Βολιώτες μ’ αυτόν τον εμφατικό τρόπο πήραν τη ρεβάνς για την άδικη ήττα του πρώτου γύρου, αγώνας που είχαν υποχρεωθεί να δώσουν στην Καρδίτσα, ελλείψει γηπέδων στη Μαγνησία!

Το ματς

Η Νίκη μετά το πρώτο αναγνωριστικό πεντάλεπτο ανέλαβε τον έλεγχο της μεσαίας γραμμής αλλά και του ρυθμού του αγώνα. Μετέφερε τη δράση στα καρέ των γηπεδούχων που δεν μπορούσαν να βγάλουν αντίδραση στην πίεση που άσκησαν οι κυανόλευκοι στα δύο τρίτα του γηπέδου.

Στο 8′ ο “ζωηρός” Τζιώρας δέχθηκε την μπάλα στην περιοχή και από πλάγια θέση προσπάθησε να στείλει την μπάλα προς την εστία, ωστόσο αυτή κόντραρε σε αμυντικό και κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. Η πίεση της Νίκης συνεχίστηκε όμως έλειπε η τελική πάσα και εκτέλεση που θα έλυνε τον γόρδιο δεσμό της αμυντικής λειτουργίας των παικτών του Άγγελου Διγκόζη.

Στο 25′ και στο 30′ τα σουτ των Γαβριηλίδη και Κρητικού είχαν την ίδια κατάληξη, κοντράροντας σε σώματα αμυντικών.

Δευτερόλεπτα πριν τη συμπλήρωση των πρώτων 45λεπτών ο Τζιώρας έβαλε μπροστά στο σκορ τους φιλοξενούμενους, ξεπληρώνοντας με το ίδιο νόμισμα την Κοζάνη που είχε προηγηθεί στο ίδιο λεπτό στο ματς του πρώτου γύρου. Ο Κρητικός γέμισε στην περιοχή, με τον έμπειρο επιθετικό να στέλνει από κοντά την μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά.

Στο δεύτερο μέρος η Νίκη διαχειρίστηκε απόλυτα το υπέρ της σκορ, φτάνοντας με ασφάλεια στην κατάκτηση των τριών βαθμών. Οι κυανόλευκοι έδωσαν χώρο, περιμένοντας τους αντιπάλους πίσω από τη μεσαία γραμμή, ώστε να χτυπήσουν με αντεπιθέσεις.

Στο 66′ ο Κρητικός αφού χόρεψε την άμυνα των γηπεδούχων, από κοντά με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-2 της Νίκης. Στο 72′ οι γηπεδούχοι κατέγραψαν την πιο επικίνδυνη φάση στα καρέ των φιλοξενούμενων. Ο Καλλέργης γέμισε στην περιοχή της Νίκης, με τον Ποζατζίδη να παίρνει την κεφαλιά και την μπάλα να καταλήγει άουτ.

Στο 77′ ο Χρήστος Τζιώρας έβαλε το κερασάκι στην τούρτα πετυχαίνοντας ένα πανέμορφο, σεντερφορίσιο γκολ. Ο Κάσσος έκανε την κούρσα από τα δεξιά, την κατάλληλη στιγμή έσπασε προς τον φορ της Νίκης, ο οποίος με υποδειγματικό πλασέ στην κίνηση, έστειλε πρώτα την μπάλα στο δεξί δοκάρι και στη συνέχεια στο βάθος της εστίας του Μπογκντάνοβιτς.

Ένα σουτ του Ποζατζίδη και ένα του Ριμπέιρο δεν ανησύχησαν τους δύο τερματοφύλακες στις δύο φάσεις που καταγράφηκαν μέχρι το τέλος της αναμέτρησης.

Κοζάνη (Αγγ. Διγκόζης): Μπογκντάνοβιτς, Πάνος, Σουλιώτης, Κούφας (67’ Παπαδόπουλος), Τάτσης, Δόρης (56’ λ.τρ. Τσιμπούκας), Καραγιάννης (56’ Ποζατζίδης), Αναστασόπουλος, Καλλέργης, Γραμμένος, (67’ Βοριαζίδης) Σιατραβάνης (22’ λ.τρ. Αποστολίδης).

Νίκη Βόλου (Δ. Ελευθερόπουλος): Γκαραβέλης, Κάσσος, Αναστασίου, Ανδρέου, Στίκας, Κυριακίδης, Λίταινας, Γαβριηλίδης, Πολίτης (80’ Κουτσιμπάνας), Κρητικός (74’ Ριμπέιρο), Τζιώρας.

 

Δείτε εδώ την εξέλιξη του αγώνα όπως την καταγράφηκε στο LIVE EVENT του goalpost.gr:

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις