Πρωταθλητής ο Χούρλιας της Λ.Α. Βόλου στην κατηγορία Τζούνιορ στα καρτ

Ο επίλογος του Πανελλήνιου πρωταθλήματος Karting 2016 γράφτηκε την Κυριακή 9 Οκτωβρίου στις Αφίδνες, στην πίστα Kartodromo με τον τέταρτο και τελευταίο γύρο του φετινού θεσμού με τον καλύτερο τρόπο για τον αθλητή της Λέσχης Αυτοκινήτου Βόλου (Λ.Α. Βόλου) Θάνο Χούρλια

μιας και στέφθηκε πρωταθλητής στην κατηγορία Junior.
Στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Karting, οι αθλητές χωρίζονται σε έξικατηγορίες (60 Mini A, 60 Mini B, Junior, Senior, KZ2 και Club), ανάλογα με την ηλικία τους ή τις προδιαγραφές των καρτ που οδηγούν. Στην Κατηγορία Junior, οι δύο τελικοί χαρακτηρίστηκαν από την επικράτηση του Θάνου Χούρλια (PRT Motorsport, Tony Kart-Rotax), ο οποίος επέστρεψε στις νίκες μετά τον αγώνα της Καλαμάτας. Στη δεύτερη θέση και των δύο αγώνων βρέθηκε ο Σωτήρης Αθανασόπουλος (Chatzis Racing Team, FA-Rotax), που ειδικά στον Β’ τελικό πίεσε τον Χούρλια.
Ο Θάνος Χούρλιας μετά την επιτυχία του έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Ο Β’ τελικός ήταν πιο δύσκολος από τον Α’ τελικό, καθώς δέχθηκα περισσότερη πίεση. Είχαμε και μια επίθεση από τον Σωτήρη Αθανασόπουλο στον πρώτο γύρο. Με πέρασε στην εκκίνηση, αλλά έκανε ένα λάθος στα φρένα και τον πέρασα από την εσωτερική και από εκεί και πέρα ο αγώνας σφραγίστηκε για εμάς. Ευχαριστώ πολύ το μηχανικό μου κ. Στέφανο Καλέση και την PRT Motorsport».
Ο Θάνος κατάγεται από το χωριό Νάματα του Ν. Λαρίσης, είναι 15 ετών, μαθητής της 1ης Λυκείου, ξεκίνησε το kart το 2009 και είναι αθλητής της Λέσχης Αυτοκινήτου Βόλου από το 2010.
Η αγωνιστική του πορεία είναι η εξής: 2010: 1η φορά σε αγώνες. 2012: 3ος στο Πρωτάθλημα kart μίνι. 2013: Το πρωτάθλημα διεκόπη ενώ ήταν πρώτος. 2014: 3ος στο πρωτάθλημα Rotax max Challenge Junior. 2015: Τιμωρημένος. 2016: Πρωταθλητής κατηγορίας Junior.