Ευστόχησε και προκρίθηκε…

Σπουδαία πρόκριση στους «4» του κυπέλλου ΕΠΣΘ πήρε ο Πρωτεσίλαος, επικρατώντας του Θησέα με 2-0, στην αναμέτρηση που έγινε στο ΕΑΚ. Η ομάδα του Πτελεού έγινε η τέταρτη ομάδα που προκρίθηκε στα ημιτελικά, όπου θα αντιμετωπίσει το Σαρακηνό…

Με δυο γκολ από το πρώτο ημίχρονο εξασφάλισαν την πρόκριση οι φιλοξενούμενοι. Κλασικές ευκαιρίες έχασαν οι γηπεδούχοι στο τελευταίο μέρος της αναμέτρησης, αν και αγωνίζονταν με παίκτη λιγότερο από το 74′. Τελικά το 0-2 έμεινε ως το φινάλε, με τους γηπεδούχους να βγάζουν ιδιαίτερη ένταση πριν τη λήξη- χωρίς να παρεκτραπούν- απέναντι στο διαιτητή Γ. Τασσιόπουλο, ο οποίος δεν έκανε κάποιο σοβαρό λάθος, αλλά και στον α’ βοηθό Γ. Τσολακίδη.
Οι παίκτες του Μιχάλη Ανδρωνά ήταν πιο ουσιαστικοί στις ευκαιρίες που δημιούργησαν κι αφού άνοιξαν το σκορ από το α’ μέρος, όπου και διπλασίασαν τα τέρματά τους, στη συνέχεια είχαν τη δυνατότητα να διαχειριστούν το αποτέλεσμα στοχεύοντας σε ακόμα ένα τέρμα, που θα έκανε τυπική διαδικασία την εξέλιξη του παιχνιδιού. Ωστόσο, όσο πλησίαζε το τέλος της αναμέτρησης, οι ποδοσφαιριστές του Πρωτεσιλάου οπισθοχωρούσαν, χωρίς να έχουν λάβει κάποια σχετική εντολή από τον πάγκο, με αποτέλεσμα οι παίκτες του Θησέα να πιέζουν όλο και περισσότερο…
Σε ότι έχει να κάνει με τις σημαντικότερες στιγμές του αγώνα, στο 21′ ο Γκουγκούδης έκανε εξαιρετική ατομική ενέργεια από αριστερά, γύρισε τη μπάλα προς το πέναλτι, ωστόσο οι παίκτες του Πρωτεσιλάου πρόλαβαν τους επερχόμενους αντιπάλους τους κι έδιωξαν σε κόρνερ.
Στο 23′ σουτ του Αραπίτσα από καλή θέση πέρασε λίγο άουτ.
Στο 29′ έγινε το 0-1. Ο Κόρκος εκτέλεσε πολύ γρήγορα φάουλ δυο μέτρα πίσω από τη γραμμή του κέντρου και δεξιά, κάνοντας διαγώνια, βαθιά μπαλιά στην αριστερή γωνία της μεγάλης περιοχής του Θησέα, όπου κινούνταν ο Αλέξανδρος Αραπίτσας. Αυτός με άψογο κοντρόλ κατέβασε τη μπάλα και στην εξέλιξη της φάσης, αφού προχώρησε λίγα μέτρα, δεν δυσκολεύτηκε να πλασάρει με το εξωτερικό και να στείλει τη μπάλα στην απέναντι γωνία, Για προλαβαίνοντας την έξοδο του τερματοφύλακα Σπηλιόπουλου.
Στο 31΄ Μετά από εκτέλεση φάουλ και γέμισμα στο ύψος του πέναλτι, γυριστό σουτ το Γαρυφάλλου έστειλε τη μπάλα ελάχιστα έξω από τη ρίζα της δεξιάς δοκού του Τίτα.
Στο 41′ το 0-2. Ο τερματοφύλακας του Θησέα είχε τον έλεγχο της μπάλας μέσα στην περιοχή του, παίζοντας με τα πόδια και χωρίς να πιέζεται έκανε λάθος πάσα, τροφοδοτώντας ουσιαστικά τον Μαρικλέν που βρισκόταν στο χώρο μεταξύ του κέντρου και της μεγάλης περιοχής του Θησέα. Ο επιθετικός των φιλοξενουμένων, με άψογο ψηλοκρεμαστό πλασέ, εκμεταλλεύτηκε ότι ο Σπηλιόπουλος βρισκόταν εκτός θέσης κι έκανε το 0-2. Αυτό ήταν και το σκορ ημιχρόνου.
Το πρώτο μέρος του β’ ημιχρόνου ήταν αμφίρροπη η εξέλιξη και χάθηκαν ευκαιρίες εκατέρωθεν.
Από αυτές η πιο σημαντική ήταν στο 63΄ όταν ο Μαρικλέν πίσω από το κέντρο έβγαλε βαθιά μπαλιά στον κενό χώρο προς τον Αραπίτσα, ο οποίος έκανε μια κούρσα, ώσπου μπήκε στη μεγάλη περιοχή. Εκεί όμως ο Γαρυφάλλου, που τον καταδίωκε, με εκπληκτική προβολή έβγαλε τη μπάλα σε κόρνερ, μια «ανάσα» πριν ο σκόρερ του πρώτου τέρματος των φιλοξενούμενων κάνει την τελική του ενέργεια.
Στο 74′ οι γηπεδούχοι έμειναν με 10 παίκτες, καθώς ο Καραλόπουλος αντίκρισε δεύτερη κίτρινη για σκληρό μαρκάρισμα πάνω στο Σιαμουρδάνη. Αν και με παίκτη λιγότερο, οι γηπεδούχοι ενέτειναν τις προσπάθειες τους να σκοράρουν κι έχασαν κλασικές ευκαιρίες.
Στο 84′ μετά από εκτέλεση κόρνερ του Γκουγκούδη από αριστερά, ο Βλάχος έκανε την κεφαλιά κι ανάγκασε τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων να αποκρούσει με υπερένταση και πάλι σε κόρνερ. Το κόρνερ εκτελέστηκε από την ίδια πλευρά και τον ίδιο παίκτη στην καρδιά της μικρής περιοχής, όπου επιχειρήθηκε ένα σουτ, όμως η μπάλα αποκρούστηκε από σώματα αμυνομένων παικτών του Πρωτεσιλάου, πριν περάσει τη γραμμή τέρματος.
Η αναμέτρηση ολοκληρώθηκε με 5 λεπτά καθυστέρηση σε εξαιρετικό κλίμα και ανάμικτα συναισθήματα, αφού από τη μια είχαμε πλατιά χαμόγελα για τη δίκαιη πρόκριση κι από την άλλη σκυμμένα κεφάλια κι απογοήτευση, αφού οι παίκτες του Θησέα έκαναν ότι μπορούσαν, ωστόσο γι’ ακόμα ένα παιχνίδι πλήρωσαν την αστοχία τους

ΘΗΣΕΑΣ: Σπηλιόπουλος, Ζάγγας, Αναστασίου, Ακριβούσης (60′ Μάστορας), Γαρυφάλλου (79′ Δαμάσκος), Καραλόπουλος, Κόρμπας, Γιαννούλας (60′ Μούτος), Γκουγκούδης, Βλάχος, Βουρδάκης.
ΠΡΩΤΕΣΙΛΑΟΣ: Τίτας, Μιχόπουλος, Μαλλιαρός, Σιαμουρδάνης, Β. Χασιώτης (65′ Λεϊμονής), Κ. Κόρκος, Χρ. Παναγιώτου (69′ Λάμπος), Σ. Χασιώτης (77′ Σιαμανίκος), Θ. Κόρκος, Μαρικλέν, Αραπίτσας.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις