Football League: Κακό το πρωτάθλημα; Ε, όχι…

Ιδιαίτερα υποτιμημένη είναι φέτος η Football League, αλλά στις πρώτες επτά αγωνιστικές έχει διαψεύσει όσους κάνουν λόγο για ένα κακό πρωτάθλημα, χωρίς πολλά γκολ και θέαμα.

Τα σύννεφα πάνω από την κατηγορία είχαν μαζευτεί από το καλοκαίρι, όταν οι διαπραγματεύσεις με χορηγούς και τηλεοπτικά κανάλια οδηγούνταν στο κενό. Το πρωτάθλημα ξεκίνησε με έναν μήνα καθυστέρηση και χωρίς συμβόλαια για τηλεοπτική κάλυψη και χορηγίες.

Με τη σέντρα όμως, φάνηκε πόσο λάθος έκαναν όσοι το υποτίμησαν. Έχοντας στην κατηγορία ομάδες όπως ο Άρης και ο ΟΦΗ, η δυναμική των οποίων ξεπερνά τη Football League, αλλά και ιστορικές ομάδες όπως ο Απόλλων Σμύρνης, τα Τρίκαλα και η Λαμία, που έχουν βλέψεις πρωταθλητισμού, το θέαμα και οι εκπλήξεις διέψευσαν όσους έκαναν λόγο για ένα κακό πρωτάθλημα.

Εκπλήξεις και ανατροπές

Με τους Άρη και ΟΦΗ ως φαβορί για την άνοδο, κανένας δεν μπορούσε να προβλέψει πως οι δύο ομάδες θα πετύχαιναν την πρώτη τους νίκη στην 3η αγωνιστική και ότι θα έχαναν βαθμούς από υποδεέστερους αντιπάλους. Στραβοπατήματα είχαν και τα Τρίκαλα και ο Απόλλων, ενώ μετά από επτά αγωνιστικές, κανένας δεν θα μπορούσε να προβλέψει ότι στην κορυφή της βαθμολογίας θα βρισκόταν η Λαμία, αήττητη, και μάλιστα χωρίς να έχει δεχτεί γκολ.

Ωραίο ποδόσφαιρο

Μέσα σε ένα περιβάλλον γεμάτο οικονομικά προβλήματα και δυσκολίες, η Καλλιθέα του Τάκη Γκώνια επιχείρησε να παρουσιάσει κάτι το διαφορετικό. Ένα στυλ ποδοσφαίρου βγαλμένο από τα καλύτερα πρωταθλήματα. Το θέαμα, ωστόσο, δε συνοδεύτηκε από αποτελέσματα και ο νεαρός τεχνικός απομακρύνθηκε από τη θέση του, αλλά τουλάχιστον προσπάθησε για κάτι καλύτερο.

Καλό θέαμα, με γκολ και ανατροπές είδαμε και σε αρκετά ματς, με αποκορύφωμα το ντέρμπι Άρης – Τρίκαλα, στο οποίοι οι «κίτρινοι» επικράτησαν 3-2. Το παιχνίδι είχε πολλές φάσεις, όμορφα γκολ, διακυμάνσεις στο σκορ και ξέφυγε από το στερεοτυπικό 1-0 της Football League.

Πολλά γκολ σε κάθε ματς

Μετά από 7 αγωνιστικές και συνολικά 306 αναμετρήσεις, ο μέσος όρος των γκολ ανά αγώνα είναι… έκπληξη. Συνολικά έχουν σημειωθεί 149 τέρματα, δηλαδή 21,29 γκολ ανά αγωνιστική ή 2,37 γκολ ανά αγώνα. Οι γηπεδούχοι έχουν πετύχει 88 γκολ και οι φιλοξενούμενοι 61 τέρματα ως τώρα.

Τα στατιστικά μπορεί να μην λένε πάντα όλη την αλήθεια, αλλά σπάνια λένε ψέματα. Και στην περίπτωση της φετινής Football League, αποδεικνύουν πως το πρωτάθλημα είναι δυνατό, ανταγωνιστικό και αρκετά θεαματικό. Και αξίζει μεγαλύτερη προσοχή τόσο από τους φιλάθλους, όσο και από τους παράγοντες του ποδοσφαίρου…

flnews.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις