Κλείνει Ευμορφίδη η ΑΕΛ;

Την τελευταία ημέρα του χρόνου το τεχνικό τιμ της ΠΑΕ ΑΕΛ αποφάσισε να κάνει ένα φιλικό παιχνίδι στο AEL FC ARENA ανάμεσα στην πρώτη και την ομάδα νέων. Ως γνωστόν ο μεταγραφικός σχεδιασμός είναι σε εξέλιξη (έχουν ανακοινωθεί ως τώρα πέντε μεταγραφές και θα γίνουν ακόμη δύο τουλάχιστον).

Σύμφωνα με πληροφορίες του athleticlarissa.gr στο φιλικό που ήταν χωρίς την παρουσία κόσμου δοκιμάστηκε ο 20χρονος μέσος (γεννήθηκε στις 18/1/1996) Τζέιμς Ευμορφίδης.
Σε ηλικία 17 ετών υπέγραψε τριετές επαγγελματικό συμβόλαιο με τον Άγιαξ! Το όνομα του Τζέιμς Ευμορφίδη βρισκόταν σε αρκετά μπλοκάκια σκάουτερ ευρωπαϊκών κλαμπ, από τα πρώτα κιόλας χρόνια της ενασχόλησής του με το ποδόσφαιρο.
Ο Τζέιμς γεννήθηκε στις 18/1/1996. Η πρώτη του επαφή με το ποδόσφαιρο έγινε στα 4. Πρώτη του ομάδα ήταν η Ένωση Ερυθραίας. Πρώτος του προπονητής ο Μίλτος Καρατζάς, που έχει αφιερώσει τη ζωή του στην ανακάλυψη παιδιών με ταλέντο στο ποδόσφαιρο. Ο Τζέιμς, σε ηλικία 8 ετών, εντάχθηκε στις Ακαδημίες του Αγιαξ. Τον επέλεξαν ανάμεσα σε 1.000 άλλα παιδιά που ήθελαν να μπουν στην περίφημη σχολή ποδοσφαίρου του συλλόγου.
Από εκεί και πέρα, το ταξίδι του με μια μπάλα στα πόδια είχε πολλούς σταθμούς. Την επόμενη χρονιά, για μία σεζόν, έπαιξε στο παιδικό της Ρεάλ Μαδρίτης. Και μετά, σε ένα φευγαλέο πέρασμα της οικογένειάς του από την Ελλάδα, έπαιξε μπάλα με την ΑΕΚ αλλά και με την παιδική ομάδα που έφτιαξε ο πατέρας του, την Cocomat (από το όνομα της εταιρείας του).
Κατόπιν ενδιαφέρθηκε η Μπαρτσελόνα και εισχώρησε το 2008 στη θρυλική ακαδημία της τη La Masia. όπου παρέμεινε ως τον Αύγουστο του 2011. Στη συνέχεια εντάχθηκε στον Άγιαξ απ’ όπου είχε ξεκινήσει ουσιαστικά την ευρωπαϊκή του πορεία. Από το 2013 – 2015 αγωνίστηκε σε όλα τα τμήματα του Άγιαξ (U17 – U 19). Τελευταίος του σταθμός η Άλκμααρ (U21).
Ο εν λόγω παίκτης αγωνίστηκε στο φιλικό του Σαββάτου (31/12) με την ομάδα Νέων ώστε να έχει αντιπάλους τους μεγάλους της ΑΕΛ και δεν είναι απίθανο να υπογράψει αφού άφησε άριστες εντυπώσεις στο τεχνικό επιτελείο της ομάδας.
Πηγή: athleticlarissa

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις