Αμανατίδης: «Μια περαιτέρω αναβολή …θα μας δημιουργήσει προβλήματα»

Στον ραδιοφωνικό σταθμό Libero 107,4 της Θεσσαλονίκης, φιλοξενήθηκε ο προπονητής του Αιγινιακού Περικλής Αμανατίδης, ο οποίος αναφέρθηκε στον ότι οι αναβολές του πρωταθλήματος δεν έχουν επιδράσει αρνητικά όσον αφορά την ομάδα του, ενώ μεταξύ άλλων υποστήριξε πώς εάν η Football League διαχειριστεί σωστά το θέμα με τις εμβόλιμες αγωνιστικές, δεν θα υπάρξει πρόβλημα όσον αφορά το πρόγραμμα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Σε τι βαθμό έχει επηρεάσει τις ομάδες η μη έναρξη του πρωταθλήματος:

«Άλλες λίγο, άλλες πολύ τις έχει επηρεάσει. Από εκεί και πέρα υπάρχουν ομάδες που δεν τους επηρέασε αρνητικά, αλλά θετικά. Ομάδες που πήραν παίκτες στο τέλος της μεταγραφικής περιόδου, όπως ο Άρης, επηρεάστηκαν θετικά από αυτή την καθυστέρηση. Αυτά τα παιδιά που αποκτήθηκαν στο τέλος χρειάστηκαν χρόνο και αυτό λειτούργησε υπέρ τους. Το θετικό ή αρνητικό διαφέρει από ομάδα σε ομάδα.

Στην δική μου ομάδα νομίζω πως όλο αυτό δεν επέδρασε αρνητικά. Εμείς ξεκινήσαμε αργά, προγραμμάτισα λίγα φιλικά και τώρα είμαστε εντάξει. Κάναμε έναν προγραμματισμό, γιατί είχα μια εμπειρία ότι ενδεχομένως να καθυστερήσει η έναρξη του πρωταθλήματος, και πλέον είμαστε εκεί που θέλουμε. Μια περαιτέρω αναβολή πιστεύω πως θα μας δημιουργήσει κάποια προβλήματα, αλλά όχι μεγάλα. Εξάλλου το ίδιο είναι για όλους, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία. Όλες οι ομάδες θα έχουν έλλειψη ρυθμού στο παιχνίδι τους».

Για τις εμβόλιμες αγωνιστικές:

«Αν μ’ έναν σωστό προγραμματισμό η διοργανώτρια αρχή απλώσει τις εμβόλιμες αγωνιστικές μέσα στην χρονιά, δεν θα είναι τόσο υπερβολικά γεμάτο το πρόγραμμα».

Για το βάθος των ρόστερ που παίζει πολύ σημαντικό ρόλο:

«Είναι πάρα πολύ σημαντικό μία ομάδα να έχει βαθύ ρόστερ. Παίζει σημαίνοντα ρόλο για την πορεία της ομάδας. Οι παίκτες θα κληθούν να παίξουν συνεχόμενα παιχνίδια μέσα σε δύο και τρεις ημέρες και εκεί θα μετρήσει το βάθος του ρόστερ».

Για το ματς Κυπέλλου:

«Αυτό είναι ένα διαφορετικό παιχνίδι. Κατ’ αρχάς το Κύπελλο, έτσι όπως έγιναν οι όμιλοι, είναι κομμένο και ραμμένο για τις ομάδες της Super League. Το σύστημα πρόκρισης έγινε έτσι, γιατί κάποιες ομάδες έκαναν μεγάλες εκπλήξεις στον θεσμό του Κυπέλλου και ορισμένες διαμαρτυρήθηκαν για πρόωρους αποκλεισμούς. Παρ’ όλα αυτά, θα αντιμετωπίσουμε τον θεσμό του Κυπέλλου σαν μια ευκαιρία για διάθεση, σαν γιορτή, σαν παιχνίδια που πρέπει να δώσουμε για να είμαστε ακόμη πιο έτοιμοι για το πρωτάθλημα».

Αν έχει παρακολουθήσει τον Αρη:

«Τον έχω παρακολουθήσει. Ο Αρη έχει διαφορά σε σχέση με τις άλλες ομάδες. Πέρα από το «brand name» έχει πάρει κάποιους ποδοσφαιριστές που είναι επιπέδου Super League. Το λέω αυτό, χωρίς να θέλω να μειώσω τους παίκτες που παίζουν στη Football League. Ο Αρης έχει ρόστερ για την Super League. Είναι ομάδα με πολύ μεγάλη δυναμική. Αν μία μέρα, με αυτό το ρόστερ, είναι μέτριος κακός ή καλός θα δείξει. Όλα μέσα στο παιχνίδι είναι. Ποδόσφαιρο παίζουμε».

Για την εικόνα που παρουσίασε κόντρα στις ομάδες της Β΄ Εθνικής:

«Παίζει πάρα πολύ μεγάλο ρόλο το πώς προσεγγίζεις ένα παιχνίδι. Νομίζω πως από αυτά τα φιλικά θα βγαίνουν συμπεράσματα που τα θέλει, κυρίως, ο προπονητής. Ανάμεσα στο φιλικό και το επίσημο παιχνίδι υπάρχει τεράστια διαφορά, οπότε πιστεύω πως θα δούμε μια διαφορετική εικόνα στο πρωτάθλημα.

Τώρα στο Κύπελλο επειδή ο Αρης θα επιδιώξει να διακριθεί μέσα από αυτή την διοργάνωση, πιστεύω πως θα το αντιμετωπίσει σαν πρόκληση. Σε κάποια φιλικά ο Αρης αντικειμενικά δεν ήταν καλός, όπως μέσα στην Λαμία και τον Πανθρακικό. Δεν πιστεύω όμως πως αυτή η εικόνα του Αρη. Ήταν η εικόνα εκείνης της στιγμής. Παίζουν πολλά ρόλο σ’ ένα παιχνίδι.

Επειδή ο Αρης την προηγούμενη χρονιά ήταν στην Γ’ Εθνική το δυνατό στυλ παιχνιδιού το αντιμετώπισε πέρυσι. Νομίζω πως έχουν προσαρμοστεί από πέρυσι κι έχουν καταλάβει ότι χρειάζεται να κάνεις μεγαλύτερη προσπάθεια, για να φύγεις και να πας στην φυσική σου κατηγορία. Πιστεύω δεν θα έχει θέμα ο Αρης».

Για το επίπεδο του πρωταθλήματος:

«Πράγματι έχει δημιουργηθεί ένα ανταγωνιστικό γκρουπ και θα παλέψει για να πάρει την άνοδο. Είναι οι γνωστές ομάδες, βάσει ρόστερ και μπάτζετ. Από εκεί και πέρα όμως, πιστεύω πως δεν θα φανεί μεγάλη διαφορά στα ρόστερ και τα μπάτζετ, γιατί σε σχέση με πέρυσι οι ομάδες τις 2ης ταχύτητας είναι σε καλύτερο επίπεδο. Προσωπικά περιμένω ένα καλό πρωτάθλημα, αμφίρροπο με εκπλήξεις.

Οι ομάδες δεν θα κάνουν περίπατο, θα πάνε σε δύσκολες έδρες και αν δεν έχουν καλή απόδοση, πιθανότατα δεν θα κερδίσουν. Σαφώς και υπάρχει διαφορά στο βάθος και την ποιότητα των ρόστερ μεταξύ των ομάδων, αλλά αυτό ενδεχομένως να μην φανεί στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος. Στην πορεία θα φανεί αυτό».

Για τον στόχο του Αιγινιακού:

«Στόχος μας είναι να σωθούμε γρήγορα και από εκεί και πέρα να πλασαριστούμε όσο το δυνατόν πιο ψηλά γίνεται. Αυτό θα έρθει μέσα από τις νίκες».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις