“Παρέλαση” η Λαμία στα Γιάννενα και “βλέπει” playoffs

Λαμία έτοιμη για τα playoffs! Η ομάδα του Λεωνίδα Βόκολου έκανε… παρέλαση στους Ζωσιμάδες, όπου επικράτησε 4-1 του ΠΑΣ Γιάννινα και σκαρφάλωσε στην 6η θέση της βαθμολογίας της Stoiximan Super League, αφήνοντας παράλληλα μόνους στον πάτο του πίνακα τους ηττημένους.

Απίστευτα γεμάτο το ματς των Ιωαννίνων, με τον Καρλίτος να έχει γκολ αλλά και δύο πέναλτι που απέκρουσε ο Αθανασίου (!) ενώ ο ΠΑΣ είχε δοκάρι στο 1-2 και απέτυχε να μετουσιώσει την υπεροχή του στο δεύτερο ημίχρονο σε γκολ – δεχόμενος αντιθέτως άλλα δύο…

Στο μυαλό των κόουτς

Με σχηματισμό 4-4-2 παρέταξε την ομάδα του ο Μιχάλης Γρηγορίου, που επέλεξε τον Αθανασίου κάτω από τα δοκάρια και τους Σόρια, Εραμούσπε, Παντελάκη, Κιάκο στην άμυνα. Τούτου, Καραχάλιος, Τζίνο, Ροσέρο έπαιξαν στο κέντρο, ενώ στην επίθεση επιλέχτηκαν Παμλίδης και Κόντε.

Από την άλλη, ο Λεωνίδας Βόκολος κατέβασε την ομάδα του με 4-2-3-1, έχοντας τον Κοσέλεφ στο τέρμα και τους Σιμόν, Τζανετόπουλο, Παπαδόπουλο και Αμαράλ στην άμυνα. Στον άξονα βρέθηκαν οι Νούνιες-Στάνκο, με τους Τσιλούλη, Σλίβκα και Μαρτίνεθ τριάδα πίσω από τον Καρλίτος.

Το ματς

Το πρώτο ημίχρονο ήταν βγαλμένο από τα πιο τρελά όνειρα κάθε ποδοσφαιρόφιλου! Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πολύ καλύτερα και απείλησαν δις στο 8’, αρχικά με άστοχη κεφαλιά του Τσιλούλη και εν συνεχεία με κοντινό σουτ του Νούνιες που απέκρουσε ο Αθανασίου.

Ο τερματοφύλακας του ΠΑΣ συνέχισε δυναμικά και στο 12’ απέκρουσε πέναλτι του Καρλίτος, που δόθηκε κατόπιν χρήσης VAR για μαρκάρισμα του Καραχάλιου στον Μαρτίνεθ.

Οι φιλοξενούμενοι δεν πτοήθηκαν από την εξέλιξη αυτή και κατόρθωσαν να φτάσουν στο γκολ, με τον Καρλίτος να εξιλεώνεται για το χαμένο πέναλτι στο 20’. Ο Αμαράλ σέντραρε από τα αριστερά και ο Ισπανός έπιασε το μονοκόμματο σουτ, καρφώνοντας την μπάλα στα δίχτυα!

Η Λαμία όμως δεν έμεινε εκεί. Μόλις στο 22’, ο Αμαράλ πέρασε σε θέση… εκτελεστή και αφού χόρεψε τη δεξιά πλευρά του ΠΑΣ, πέτυχε ένα απίθανο γκολ με δυνατό σουτ!

Οι γηπεδούχοι παρέπαιαν στο γήπεδο και κλήθηκαν να ανεβάσουν άμεσα τις γραμμές τους. Μία μακρινή, άστοχη εκτέλεση φάουλ του Κόντε ήταν η πρώτη αξιόλογη στιγμή (28’), με τον Ισπανό να έχει ωραία κεφαλιά λίγο άουτ δέκα λεπτά αργότερα.

Στο 40’, ο Κοσέλεφ έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ το μακρινό σουτ του Ροσέρο, όμως ένα λεπτό αργότερα ήρθε η… τρίτη και φαρμακερή από τον Κόντε! Μετά το σουτ του Σόρια από τα δεξιά, ο τερματοφύλακας της Λαμίας απέκρουσε ασταθώς και η μπάλα πήρε ύψος, με τον Ίβηρα φορ να βρίσκεται στο κατάλληλο σημείο την κατάλληλη στιγμή και να τη σπρώχνει με κεφαλιά στα δίχτυα.

Από το σημείο εκείνο κι έπειτα όμως οι Ηπειρώτες… ξύπνησαν, εκμεταλλεύτηκαν την επιλογή της Λαμίας να γυρίσει πίσω και 41’ μείωσαν με τον Κόντε, ο οποίος είδε την ολιγωρία των αμυντικών και μπήκε με τη μπάλα στα δίχτυα μετά από σουτ του Σόρια, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα ο ΠΑΣ είχε και δοκάρι με τον Εραμούσπε!

Ο Αθανασίου όμως έμελλε να είναι το πρόσωπο του αγώνα, καθώς στο 60’ η Λαμία κέρδισε νέο πέναλτι σε ανατροπή του Μαρτίνεθ. Ο Καρλίτος ανέλαβε πάλι να το εκτελέσει και ο τερματοφύλακας του ΠΑΣ απέκρουσε ξανά!

Όμως ο πορτιέρο των γηπεδούχων ήταν απρόσεκτος στο 62’ και σε μια φαινομενικά εύκολη φάση έχασε τη μπάλα με τον Τσιλούλη να επωφελείται και να κάνει το 1-3.

Το παιχνίδι έγινε διαδικαστικού χαρακτήρα με τη Λαμία να έχει απόλυτο πλεονέκτημα και να φτάνει μάλιστα στο θρίαμβο με τον Τσιλούλη, ο οποίος έφυγε στον κενό χώρο μετά την κάθετη πάσα του Μαρτίνεθ στο 81’ και έκανε το 1-4 για να πάρει μια μεγάλη νίκη.

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων

ΠΑΣ Γιάννινα (Μ. Γρηγορίου): Αθανασίου, Σόρια (46’ Λεό), Εραμούσπε, Παντελάκης, Κιάκος, Καραχάλιος (67’ Ριένστρα), Τζίνο, Ροσέρο (67΄Ντεμίρ), Τούτου , Παμλίδης (82’ Τζίμας), Κόντε (82’ Μπάλαν)
Στον πάγκο: Σούλης, Μπακαδήμας, Λιάσος, Τσαούσης

Λαμία (Λ. Βόκολος): Κοσέλεφ, Σιμόν, Τσανετόπουλος, Παπαδόπουλος, Αμαράλ (82’ Κορνέζος), Νούνιες, Στάνκο, Σλίβκα (76’ Σίντκλεϊ), Τσιλούλης, Μαρτίνεθ (82’ Τσούκαλος), Καρλίτος (64’ Τόσιτς)
Στον πάγκο: Χατζηεμμανουήλ, Λέικ, Γιαννούτσος, Τερεζίου, Βασιλαντωνόπουλος

Διαιτητής: Φωτιάς
Βοηθοί: Νικολαΐδης, Δέλλιος
4ος: Τσιμεντερίδης
VAR: Βεργέτης, Καραγκιζόπουλος

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις