Ήταν ανώτερος… κέρδισε δίκαια

Ο Πρωτεσίλαος γι’ ακόμη ένα παιχνίδι ξεκίνησε με πολύ γρήγορο γκολ, κάτι που μοιάζει με συνήθεια στις αναμετρήσεις τους απέναντι στο Σαρακηνό, τον οποίο κέρδισε στην έδρα του με 2-1, παίρνοντας μια άτυπη ρεβάνς του ημιτελικού Κυπέλου που έγινε πριν λίγες μέρες. Από την πλευρά του Σαρακηνού η εμφάνιση…

δεν ήταν καθόλου καλή, καθώς πολλοί ποδοσφαιριστές βρέθηκαν σε κακή ημέρα, ενώ το γρήγορο γκολ των γηπεδούχων έδειξε να τους αποσυντόνισε και να χάθηκε ο όποιος σχεδιασμός του αγώνα. Επιπλέον , σε ένα βαρύ αγωνιστικό χώρο το παιχνίδι πήγε στη δύναμη όπου οι ποδοσφαιριστές του Μιχάλη Ανδρωνά ήταν σαφώς καλύτεροι, πέτυχαν δυο γκολ και θα μπορούσαν να ανεβάσουν κι άλλο το δείκτη του σκορ, αν ήταν πιο εύστοχοι ή τυχεροί, αφού δυο προσπάθειές τους σταμάτησαν στα αντίπαλα δοκάρια.
Μόλις στο 3′, με ωραίο συνδυασμό των Παναγιώτη Βούλγαρη κι Αλέκου Αραπίτσα, με τον τελευταίο να βγάζει την κάθετη μπαλιά στον Παπαδόπουλο που βρέθηκε σε θέση τετ α τετ και πλάσαρε εύστοχα, οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ.
Αυτό ήταν το πρώτο γκολ του αρχισκόρερ των δυο προηγούμενων σεζόν, ο οποίος επανεμφανίστηκε μετά τον πολύ σοβαρό τραυματισμό του, που τον είχε αφήσει έξω για μήνες.
Οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν επίσης πολύ γρήγορα, στο 7′ με τον Καλαμάτα, όταν έγινε εκτέλεση φάουλ από πολύ μακριά, ο τερματοφύλακας του Πρωτεσιλάου πήδηξε ψηλά κι έδειχνε ότι «καθάρισε» τη φάση. Όμως έχασε την ισορροπία του στον αέρα, έπεσε άσχημα χτυπώντας στη μέση, με αποτέλεσμα να χάσει τη μπάλα η οποία κατέληξε στον Καλαμάτα, που ανενόχλητος πλάσαρε.
Να σημειωθεί ότι οι συμπαίκτες του τερματοφύλακα Πίττα, νομίζοντας ότι η φάση είχε τελειώσει, είχαν ήδη γυρίσει πλάτη προς το τέρμα τους κι ότι στη συγκεκριμένη φάση ο πορτιέρο των γηπεδούχων τραυματίστηκε, αλλά ελλείψει άλλου τερματοφύλακα συνέχισε να αγωνίζεται αν και είχε πολύ έντονους πόνους.
Στο 13΄ οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν και πάλι, όταν Παπαδόπουλος από πλάγια θέση έκανε ωραία παράλληλη σέντρα κι ο Αλέκος Αραπίτσας με τακουνάκι έκανε το 2-1.
Στο 27′ οι γηπεδούχοι είχαν την ευκαιρία να «κλειδώσουν» το ματς, όταν ο Ραφαήλ Μιχόπουλος μέσα από την περιοχή, μετά από σέντρα του Μαρικλέν έκανε την κεφαλιά, ωστόσο ο Γράντας με υπερένταση απέκρουσε τη μπάλα με τα δυο χέρια, την έστειλε στο οριζόντιο δοκάρι και στην επαναφορά έδιωξαν οι φιλοξενούμενοι.
Στο 90′ ο Αλέκος Αραπίτσας έφυγε στην αντεπίθεση, βρέθηκε απέναντι από τον Γράντα, τον οποίο πλάσαρε, όμως η μπάλα βρήκε στο κάθετο δοκάρι αυτή τη φορά.
ΠΡΩΤΕΣΙΛΑΟΣ: Πίττας, Τσόγκας, Σιαμανίκος, Σαμουρδάνης, Μιχόπουλος, Κ. Κόρκος, Γ. Αραπίτσας, Βούλγαρης (82′ Σ. Χασιώτης), Παπαδόπουλος (75′ Χ Παναγιώτου), Μαρικλέν (59 Μαλλιαρός), Αλ Αραπίτσας
ΣΑΡΑΚΗΝΟΣ: Γράντας, Ντούρο, Σουάρες, Γιαουπλάρι, Ζαρίφης (83′ Κωνσταντάκος), Σούδης (70′ Ιωάννου), Σαμαράς (60′ Μπέικος) Κοντοβάς, Καλαμάτας, Νιαώτης Δημητριάδης

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις