Και στον χαμό… Χάμιλτον την pole!

Μετά από μια «τρελή» περίοδο κατατακτήριων δοκιμών σε μικτές συνθήκες στην Αυστρία, ο Λιούις Χάμιλτον πήρε ακόμα μία pole φέτος, κάνοντας ακριβώς με τη λήξη του Q3 τον καλύτερο χρόνο. Δεύτερος ο Ρόσμπεργκ (που έχει, όμως, ποινή 5 θέσεων), τρίτος ο Χούλκενμπεργκ.

 Ποιος είπε ότι δε γίνονται, πλέον, ενδιαφέρουσες κατατακτήριες δοκιμές στη Φόρμουλα 1; Αν ο καιρός κάνει τα… δικά του και αν υπάρχει κόκκινη σημαία επειδή ο Κβίατ βγήκε εκτός και διέλυσε την Τόρο Ρόσο του και αν όσο πλησιάζει το φινάλε του Q3 η πίστα στεγνώνει με αποτέλεσμα όλα να είναι δυνατά, τότε όλα γίνονται (απείρως πιο «ενθουσιώδη»)!

Στα περίεργα, λοιπόν, σημερινά δοκιμαστικά- τα οποία, όπως προείπαμε, διεκόπησαν για 10, περίπου, λεπτά στο Q1 λόγω της εξόδου του Κβίατ- ο Λιούις Χάμιλτον στην τελευταία του προσπάθεια πέτυχε τον ταχύτερο γύρο και θα ξεκινήσει για 5η φορά φέτος από την πρώτη θέση της εκκίνησης. 

Πίσω του βρέθηκε ο teammate του Νίκο Ρόσμπεργκ, ο οποίος όμως «κουβαλάει» ποινή 5 θέσεων από την 3η περίοδο ελεύθερων δοκιμών, τότε που βγήκε εκτός και άλλαξε κιβώτιο ταχυτήτων. Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας, λοιπόν, θα δει τα φώτα να σβήνουν, αύριο από την 7η θέση.

Τον τρίτο καλύτερο χρόνο πέτυχε ο τρομερός Νίκο Χούλκενμπεργκ με την Φορς Ίντια, ενώ ο 4ος Σεμπάστιαν Φέτελ έχει αλλάξει επίσης το κιβώτιό του και αντί για 4ος θα εκκινήσει 9ος. Μπάτον, Ράικονεν, Ρικιάρντο, Μπότας, Φερστάπεν και Μάσα συμπλήρωσαν την πρώτη δεκάδα των χρονομετρημένων δοκιμαστικών. 

Από κει και πέρα, γι’ ακόμα μία φορά ο Αλόνσο έμεινε εκτός δεκάδας (14ος), δείχνοντας να έχει προβλήματα με την ΜακΛάρεν του, ενώ μετά την εντυπωσιακή του αρχή στη σεζόν, ο Ρομέιν Γκροζιάν με την Χάας έχει «ξεφουσκώσει» (13ος σήμερα).

Αύριο, λοιπόν, τα σπουδαία στην Αυστρία με τον Λιούις Χάμιλτον να έχει τεράστιο προβάδισμα, καθώς οι βασικοί του αντίπαλοι ξεκινούν αρκετά πίσω.

Με μια καλή εκκίνηση, τότε δύσκολα θα μπορέσει κάποιος να τον απειλήσει.

Ο καιρός, φυσικά, εξαιρείται… 

Αναλυτικά η πρώτη δεκάδα μετά τις ποινές:

1) Χάμιλτον

2) Χούλκενμπεργκ

3) Μπάτον

4) Ράικονεν

5) Ρικιάρντο

6) Μπότας

7) Ρόσμπεργκ

8) Φερστάπεν

9) Φέτελ

10) Μάσα

sdna.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις