Grand Prix Γερμανίας: Νικητής ο Χάμιλτον στο σπίτι του Ρόσμπεργκ

Γερ-μανία Χάμιλτον για τον τίτλο: μέσα στην έδρα του teammate του, ο παγκόσμιος πρωταθλητής πήρε την 6η νίκη του στους τελευταίους 7 αγώνες και αύξησε τη διαφορά του στη βαθμολογία απο τον Ρόσμπεργκ. Δεύτερος ο Ρικιάρντο, 3ος ο Φερσταπεν, μολις 4ος ο «γηπεδούχος» Νικο.Όπως πριν απο ακριβώς μια εβδομάδα στην Ουγγαρία, ο Χάμιλτον εκκινούσε 2ος με τον Ροσμπεργκ 1ο, και χάρη σε μια εκπληκτική εκκίνηση πέρασε στην κορυφή απο την πρώτη στροφή και μετά… Χάθηκε στον ορίζοντα! Ο αγώνας στην πίστα του Χόκενχαϊμ ήταν άνευρος καθώς μέχρι το τέλος δεν είδαμε ούτε… μάχη εντός της πρώτης δεκάδας.

Φρόντισε γι’ αυτό και ο Νίκο Ρόσμπεργκ που ήταν στην pole position και κατέληξε στην τέταρτη θέση, καθώς τον πέρασε όχι μόνο ο Χάμιλτον, αλλά και ο Φερστάπεν και ο Ρικιάρντο μετά την πρώτη στροφή. Σταδιακά οι οδηγοί άρχισαν να βάζουν τη μαλακή γόμα, ενώ ο Ρόσμπεργκ επέλεξε την πολύ μαλακή και μετά τα πρώτα πιτ στοπ δεν υπήρξε αλλαγή στην κατάταξη. 

Στα αξιοσημείωτα, η διαφορετική στρατηγική για τους δύο πιλότους της Μercedes με τον Χάμιλτον να έχει τη μαλακή γόμα και τον Ρόσμπεργκ την πολύ μαλακή. Αντίστοιχα το ίδιο συνέβη και στη Red Bull, με τον Φερστάπεν να έχει βάλει την πολύ μαλακή γόμα και τον Ρικιάρντο τη μαλακή.

Ο Χάμιλτον έφτασε στον 24ο γύρο να μεγαλώνει την διαφορά του από τον Φερστάπεν, ενώ ο Ρόσμπεργκ βελτίωσε αρκετά μέχρι εκείνο το σημείο τους χρόνους και πλησίαζε τον Ρικιάρντο στην τρίτη θέση. 

Πολύ πίσω από τις πρώτες θέσεις, ο Φελίπε Μάσα έκανε κακό αγώνα και έφτασε, λίγο πριν από τα μισά, να βρίσκεται στην 16η θέση από την 10η στην οποία εκκίνησε. Ο Βραζιλιάνος καθυστέρησε πολύ, επίσης, στο δεύτερο πιτ στοπ του καθώς δεν κούμπωνε ο πίσω αριστερός τροχός. 

Στον 29ο γύρο στο δικό του πιτ στοπ ο Ρόσμπεργκ έβαλε τη μαλακή γόμα. Έναν γύρo μετά μπήκε ο Φερστάπεν, επίσης, για την μαλακή γόμα, ο Γερμανός βγήκε πίσω από τον Ολλανδό και φάνηκε σαν ο οδηγός της Mercedes να ώθησε εκτός πίστας τον πιλότο της Red Bull. Ο Ρόσμπεργκ επικαλέστηκε αλλαγή γραμμής στο φρενάρισμα και ότι είχε πρόβλημα στο τιμόνι (το replay δεν τον δικαίωσε), ωστόσο δέχθηκε ποινή πέντε δευτερολέπτων. 

Στα μισά του αγώνα, ο Χάμιλτον έβαλε φρέσκια πολύ μαλακή γόμα και εξακολουθούσε να είναι πρώτος στο… χαλαρό μετά την έξοδό του από τα πιτ. Το μονοθέσιο του Ρόσμπεργκ άρχισε να παίρνει… μπρος και έκανε το ταχύτερο χρόνο με 1:19.681 στον 37ο γύρο, ωστόσο δεν κέρδιζε θέσεις στην πίστα, ενώ στους 40 γύρους η διαφορά ήταν στα 7.3 η διαφορά από τον Χάμιλτον.

Μάχη γινόταν ανάμεσα και στις δύο Red Bull με τον Ρικιάρντο να κάνει συνεχώς ταχύτερα περάσματα και τελικά να περνά τον Φερστάπεν στο ίδιο χρονικό σημείο. 
Στον 45ο γύρο μπήκε τελικά στα πιτ ο Ρόσμπεργκ για να εκτίσει την ποινή του, έβαλε και φρέσκο σετ μαλακής γόμας και βγήκε πάλι στον αγώνα έκτος. 

Ο Χάμιλτον έκανε… περίπατο στην πίστα παρά το γεγονός ότι ο Ρικιάρντο μείωσε τη διαφορά στα 6,5 δευτερόλεπτα σε τρεις γύρους. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής πίεσε με τη σειρά του δύο γύρους και ανέβασε τη διαφορά στα 7 δευτερόλεπτα… Και συνέχισε την… βόλτα του στο Χόκενχαϊμ. 

Τώρα ο Βρετανός πιλότος μπορεί να απολαύσει και μίνι… διακοπές καθώς ο επόμενος αγώνας είναι στις 28 Αυγούστου στο Σπα. Ο Ρόσμπεργκ θα έχει, επίσης τον χρόνοα για ανασύνταξη δυνάμεων, περισσυλογή και αναζήτηση όσων πήγαν λάθος (και) στη Γερμανία. 

Ειδική μνεία, φυσικά, και στο 2-3 της Red Bull, που χάρη στους βαθμούς των Ρικιάρντο και Φερστάπεν, πέρασε στην δεύτεη θέση των κατασκευαστών αφήνοντας πίσω τη Ferrari. 

Βαθμολογία οδηγών

Χάμιλτον 219

Ρόσμπεργκ 198

Ρικιάρντο 133

Ράικονεν 122

Φέτελ 120

Φερστάπεν 115

Μπότας 58

Πέρεζ 48

Μάσα 38

Χούλκενμπεργκ 33

Σάινθ 30

Γκροζιάν 28

Αλόνσο 24

Κβιάτ 23

Μπάτον 17

Μάγκνουσεν 6

Βερλάιν 1 

Φαντόρν 1

Γκουτιέρεζ 0

Πάλμερ 0

Έρικσον 0

Νασρ 0

Βερλάιν 0

Χαριάντο 0

Βαθμολογία κατασκευαστών

Mercedes 415

Red Bull 256

Ferrari 242

Williams 96

Force India 81

Toro Rosso 45

McLaren 42

Haas 28

Renault 6

Μanor 1

Sauber 0

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις