ΠΑΟΚ-Άρης: Ντέρμπι της Θεσσαλονίκης με δύο αντιπάλους σε διαφορετική ψυχολογική κατάσταση!

Ο ΠΑΟΚ καλείται να βγάλει αντίδραση μετά την ήττα από τη Ντινάμο Ζάγκρεμπ και να παραμείνει στην κορυφή υποδεχόμενος τον… φουριόζο, από την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου, Άρη.

Πέραν του ντέρμπι των «αιωνίων», η πρεμιέρα των playoffs της Stoiximan Super League συμπεριλαμβάνει και τη σπουδαία μάχη της Θεσσαλονίκης. ΠΑΟΚ και Άρης κοντράρονται στην Τούμπα (21:00, Novasports, bwinΣΠΟΡ FM, www.sportfm.gr), με το ματς να βρίσκει τους δύο «μονομάχους» με διαφορετική ψυχολογία.

Ο «δικέφαλος του βορρά» προέρχεται από την κακή εμφάνιση και την ήττα στο Ζάγκρεμπ κόντρα στη Ντινάμο (2-0), με αποτέλεσμα να κυνηγά μια μεγάλη ανατροπή στη ρεβάνς της Πέμπτης. Την ίδια ώρα που οι «κίτρινοι» πάνε στο ντέρμπι… φουριόζοι, αφού προ ημερών απέκλεισαν τον Παναιτωλικό και εξασφάλισαν την πρόκρισή τους στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson.

Ο ΠΑΟΚ καλείται να αφήσει πίσω του τα όσα έγιναν την περασμένη Πέμπτη στην Κροατία. Τόσο η εμφάνιση, όσο και το αποτέλεσμα ήταν απογοητευτικά, αλλά δεν υπάρχει χρόνος για δάκρυα. Οι «ασπρόμαυροι» κοντράρονται με έναν αντίπαλο που τους βάζει δύσκολα στην Τούμπα, κάτι που αποδείχτηκε και στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος όπου το 0-0 ήταν το τελικό αποτέλεσμα του αγώνα. Το σύνολο του Ραζβάν Λουτσέσκου, πάντως, μπαίνει στα playoffs από την πρώτη θέση και θέλει να διατηρηθεί εκεί ως το τέλος. Η νίκη του στη Λαμία με 2-0 την τελευταία αγωνιστική διάρκεια σε συνδυασμό με το 3-3 της ΑΕΚ στο «Κλεάνθης Βικελίδης», φέρνει ξανά τον ΠΑΟΚ σε θέση οδηγού και μένει να φανεί πόσο μπορεί να μείνει στην κορυφή και αν είναι ικανός να διατηρήσει την εν λόγω θέση μέχρι το τέλος. Εντός έδρας έχει ρεκόρ 10-2-1 με 32-8 τέρματα, ωστόσο στα δύο πιο πρόσφατα ματς δεν έχει νίκη!

Στα αγωνιστικά ζητήματα, οι «ασπρόμαυροι» είναι αναγκασμένοι να πορευτούν με συγκεκριμένο δίδυμο στα στόπερ για μεγάλο διάστημα. Διότι μοναδικοί διαθέσιμοι είναι οι Κετζιόρα-Κουλιεράκης, με τους Μιχαηλίδη-Εκόνγκ να βρίσκονται εκτός με προβλήματα που θα τους κρατήσουν εβδομάδες ακόμη στα πιτς. Στην αποστολή δεν βρίσκονται ούτε οι Σάστρε, Σαμάτα και Τσιγγάρας. Βέβαια, μένει να φανεί αν ο πρώτος θα πάρει ανάσες και ο Νάσμπεργκ χρησιμοποιηθεί στη θέση του, όπως και το αν θα υπάρξει μικρό ροτέισον λόγω της κούρασης των συνεχόμενων αγώνων. Βιεϊρίνια, Σβαμπ, Μουργκ και Ντεσπόντοφ διεκδικούν ακόμη θέση στην ενδεκάδα του ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά η αποστολή: Κοτάρσκι, Ζ. Ζίβκοβιτς, Ταλιχμανίδης, Βιεϊρίνια, Ότο, Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Νάσμπεργκ, Μπάμπα, Ράφα Σοάρες, Σβαμπ, Οζντόεφ , Μεϊτέ, Μάρκος Αντόνιο, Μουργκ, Κωνσταντέλιας, Τάισον, Α.Ζίβκοβιτς, Ντεσπόντοφ, Μπράντον, Τζίμας.

Ο Άρης από τη μεριά του βρίσκεται σε πολύ καλό φεγγάρι. Προσφάτως ήρθε η πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου, με το 0-0 κόντρα στον Παναιτωλικό να σφραγίζει το εισιτήριο μετά το 1-0 του πρώτου αγώνα στο Αγρίνιο. Νωρίτερα, οι «κίτρινοι» είχαν βγάλει ψυχή και είχαν πάρει σημαντικό αποτέλεσμα κρατώντας την ΑΕΚ στο 3-3 στην τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας της Stoiximan Super League, ενώ έχουν μόλις μία ήττα στα πέντε πιο πρόσφατα παιχνίδια πρωταθλήματος. Εκτός έδρας έχει ρεκόρ 4-3-6 με τέρματα 15-15. Τελευταίο παιχνίδι μακριά από το γήπεδό του ήταν κόντρα στον Παναθηναϊκό, όπου ηττήθηκε εύκολα με 2-0 στη Λεωφόρο, αλλά νωρίτερα είχε τρέξει σερί πέντε αγώνων χωρίς ήττα.

«Όταν υπάρχει απίστευτη πίεση να πάει η ομάδα σε έναν τελικό και να διεκδικήσει ένα Κύπελλο, τι καλύτερο θα μπορούσε να είναι πριν τα playoffs μια τέτοια πρόκριση; Ήταν ό,τι καλύτερο για εμάς πριν την έναρξη των playoffs», δήλωσε ενόψει του αγώνα ο Άκης Μάντζιος. Όσον αφορά τα αγωνιστικά, ο Έλληνας τεχνικός -που είναι αήττητος απέναντι στον ΠΑΟΚ στα τέσσερα τελευταία ματς που τον έχει αντιμετωπίσει- δεν έχει προβλήματα για το σημερινό ντέρμπι. Εκτός έμεινε μόνο ο Πάρντο, ο οποίος ακολουθεί θεραπεία.
Αναλυτικά η αποστολή των «κίτρινων»: Κουέστα, Χουτεσιώτης, Οντουμπάτζο, Μοντόγια, Φεράρι, Φατόρε, Μπράμπετς, Φιαμπιάνο, Ροζ, Φραν Βέλεθ, Νταρίντα, Βερστράτε, Ζουλ, Τζούρασεκ, Μάνου Γκαρθία, Σουλεϊμάνοφ, Ζαμόρα, Σαβέριο, Μορόν, Ανσαριφάρντ, Φετφατζίδης, Παναγίδης.

ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ:
ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι – Βιεϊρίνια, Νάσμπεργκ, Κουλιεράκης, Μπάμπα – Σβαμπ, Μεϊτέ – Ζίβκοβιτς, Μουργκ, Τάισον – Ντεσπόντοφ.
Άρης (Άκης Μάντζιος): Κουέστα – Οντουμπάτζο, Βέλεθ, Φαμπιάνο, Μοντόγια – Ζουλ, Νταρίντα, Μάνου Γκαρθία – Σαβέριο, Ανσαριφάρντ, Παναγίδης.

Διαιτητής: Ομπρένοβιτς
Βοηθοί: Πραπρότνικ, Κορντέζ
Τέταρτος: Πολυχρόνης
VAR: Μπόροσακ, Νικολακάκης

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις