Νίκησε Αστέρα και “γήπεδο” και παρέμεινε μόνος στην κορυφή

Ο Ολυμπιακός Βόλου κατέκτησε μία σημαντική νίκη στην κούρσα του πρωταθλήματος κερδίζοντας τον Αστέρα στον “βούρκο” του Ριζομύλου.

Σ’ ένα γήπεδο που ήταν δύσκολο ακόμη και για να ισορροπήσεις, το να παίξεις ποδόσφαιρο ήταν υπέρβαση. Οι παίκτες των δύο ομάδων κατάφεραν να ολοκληρώσουν το ματς με τις λιγότερο δυνατόν απώλειες από τραυματισμούς, ενώ στον αγωνιστικό τομέα δίκαια ο Ολυμπιακός Βόλου αναδείχθηκε νικητής καθώς ήταν καλύτερος στο μεγαλύτερο χρονικό διάστημα του αγώνα. Το “χρυσό” γκολ για τους ερυθρόλευκους πέτυχε ο Ηλίας Βλάχος στο 63′, τέρμα που είναι το τρίτο στα δύο πρώτα παιχνίδια με τη νέα του ομάδα.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν με διάθεση στον κακό αγωνιστικό χώρο και μόλις στο 5’ απείλησαν με το 0-1, όμως η κεφαλιά του Βλάχου σε σέντρα του Σκοπελίτη πέρασε άουτ. Το «βαρύ» τερέν δεν προσφέρονταν για ποδόσφαιρο αξιώσεων και οι περισσότερες προσπάθειες έμεναν στη μέση με αποτέλεσμα η μάχη να δίνεται πρώτα με τη λάσπη και μετά με τους αντιπάλους.

Στο 17’ ο Ολυμπιακός Βόλου απείλησε και πάλι όμως το τακουνάκι του Κακάμη σε συρτή σέντρα του Σέττου, εξουδετέρωσε ο Μπαλιού.

Στο 34’ ο Αστέρας κέρδισε φάουλ αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή. Ο Σιαμέτης γέμισε στην περιοχή, με τον Σεφερκόλι να μην βρίσκει «γεμάτα» στην προβολή που επιχείρησε με αποτέλεσμα να χάσει μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ.

Ο Ολυμπιακός απείλησε στο 41’ όταν ο Βλάχος έστρωσε ιδανικά στον Σκοπελίτη, όμως το σουτ που επιχείρησε πέρασε μόλις πάνω από το δοκάρι της εστίας των γηπεδούχων. Την ίδια κατάληξη είχε το σουτ του Σκοπελίτη δύο λεπτά αργότερα, με την μπάλα να περνά δίπλα από το δεξί δοκάρι του Μπαλιού.

Ο Ολυμπιακός Βόλου άσκησε ασφυκτική πίεση στα καρέ του Μπαλιού από το πρώτο σφύριγμα του δευτέρου ημιχρόνου και στο 58’ έφτασε μία ανάσα από το γκολ όταν ο Αναστασίου από θέση τετ α τετ δεν μπόρεσε να νικήσει τον τερματοφύλακα του Αστέρα που μπλόκαρε σταθερά το αδύναμο πλασέ του ερυθρόλευκου επιθετικού.

Η πίεση των φιλοξενούμενων απέφερε καρπούς στο 63’. Ο Κούλπας γέμισε στο δεύτερο δοκάρι με τον Βλάχο να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα με δυνατή κεφαλιά.

Ο Σκοπελίτης ήταν και πάλι πρωταγωνιστής για ακόμη μία καλή ευκαιρία για τον Ολυμπιακό όταν με ωραία κίνηση ελευθερώθηκε από τα αριστερά, με το σουτ που επιχείρησε να περνά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 82’ οι φιλοξενούμενοι σπατάλησαν ακόμη μία μεγάλη ευκαιρία. Ο Νούσιος πάτησε περιοχή από τα αριστερά, σέρβιρε έτοιμο γκολ στον Ζέρη όμως το πλασέ του από τα τρία μέτρα κατέληξε στην αγκαλιά του Μπαλιού. Πέντε λεπτά αργότερα οι κόντρες μέσα στην περιοχή ευνόησαν τον Οικονόμου, όμως το σουτ έμπειρου μέσου κατέληξε πάνω από το δοκάρι

Ο Ολυμπιακός Βόλου δεν επέτρεψε στους γηπεδούχους να φανούν απειλητικοί στα εναπομείναντα λεπτά με το 0-1 να παραμένει μέχρι το τέλος και τους ερυθρόλευκους να κατακτούν μία πολύ σημαντική νίκη που τους διατηρεί στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Οι συνθέσεις

Αστέρας Ριζομύλου (Τουρσούγκας): Μπαλιού, Φλώρος, Σεφερκόλι, Μακρονάσιος (81’ Πρίντζος), Σιαμέτης, Κώστας, Γερολυμάτος (44’ λ.τρ. Μαρούφ), Βέργος, Χατζηιωάννου, Παπαστεργίου (93’ Σκεπετάρης), Χρηστίδης

Ολυμπιακός Βόλου (Αρσένος): Σιδεράκης, Κακάμης (70’ Ζέρης), Καμπέρης, Κούλπας, Παπακώστας, Γκαλίτσιος, Σκοπελίτης, Βλάχος, Αναστασίου (61’ Οικονόμου), Σέττος (70’ Νούσιος)

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις