Ταχτσίδης ο αντι-Σάμαρης στο ματς της Εθνικής με την Κύπρο

Το τελευταίο διάστημα, ο Μίχαελ Σκίμπε έχει να αντιμετωπίσει τα πολλά προβλήματα που υπάρχουν στη μεσαία γραμμή. Ο Ανδρέας Σάμαρης είναι στο στάδιο της επανένταξης, ενώ ο Γιάννης Μανιάτης και ο Αλέξανδρος Τζιόλης δεν υπολογίζονται από τους Πάουλο Μπέντο

και Βλάνταν Ίβιτς.
Παράλληλα, ο Θάνος Πέτσος που πήρε το καλοκαίρι μεταγραφή στη Βέρντερ Βρέμης, βρίσκεται μεταξύ πάγκου και εξέδρας, καταγράφοντας μόλις 8′ συμμετοχής στο παιχνίδι με την Άουγκσμπουργκ για την δεύτερη αγωνιστική της Μπουντεσλίγκα.
Την ίδια ώρα, ο Παναγιώτης Ταχτσίδης έκανε την καλύτερη επιλογή με το να επιλέξει την Κάλιαρι την τελευταία ημέρα των μεταγραφών. Ο 25χρονος χαφ πήγε δανεικός από την Τορίνο και αμέσως ο προπονητής της Κάλιαρι, Μάσιμο Ραστέλι του έδωσε φανέλα βασικού. Στα πέντε ματς που αγωνίστηκε, στα τρία ήταν στο αρχικό σχήμα. Στην επιστροφή του στην Εθνική ομάδα, ο Παναγιώτης Ταχτσίδης καλείται να αντικαταστήσει τον Ανδρέα Σάμαρη.
Στην απογευματινή προπόνηση της Τρίτης, ο Γερμανός τεχνικός μπορεί να μην έκανε διπλό για να δοκιμάσει πρόσωπα, όμως στις ασκήσεις τακτικής και στα στημένα φανέρωσε την πρόθεσή του να χρησιμοποιήσει ως παρτενέρ του Γιάννη Μανιάτη, τον Παναγιώτη Ταχτσίδη. Βέβαια, θα περιμένουμε να δούμε εάν ο Μίχαελ Σκίμπε δείξει κάτι διαφορετικό στο σημερινό πρόγραμμα στις 17:30 ή αν θα επιμείνει στην επιλογή του Ταχτσίδη.
Πάντως, μία άλλη περίπτωση -που δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες- είναι να χρησιμοποιηθεί στο ρόλο του αμυντικού χαφ ο Κώστας Σταφυλίδης, κάτι που είχε συμβεί στο φιλικό με την Ισλανδία τον περασμένο Μάρτιο, στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».
Όσον αφορά τις υπόλοιπες θέσεις της ενδεκάδας δεν αναμένονται διαφοροποιήσεις. Ο εκλέκτορας του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος θα επιλέξει το 4-2-3-1, όπως είχε κάνει στους δύο τελευταίους αγώνες με την Ολλανδία και το Γιβραλτάρ.
Την «γαλανόλευκη» εστία θα υπερασπιστεί ο Ορέστης Καρνέζης, δεξιά στην άμυνα θα είναι ο Βασίλης Τοροσίδης και αριστερά ο Χοσέ Χολέμπας. Το δίδυμο των στόπερ θα αποτελείται από τους Σωκράτη Παπασταθόπουλο και Κώστα Μανωλά.
Τα δύο αμυντικά χαφ θα είναι ο Γιάννης Μανιάτης και κατά πάσα πιθανότητα ο Παναγιώτης Ταχτσίδης. Η τριάδα της μεσοεπιθετικής γραμμής θα απαρτίζεται από τους Κώστα Φορτούνη (στον άξονα), Πέτρο Μάνταλο (δεξιά) και Τάσο Μπακασέτα (αριστερά). Στην κορυφή της επίθεσης θα βρίσκεται ο Κώστας Μήτρογλου.
Αξίζει να αναφέρουμε ότι την Τρίτη ο Μίχαελ Σκίμπε και οι συνεργάτες του έδειξαν στους διεθνείς επιλεγμένα στιγμιότυπα των τελευταίων αγώνων της Κύπρου, μια ομάδα σαφώς καλύτερη σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Το πρωί της Τετάρτης, οι ποδοσφαιριστές προπονήθηκαν στο γυμναστήριο, ακολουθώντας πρόγραμμα αποφόρτισης με ασκήσεις κινητικότητας και διατάσεων.
Στο μεταξύ, ο συνεργάτης του Μίχαελ Σκίμπε, Σταμάτης Αντωνίου θα παρακολουθήσει τις αναμετρήσεις Εσθονία-Γιβραλτάρ (07/10) και Βοσνία-Κύπρος (10/10).
Πηγή: sport-fm.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις