Πήρε την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς το ντουέτο Πλατανιώτη-Μαλκογεώργου (vid)

Με 236,7834 βαθμούς η Ευαγγελία Πλατανιώτη και η Σοφία Μαλκογεώργου κατέλαβαν την 6η θέση στόχο στον τελικό του ελεύθερου προγράμματος του ντουέτου, στο πλαίσιο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος υγρού στίβου της Ντόχα και παράλληλα πήραν ως ντουέτο και το πολυπόθητο εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι.

Μαζί με την Ελλάδα εισιτήριο εξασφάλισε η Μεγάλη Βρετανία, η Ολλανδία και το Ισραήλ.

Τα κορίτσια μας χόρεψαν ένα θέμα που είχε τίτλο «Illusions» αλλά μόνο ψευδαισθήσεις δεν αποδείχθηκαν, όπως σημαίνει η λέξη στα αγγλικά. Σε χορογραφία της Όλγα Πίλιπτσουκ, Πλατανιώτη και Μαλκογεώργου που είναι μαζί από το 2022 έδωσαν τον καλυτερό τους εαυτό έχοντας ανεβάσει το βαθμό δυσκολίας τους. Με τη βαθμολογία τους εκείνη τη στιγμή ήταν στην πρώτη θέση, έχοντας ξεπεράσει το Ισραήλ που δεν πήγε καλά.

Τελικά, το χρυσό μετάλλιο κέρδισαν οι δίδυμες Λιουγί Γουάνγκ και Τσιανγί Γουάνγκ από την Κίνα που μετά το τεχνικό, πήραν την πρώτη θέση και στο ελεύθερο πρόγραμμα. Οι επίσης δίδυμες αδελφές από την Ολλανδία, η Μπρέγκε και η Νούρτιε Ντε Μπράουβερ,«έγραψαν ιστορία» με τη δεύτερη θέση που κατέλαβαν (με διαφορά μόλις 0,275β. από τις νικήτριες), καθώς χάρισαν στην χώρα τους το πρώτο μετάλλιό της σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στα αγωνίσματα της καλλιτεχνικής κολύμβησης.

Στη τρίτη θέση βρέθηκαν οι Κέιτ Σόρτμαν και Ιζαμπελ Θορπ από τη Μεγάλη Βρετανία, που είχαν κατακτήσει το ασημένιο στο τεχνικό πρόγραμμα.

Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα ΕΔΩ.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις