Νίκη για την ΑΕΛ, 2-1 τον Πανελευσινιακό

Η ΑΕΛ πανηγύρισε σήμερα το απόγευμα την πρώτη της νίκη στον 1ο όμιλο του Κυπέλλου Ελλάδας και ελπίζει βάσιμα σε πρόκριση στη φάση των «16».
Ο Πανελευσινιακός πέρασε ελάχιστες φορές τη σέντρα και το γεγονός ότι ισοφάρισε στην πρώτη τελική του ισοδυναμεί με ένα μικρό… θαύμα, ωστόσο η ΑΕΛ ανέκτησε γρήγορα το προβάδισμα και το διατήρησε μέχρι τέλους.

Μόνο μία ομάδα υπήρχε στον αγωνιστικό χώρο στο α’ ημίχρονο και αυτή ήταν η ΑΕΛ, η οποία κατέγραψε διψήφιο αριθμό τελικών και κόρνερ, ενώ είχε ποσοστό κατοχής πάνω από 70%.
Οι «βυσσινί» επιτέθηκαν καλά από τις πτέρυγες και γενικώς είχαν σπουδαία κυκλοφορία, απέναντι σε έναν αντίπαλο που πέρασε 3-4 φορές τη σέντρα, δεν κατέγραψε καμία τελική και ανέδειξε MVP τον τερματοφύλακα Φελίπε Γκόμεζ.
Το παράδοξο είναι ότι τόσο το γκολ που σημείωσε η ομάδα του Σάκη Τσιώλη (στο 29′ με… κόντρα του Ντοντό) όσο και το δοκάρι που είχε ένα λεπτό νωρίτερα, προήλθαν (και) με δόση τύχης.
Οι Ντοντό, Γιάννης Μασούρας, Ογούσου Κόντορ και Ανδρέας Λαμπρόπουλος αναστάτωσαν ουκ ολίγες φορές την άμυνα του Πανελευσινιακού, ο οποίος δεν… σώθηκε από το 5-4-1 (κάποιες φορές θύμιζε 5-5-0).
Ο Θανάσης Δημόπουλος έριξε στη μάχη τον Γιώργο Μέξη σε μία προσπάθεια να συμμαζευτεί η εικόνα στη μεσαία γραμμή και πέντε λεπτά την έναρξη του β’ ημιχρόνου, ο Πανελευσινιακός ισοφάρισε στην πρώτη τελική του με κεφαλιά του Νίκου Αγγελούδη!
Ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου εφαρμόστηκε στην παγωμένη Λάρισα, όμως η τάξη αποκαταστάθηκε μόλις τρία λεπτά αργότερα, με διαγώνιο πλασέ του παντελώς αμαρκάριστου Αβραάμ.
Αμέσως, ο Τσιώλης προχώρησε σε τρεις αλλαγές, από τις οποίες μόνο ο Θωμάς Ναζλίδης ξεχώρισε για τη ενέργεια και τη διάθεσή του, σε… ρηχά νερά κινήθηκε ο Βασίλης Κουτσιανικούλης, ένα καλό σουτ κατέγραψε ο Γκέρτι Χοτζάλι, ο οποίος προσπαθεί να πείσει τον Θεσσαλό προπονητή για την αξία του.
Ο Δημόπουλος έβαλε τους Παλαιολόγο και Ναούμ, ωστόσο ο Πανελευσινιακός δεν πέρασε παρά 1-2 φορές τη σέντρα και, κατά συνέπεια, το ματς έληξε με το τιμητικό 2-1 υπέρ της ΑΕΛ.
Διαιτητής: Σκουλάς (Σερρών). Βοηθοί: Ευθυμιάδης (Πιερίας), Ζέρβας (Πιερίας).
Κίτρινες: 87′ Κουτσιανικούλης, 90+5′ Ναζλίδης, 90+5′ Ποτουρίδης – 60′ Γκόμεζ, 74′ Τσούπρος, 90+5′ Δημόπουλος.
ΑΕΛ (Σάκης Τσιώλης): Καβουσάκης, Μασούρας, Κόντορ, Σουλιώτης, Γκόλιας, Ποτουρίδης, Λαμπρόπουλος (56′ Χοτζάλι), Ουρτάδο, Ντοντό (56′ Ναζλίδης), Αβραάμ (56′ Κουτσιανικούλης), Καπός.
ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ (Θανάσης Δημόπουλος): Γκόμεζ, Τσούπρος, Κορομηλάς, Γραικός, Καμπούρης, Κασνέτσι (68′ Παλαιολόγος), Σιλιγαρδάκης, Δημόπουλος, Στόγιος (46′ Μέξης), Ζέλιος, Αγγελούδης (72′ Ναούμ).

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις