Τέμπη: Πένθιμα ήχησαν οι καμπάνες στον Βόλο και σε όλη τη χώρα – «Ένας χτύπος για κάθε ψυχή που έφυγε»

Πένθιμα ήχησαν οι καμπάνες σήμερα στον Βόλο αλλά και σε όλη τη χώρα στη μνήμη των θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη.

Οι καμπάνες ήχησαν 57 φορές, όσοι και οι νεκροί. Η συγκεκριμένη κίνηση πραγματοποιήθηκε έπειτα από σχετικό αίτημα της προέδρου του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων Τεμπών, Μαρίας Καρυστιανού.

«Ένας χτύπος και ένα τρισάγιο λοιπόν, για κάθε ψυχή που έφυγε»

Με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η κα. Καρυστιανού αναφέρει πως: «Ζητήσαμε από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών να ηχήσουν πένθιμα οι καμπάνες αύριο… Ευχαριστούμε από καρδιάς για την αποδοχή και την υλοποίηση της παράκλησης μας. Εξάλλου είμαστε πια βέβαιοι πως τίποτε δεν είναι αυτονόητο στη ζωή μας και τίποτε δεδομένο. Ένας χτύπος και ένα τρισάγιο λοιπόν, για κάθε ψυχή που έφυγε ένα χρόνο πριν στην κοιλάδα των Τεμπών».

«Τα λόγια που χειραγωγούν τον πόνο των ανθρώπων, που επιθυμούν να περιορίσουν την αγάπη που ενώνει τις καρδιές των ανθρώπων, τις καρδιές που βίαια χωρίστηκαν, τα λόγια που προσπαθούν να λιγοστέψουν την πίστη που ενώνει τη ζωή με το θάνατο, μέχρι τώρα πράγματι ήταν πολλά και κάναν φασαρία. Η αλήθεια πότε δεν κάνει φασαρία. Με τις κραυγές μας, με τα δάκρυά μας, με τη φωνή μας, με την αλήθεια μας… πάντα προς το φως. Αύριο θα ηχήσει η καμπάνα να εξαγνιστούν οι ψυχές των αθώων , να ενθυμηθούμε την ευθύνη μας στη ζωή. Ελπίζουμε στην Ανάσταση και στην αντάμωση. Μέχρι τότε η αλήθεια θα κάνει κρότο!», καταλήγει.

Μαρία Καρυστιανού

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις