Πάτσης: «Ας αναλάβουν τις ευθύνες τους»

Συνέντευξη στο ραδιόφωνο του ΣΠΟΡ FMΜαγνησίας παραχώρησε ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ Νίκη Βόλου, Ανδρέας Πάτσης δίνοντας την εικόνα που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην ομάδα και ποιες είναι επόμενες κινήσεις απεμπλοκής από τα διοικητικά του συλλόγου. Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ επιβεβαίωσε πως έχει παραιτηθεί ο ίδιος από το Δ.Σ. ενώ κάλεσε όλους αυτούς που έλεγαν πως υπάρχουν επενδυτές και επιχειρηματίες και διαβεβαίωναν πως υπάρχει επόμενη μέρα, να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Αναλυτικά η συνέντευξη του Ανδρέα Πάτση στον ΣΠΟΡ FM:

Για την παραίτησή του από το Δ.Σ. της ΠΑΕ

«Τις κινήσεις μου τις έχω προλογίσει. Δεν αντιλαμβάνομαι για ποιο λόγο κάποιοι έπεσαν από τα σύννεφα. Εδώ και είκοσι μέρες περίπου, είχα κάνει μία ανακοίνωση που εξηγούσα τους λόγους που δεν προτίθεμαι να συνεχίσω. Πριν από τέσσερις μέρες είπα: κύριοι εγώ παραιτούμαι. Δεν καταλαβαίνω γιατί προκύπτει αυτός ο πανικός.

Εγώ σε όλη μου τη διαδρομή στη Νίκη Βόλου έχω προλογίσει για το ότι πρόκειται να κάνω. Στη συγκεκριμένη περίπτωση έδωσα αρκετό χρόνο ώστε να γίνουν κινήσεις που απαιτούνται και επιβάλλεται να γίνουν.

Όντως έχω υποβάλλει την παραίτησή μου. Η παραίτησή μου έχει πάει προς δημοσίευση στο ΦΕΚ και έχει κοινοποιηθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες και βεβαίως δεν έχω καμία συμμετοχή πέρα της υποχρέωσης που είχα να κατεβάσω την ομάδα στον Πλατανιά, όπως και έπραξα και από κει και πέρα φαντάζομαι αυτοί οι οποίοι θα αναλάβουν θα τρέξουν και την ομάδα στη συνέχεια».

Για τις μετοχές και τη διοίκηση

«Υπάρχουν δύο διαφορετικά πράγματα: Το ένα θέμα είναι αυτό της άσκησης διοικήσεως και το άλλο είναι το θέμα των μετοχών. Να σας δώσω ένα παράδειγμα για να το καταλάβετε: υπήρχα διοικήσεις που δεν σχετίζονταν με τον μεγαλομέτοχο. Θυμάστε τον κ. Τζώρτζη, τον κ. Γιδόπουλο που είχαν αποτραβηχτεί τελείως από το θέμα της διαχείρισης της Νίκης Βόλου, δεν έβαλαν καθόλου χρήματα, δεν συνεισέφεραν και υπήρχε μία διοίκηση του κ. Ιωαννίδη και όλων των υπολοίπων που έτρεχαν την ομάδα.

Για το θέμα των μετοχών είπα το εξής: Όσοι από τους μετόχους της Νίκης Βόλου επιθυμούν να τους χαρίσω μετοχές, είμαι διαθέσιμος από σήμερα το πρωί. Παράδειγμα αν έρθει ο κ. «Χ» και μου πει πως είμαι μέτοχος της ΠΑΕ και θέλω 2000 μετοχές, θα του κάνω δωρεά 2000 μετοχές. Αν τελικά δεν θέλουν ούτε αυτό, τότε θα πάμε στην ακροτελεύτια λύση».

Για το ότι κανείς δεν θέλει να πάρει τις μετοχές

«Εγώ δεν το καταλαβαίνω αυτό. Εδώ και πολύ καιρό υπάρχει ένα θέμα μεταξύ εμένα και την κοινωνία των φιλάθλων της ομάδας. Φτάσαμε σ’ ένα αποκορύφωμα που να λένε: ήρθε η ώρα να αποχωρήσεις. Επειδή είμαι κοινωνός όλων όσων λέγονται και ακούγονται στην πόλη, ότι υπάρχουν επενδυτές, ότι υπάρχουν επιχειρηματίες. Πού είναι αυτοί;

Όταν λες κάτι ή το εννοείς ή είσαι καραγκιόζης. Όταν λοιπόν λες Πρόεδρε ήρθε η ώρα να αποχωρήσεις, σημαίνει ότι έχεις και το εναλλακτικό σενάριο. Όλοι όσοι λοιπόν διακινούσαν ότι υπάρχουν επενδυτές, υπάρχουν επιχειρηματίες, υπάρχουν άνθρωποι από το παρελθόν, είναι καραγκιόζηδες, είναι ξεφτιλισμένοι και βεβαίως και θα πάρουν το κρίμα στο λαιμό τους που διαλύσανε μία ομάδα.

Όταν λοιπόν λες να αποχωρήσει ο Πρόεδρος, πρέπει να έχεις και τη λύση της επόμενης μέρας. Εκτός αν λέγανε “αποχώρησε”, γιατί θέλανε να διαλυθεί η ομάδα και να πάει στο Β’ Τοπικό».

Για την πιθανότητα να μην κατέβει η ομάδα στους εναπομείναντες αγώνες

«Χθες το πρωί επικοινώνησε μαζί μου ο κ. Κουφογεώργος και μου είπε πως υπάρχει μεγάλη αναστάτωση στο ποδοσφαιρικό τμήμα και αν υπάρχει κάποιος να πάει να τους μιλήσει. Του απάντησα να απευθυνθεί στους αρμοδίους. Απ’ ότι ξέρω επικοινώνησε με τον κ. Μαστρογιάννη και απ’ ότι ξέρω δεν έλαβε καμία απάντηση μέχρι τώρα. Με τον κ. Ξάνθη επιχείρησε να μιλήσει αλλά δεν μίλησε. Με τον κ. Ξάνθη μίλησα εγώ και μου είπε πως “εγώ δεν δήλωσα ποτέ πως θέλω να συμμετάσχω στα δρώμενα της ΠΑΕ Νίκη Βόλου. Σαν άνθρωπος και σαν φίλαθλος θα έχω την όποια συνεισφορά μου αλλά μέχρι εκεί και τίποτα παραπέρα”.

Να σημειώσουμε πως πριν από τρεις μέρες πήγε στην προπόνηση μία αντιπροσωπεία του BlueClub και τους είπαν: “Εμείς έχουμε αναλάβει την ομάδα. Εμείς είμαστε εδώ, ότι θέλετε για όλα σας τα προβλήματα, εμείς θα τα λύνουμε”. Οπότε ο κ. Κουφογεώργος αναζητά όλους αυτούς που παρουσιάζονται κατά καιρούς και λένε εμείς είμαστε εδώ, να λύσουν τα πραγματικά προβλήματα που το πρώτο είναι κάποιος να μιλήσει στους παίκτες και να τους καθησυχάσει, να τους δείξει μία προοπτική αν και εφόσον υπάρχει και δεύτερον να καλύψει τις τρέχουσες ανάγκες του ποδοσφαιρικού τμήματος, που μέσα σ’ αυτές είναι και ο αγώνας στη Βέροια».

Για τις τρέχουσες οικονομικές υποχρεώσεις της ομάδας

«Αν θέλεις να τηρήσεις όλες τις οικονομικές υποχρεώσεις μέχρι τέλους του έτους χρειάζονται 150.000€».

Για το αν θα έβαζε ο ίδιος χρήματα σε μία ομάδα με τα χρέη της Νίκης

«Εγώ έβαλα! Την ομάδα την πήρα σε πολύ χειρότερη κατάσταση, εννοώντας ότι όταν ανέλαβα την ομάδα πέσανε πάνω μου όλα τα κοράκια. Όλα τα προπατορικά αμαρτήματα τα πλήρωσα εγώ. Και μάλιστα τα πλήρωσα χωρίς κανένα έλεος. Προσφυγές επί προσφυγών, τώρα, τώρα, τώρα… Με αποτέλεσμα να είμαστε Τετάρτη – Παρασκευή, αν θα παίξει η ομάδα.

Βεβαίως δεν είχε προκύψει το μεγάλο χρέος προς το δημόσιο. Αυτό προέκυψε από τον τακτικό έλεγχο που έγινε και αφορά τα έτη από 2002 και 2012. Όπως δήλωσε ο κ. Ξάνθης και αποκατέστησε και την αλήθεια, δεν με αφορά αυτό το χρέος. Όμως κι αυτό το ρυθμίσαμε. Άρα υπάρχει μία τάξη. Όποιος θα αναλάβει δεν θα έχει προβλήματα όπως είχα εγώ, να του σκάνε συνέχεια προσφυγές και το ότι είναι να πληρωθεί είναι προκαθορισμένο.

Υπάρχει ένα ανοιχτό και σοβαρό θέμα με τα κατασχετήρια του Γιδόπουλου, το οποίο και αυτό δεν με αφορά, εννοώντας ότι δεν είναι δημιούργημά μου γιατί δεν αναγνώρισα εγώ καμία απαίτηση του δανειστή της ομάδας του κ. Γιδόπουλου για το ποσό του περί ενός εκατομμυρίου. Αυτό πρέπει να προβληματίσει αυτόν που θα αναλάβει για το πώς θα διαχειριστεί το συγκεκριμένο θέμα».

Για το ποδοσφαιρικό τμήμα και τους ανθρώπους που πρέπει να απευθύνονται πλέον

«Κάποια στιγμή πρέπει να υπάρχει και μία σοβαρότητα. Εγώ, ανεξαρτήτως τι μου καταμαρτυρούν, την σοβαρότητά μου και την αξιοπρέπειά μου τη διατήρησα και τη διατηρώ για πολλά χρόνια και σκοπεύω να τη διατηρήσω και στο μέλλον.

Θεωρητικά υπήρχαν πάρα πολλοί άνθρωποι ενδιαφερόμενοι να μπουν μπροστάρηδες σ’ αυτή την ιστορία. Πάρα πολλοί που η παρουσία μου τους ενοχλούσε. Πάρα πολλοί που είχαν εναλλακτικά σενάρια. Ήρθε η ώρα λοιπόν, όλα αυτά τα οποία διακονούσαν στην κοινωνία των φιλάθλων της Νίκης Βόλου και ουσιαστικά αυτοί οδήγησαν στην απαξίωση προς την ομάδα με αποτέλεσμα να βλέπουμε τα θλιβερά φαινόμενα των διακοσίων και των τριακοσίων εισιτηρίων μίας ομάδας που είναι στη Σούπερ Λιγκ.

Αυτοί λοιπόν ας αναλάβουν τις ευθύνες τους, ας έρθουν και ας τρέξουν την ομάδα. Εγώ εξήγησα στον προπονητή και στον κ. Κουφογεώργο, φίλοι θα είμαστε και θα εξακολουθήσουμε να είμαστε, αλλά απευθυνθείτε σε όλους αυτούς που σας επισκέφτηκαν πριν λίγες ημέρες και σας είπαν πως “εμείς είμαστε εδώ και η ομάδα είναι δική μας και είναι δυνατή”.

Τι είναι αυτά τα καραγκιοζιλίκια; Τι σαχλαμάρες είναι αυτές;

Αυτοί θα πρέπει να πάνε και σήμερα το πρωί, θα πρέπει να πάνε να δούνε και ποιες είναι οι υποχρεώσεις.

Εγώ δεν μπορώ να συμμετάσχω σ’ αυτό το πανηγύρι της τρέλας. Έχω μία καριέρα ως δικηγόρος που όσο κι αν θέλουν κάποιοι να την κοντύνουν δεν μπορούν να την φτάσουν όσα χρόνια και αν περάσουν. Από κει και πέρα όσοι δημιούργησαν αυτή την ατμόσφαιρα που φτάσαμε σ’ αυτό το σημείο, σ’ αυτή την κατάντια, ας αναλάβουν τις ευθύνες τους».

Απομαγνητοφώνηση: goalpost.gr

Το 2ο μέρος της συνέντευξης διαβάστε το εδώ: «Όλη μου η τρέλα ήταν πότε θα συγχωνεύσω τις δύο ομάδες…»

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις