Με σούπερ Ζέρβα στη …μηχανή του ο Ολυμπιακός Β. 61-44 τη Σταυρούπολη

Ανεβάζοντας …στροφές στο β’ ημίχρονο, ο Ολυμπιακός Βόλου επιβλήθηκε με 61-44 της Σταυρούπολης στο ΕΑΚ του Βόλου φτάνοντας στη δεύτερη νίκη του σε ισάριθμα ματς στο πρωτάθλημα μπάσκετ της Α2 Εθνικής κατηγορίας.
Η βολιώτικη ομάδα, αν και αιφνιδιάστηκε στο ξεκίνημα και βρέθηκε να χάνει στο 4′ με 2-9 στη συνέχεια παίζοντας πιεστική άμυνα σ’ όλο το γήπεδο, όχι μόνο…

…μείωσε τη διαφορά, αλλά και προηγήθηκε στο ημίχρονο με 31-25.
Βασικός παράγοντας στην ανατροπή του σκηνικού ήταν η Νίκη Ζέρβα, που στην επανεμφάνισή της έγειρε και την πλάστιγγα υπέρ του Ολυμπιακού κι έδειξε πως και φέτος θ’ αποτελέσει το δυνατό όπλο της ομάδας του Μιχάλη Καπουρνιώτη. Η έμπειρη σέντερ σε 19 λεπτά συμμετοχής σημείωσε 21 πόντους, αν και μόλις προχθές επέστρεψε σε αγωνιστικούς ρυθμούς.
Ο γηπεδούχος, ξεκίνησε στην πεντάδα του με τη 16χρονη Βάλια Χούτα, την οποία αντικατέστησε στη συνέχεια η 17χρονη Χαρά Ντελή σε μια προσπάθεια ο Ολυμπιακός να δώσει ευκαιρίες καθιέρωσης κι ανάδειξης στο νέο «αίμα» της ομάδας.
Η βολιώτικη ομάδα μέχρι το 20′ είχε μεγάλο άγχος και δεν κατάφερε να αποδώσει σύμφωνα με τις δυνατότητές της. Όμως, ειδικά στην 4η περίοδο παίζοντας εκπληκτική άμυνα κι έχοντας σε εξαιρετική μέρα τη Ζέρβα, έφτασε τελικά εύκολα στην τελική επικράτηση.
Βέβαια, είχε τραγικά ποσοστά ευστοχίας, ενώ χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως στα τρίποντα είχε 2\31
Ο Μιχάλης Καπουρνιώτης χρησιμοποίησε και τις 12 παίκτριες που είχε στη διάθεσή του, δείχνοντας πως ο φετινός Ολυμπιακός διαθέτει πληθώρα εναλλακτικών λύσεων.
Δεκάλεπτα: 15-18, 31-25, 42-34, 61-44
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β. (Καπουρνιώτης-Μπορίνος): Κυριατζίδου 11 (1 τρ), Ντελή, Παγκαλίδου, Ταντουρόφσκα 11 (1 τρ), Σουλτάνη 4, Χούτα, Αγαγιώτη, Ζέρβα 21, Ζήτη 2, Αγκάνη, Δημητριάδου 3, Κοτσιάφτη 9
ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗ (Μπαξεβάνος): Μιγδαλιά 12, Σαμαρά 7 (1 τρ), Αντωνιάδου, Σιαλδά, Τσαμπάκου 2, Πολύχρου 5 (1 τρ), Κωστανάκη 6, Κανενόγλου 5, Τσαντάλη, Πετρίδου 4, Μπεχλιβανίδου 3 (1 τρ), Αλ Μπακρή.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις