Μπαλτάκος: «Τελικός στον Βόλο χωρίς οπαδούς»

«Έγινε σήμερα μία σύσκεψη, όπου συμμετείχαν ο κ.Μπέος, οι δύο διαγωνιζόμενες ΠΑΕ και φυσικά η ΕΠΟ. Σε αυτή τη σύσκεψη πήραμε μερικές αποφάσιες. Το πρώτο που πρέπει να πούμε, είναι ότι η ΕΠΟ είναι υποχρεωμένη να τηρήσει την προκήρυξή της. Η προκήρυξη είναι σαφής, όταν μία ομάδα προέρχεται από τη Θεσσαλονίκη και η άλλη από την Αθήνα, το γήπεδο διεξαγωγής είναι στον Βόλο. Σε αυτή την περίπτωση, αν οι ομάδες συμφωνήσουν σε κάτι άλλο, εμείς μπορούμε να τις ακούσουμε. Ο Άρης όμως είπε με σαφήνεια ότι δεν δέχεται να παίξει στο ΟΑΚΑ, οπότε η ΕΠΟ λέει το ίδιο πράγμα. Πάμε στον Βόλο όπως λέει η προκήρυξη. Στον Βόλο όμως, με βάση τον νέο όνομα, για να πάμε και να παίξουμε τελικό, να πληρούνται οι προϋποθέσεις που σήμερα δεν πληρούνται. Αυτό σημαίνει ότι αν οι προύποθέσεις αυτες δεν πληρούνται μέχρι κάποιο χρονικό σημείο εύλογο, που το βλέπω δύσκολο, ο αγώνας θα γίνει στον Βόλο κεκλεισμένων των θυρών, μόνο και μόνο επειδή με το νέο σύστημα, τις κάμερες και τα ηλεκτρονικά εισιτήρια που απαιτούνται, δεν μπορεί το γήπεδο να φιλοξενήσει τελικό με κόσμο», ανέφερε αρχικά ο πρόεδρος της ΕΠΟ μετά το τέλος της σύσκεψης για τον τελικό του Κυπέλλου με τους Γιάννη Αλαφούζο, Θόδωρο Καρυπίδη και Αχιλλέα Μπέο (δείτε ΕΔΩ όσα δήλωσε).

Ακολούθως πρόσθεσε πως: 

«Ο Παναθηναϊκός εξέφρασε επιφυλάξεις για τον κόσμο ακόμη κι αν πληρούνται οι προϋποθέσεις. Ακόμη κι αν το γήπεδο είναι 100% έτοιμο με βάση τον νέο νόμο, ο Παναθηναϊκός εκφράζει επιφυλάξεις λόγω επεισοδίων που μπορεί να συμβούν. Ο Δήμαρχος του Βόλου, δέχεται να γίνει ο αγώνας στον Βόλο, με περίπου 11.000 φιλάθλους. Αλλά αυτό είναι κάτι θεωρητικό, δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις. Άρα σήμερα η απόφαση είναι ο τελικός του Κυπέλλου στον Βόλο χωρίς οπαδούς»!

Συνεχίζοντας τόνισε ότι: «Η απόφαση είναι οριστική και είναι σήμερα. Για να αλλάξει αυτή η απόφαση, θα πρέπει το γήπεδο του Βόλου που δεν ανήκει σε εμάς, να βελτιωθεί σε σχέση με τις προϋποθέσεις που απαιτεί ο νέος νόμος και να βελτιωθεί τόσο σύντομα ούτως ώστε να μπορεί και η ΕΠΟ να πάρει μία άλλη απόφαση. Αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί η ΕΠΟ να το ελέγξει και να το προδικάσει. Η απόφαση είναι σημερινή, οριστική και λέει χωρίς φιλάθλους». 

Για το ΟΑΚΑ, είπε: «Ο Άρης είπε ότι “εμείς δεν δεχόμαστε να παίξουμε στο γήπεδο που μέχρι το Σεπτέμβριο ο Παναθηναϊκός το χρησιμοποιούσε ως έδρα. Το ξέρετε». 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις